Επιλογή Σελίδας

Την εξαιρετική μέρα του τερματοφύλακα Καρακούτση του Φίλιππου Αλεξάνδρειας έπρεπε να νικήσει ο Ημίθεος στην αναμέτρηση του Καυτανζογλείου και χρειάστηκε μόλις ένα πεντάλεπτο στην αρχή του δευτέρου μέρους για να το πετύχει και άλλα δύο γκολ του Χρήστου Ρόβα, προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό 2-0 της «κυανόλευκης» νίκης.

Πλέον ο Ηρακλής «έπιασε» τον Άρη Παλαιοχωρίου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (μετά την ισοπαλία στον αγώνα του Λαγκαδά) και – τυπικά – λογίζεται ως πρώτος, λόγω της πρόσφατης επικράτησης επί των Χαλκιδικιωτών.

Τον κράτησε ο Καρακούτσης…

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο Ηρακλής έδειξε τις επιθετικές προθέσεις του, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά έπεσε επάνω στον τερματοφύλακα Καρακούτση των Ημαθιωτών, ο οποίος βρέθηκε σε εκπληκτικό αγωνιστικό απόγευμα.

Οι «κυανόλευκοι», πέρα από τις συνδυαστικές φάσεις, ήταν ιδιαίτερα δυνατοί και στις στατικές φάσεις, μολονότι δεν είναι η ομάδα με τους πολλούς κλασικούς ψηλούς στη σύνθεσή της. Ωστόσο, ο γκολκίπερ του Φίλιππου είχε πάντα μιαν απάντηση στις πολλές ευκαιρίες για γκολ που δημιουργήθηκαν και το ημίχρονο πέρασε με «λευκό» αποτέλεσμα.

Μόλις στο 3΄ απειλεί ο Ηρακλής με κεφαλιά του Καραντασιάδη ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 6΄ ήταν η σειρά του Αντώνη Αθανασίου να απειλήσει με «βολίδα» εντός περιοχής, που έφυγε άουτ.

Ο «χορός» της απειλής των «κυανολεύκων» προς την αντίπαλη εστία συνεχίστηκε στο 9΄όταν ο Πτηνόπουλος έπιασε ένα «καλοζυγισμένο» σουτ από τη γραμμή της περιοχής και η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 14΄ ο Παπαδόπουλος από πλάγια αριστερά μόνος κοντά στη μικρή περιοχή αστοχεί στην εκτέλεση.

Στο 24΄ ο Ρόβας ελίσσεται και δοκιμάζει το πόδι του λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή, αστοχώντας.

Οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν με αξιώσεις τα καρέ των γηπεδούχων για πρώτη φορά στο 35΄, όταν πλασέ του Μυλωνά εξουδετέρωσε ο Βοσνιάδης.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 37΄ ο Παπαδόπουλος αποτυγχάνει και εκείνος να πλασάρει τον Καρακούτση, που αποκρούει με τα πόδια.

Στο 41΄ ο Καρακούτσης επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα καθώς «βγάζει» εντυπωσιακά κεφαλιά του Παντελή Αθανασίου.

Στο 42΄ και πάλι ο Καρακούτσης εντυπωσιακός σε απόκρουση κεφαλιάς του Καστριτσέα.

Βρήκε γρήγορα λύσεις με τον «συνήθη ύποπτο»…

Μεγαλύτερη τόνωση στον επιθετικό τομέα έδωσε ο Σάκης Αναστασιάδης με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς αφαίρεσε έναν ανασταλτικό μέσο και έναν πλάγιο μεσοεπιθετικό, περνώντας στο παιχνίδι έναν σέντερ φορ (Κρυστάλλης) και έναν εξτρέμ (Γκουτσίδης).

Φουλ επίθεση για τον Ηρακλή, λοιπόν, που χρειάστηκε μόλις ένα πεντάλεπτο για να νικήσει τον Καρακούτση και δύο ακόμη γκολ από τον Ρόβα, για να «καθαρίσει» το ματς και να φτάσει στη νίκη.

Πολύ νωρίς, μόλις στο 49΄ ο Ρόβας βρίσκει και πάλι τον δρόμο για τα δίχτυα, όταν μετά από ενέργεια του Παπαδόπουλου και άλλη μία εξαιρετική ασίστ του «κυανόλευκου» σέντερ φορ προς τον τοπ σκόρερ της ομάδας, από κοντά κάνει το 1-0.

Στο 54΄ πάλι οι ίδιοι πρωταγωνιστές, αλλά όχι με συνδυασμό. Ο Παπαδόπουλος προσπαθεί να απειλήσει με σουτ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει και στρώνεται στον Ρόβα, ο οποίος από κοντά (και πάλι) δεν δυσκολεύεται για το 2-0.

Στο 78΄ ωραία ενέργεια του Κρυστάλλη, που βγάζει για τον Πτηνόπουλο, ο οποίος πλασάρει, αλλά αστοχεί.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Βοσνιάδης, Καραντασιάδης, Καστριτσέας, Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης (74΄ Κριτσιάνης), Π. Αθανασίου (46΄ Κρυστάλλης), Α. Αθανασίου, Πτηνόπουλος, Υφαντίδης (46΄ Γκουτσίδης), Παπαδόπουλος, Ρόβας (63΄ Μούδιος).

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Καρακούτσης, Πιπιλιάρης, Κωτσιόπουλος, Πέικος, Αργυρίου (63΄ Τάχος), Καρατζάογλου, Αβραμόπουλος (85΄ Ταλαίπωρας), Σκλιοπίδης, Σκοπελίτης, Μυλωνάς (74΄ Κούγκουλα), Μπενίσκος (15΄ Δαδάκος).

πηγή: bluearena

Pin It on Pinterest

Shares
Share This