Επιλογή Σελίδας

Του Θανάση Χαρίση

Η Α.Ε.Κ. απέφυγε τα χειρότερα και θα αντιμετωπίσει στη φάση των “32” του Γιουρόπα Λιγκ τη Ντιναμό Κιέβου. Το Goalit έψαξε και βρήκε αρκετά ενδαφέροντα πραγματάκια για το προφίλ της αντιπάλου της Ένωσης.

ΑΞΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ

Η Ντιναμό είναι σχεδόν κατά δύο φορές πιο ακριβή από την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Transfermarkt οι ποδοσφαιριστές της αξίζουν  61,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αυτοί των κιτρινόμαυρων 32,15. Πρόκειται δηλαδή για μια αρκετά πιο ακριβή ομάδα, κάτι που κάνει ακόμα μεγαλύτερη την πρόκληση για την ΑΕΚ.

ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΕΚ

Οι Ουκρανοί τερμάτισαν στην πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, μετρώντας τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Αντίπαλοί της ήταν η Παρτιζάν, οι Γιουνγκ Μπόϊζ και η Σκεντέρμπεου. Έβαλαν 15 γκολ, έναντι 6 του δικεφάλου, αλλά δέχτηκαν 9 έναντι 5!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ουκρανικού πρωταθλήματος με 39 βαθμούς σε 19 αγώνες, τρεις βαθμούς πίσω από τη Σαχτάρ. Το πρωτάθλημα Ουκρανίας διακόπτεται για να ξαναρχίσει στις 17-18 Φεβρουαρίου, που σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ όντας δυο μήνες χωρίς επίσημο παιχνίδι!

ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Έχει την ατυχία να έχουν τραυματιστεί οι πιο ακριβοί της παίκτες σε κάθε γραμμή, χωρίς να μπορεί να γίνει εκτίμηση για την επιστροφή τους. Στην άμυνα λείπει ο Βίντα, στο κέντρο ο αρχηγός Σίντορτσουκ και στην επίθεση ο πρώτος σκόρερ Εμποκανί και ο αναπληρωματικός Κράβετς!

ΕΔΡΑ

Παίζει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου, που χωράει 70.000 θεατές. Ωστόσο, ο μέσος όρος εισιτηρίων στο πρωτάθλημα είναι 9.000. Ίσως, το πιο δύσκολο εμπόδιο για την ΑΕΚ στην Ουκρανία να είναι όχι οι οπαδοί της Ντιναμό, αλλά οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν!

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Η Ντιναμό Κιέβου είναι μεγάλη ομάδα με βαρειά φανέλα. Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών της της δίνει μικρό προβάδισμα έναντι της ΑΕΚ, αλλά είναι σημαντικό να ξεκαθαριστεί ποιοι από τους τραυματίες της θα είναι διαθέσιμοι. Η ελληνική ομάδα είναι σκληροτράχηλη και θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της, ειδικά αν ενισχυθεί τον Ιανουάριο. 55-45 υπέρ Ντιναμό.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This