Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Παπαγεωργίου

Στην πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της 14ης στροφής της Β’ ΕΠΣ Πιερίας, η 3η στην βαθμολογία Δόξα Μοσχοχωρίου υποδέχθηκε τον 2ο Εθνικό Κατερίνης στο γήπεδο της Ανδρομάχης με την ομάδα του σταθμού να επικρατεί με 1-3 και να ανοίγει τη… μεταξύ τους ψαλίδα στους 8 βαθμούς.

Ο Εθνικός ήταν καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ανώτερος από την Δόξα, εκμεταλλέυτηκε στο έπακρο τα πολλά λάθη στην αντίπαλη άμυνα, πήρε τη νίκη και πηγαίνει πλέον με την ψυχολογία στο ”ζενίθ” στο ντέρμπι κορυφής της Κυριακής κόντρα στην Αναγέννηση Κολινδρού.
Μόλις στο 7ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στη συνάντηση με τον Θεοδοσιάδη να σεντράρει από τα δεξιά και τον αφύλαχτο Δεληγιαννίδη να εκμεταλλέυεται την μεγάλη ”τρύπα” στην καρδιά της άμυνας της Δόξας σκοράροντας με κεφαλιά για το 0-1.
Στο 32′ ο Ν. Μυστρίδης εκτέλεσε το φάουλ, ο προωθημένος Θωμαίδης έπιασε την κεφαλιά όμως ο Μπούτας έκανε σωτήρια επέμβαση.
Στο 36′ ο Γκουνταμάνης έβγαλε τη σέντρα, ακολούθησε σύγχυση στην περιοχή και το εξ επαφής πλασέ του Θωμαιδη εξουδετερώθηκε πάνω στη γραμμή από τους αμυντικούς.
Στο 40′ ο Εθνικός θα διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν έπειτα από τη σέντρα του Νίκου Μυστρίδη, ο αδερφός του Ραφαήλ στόπαρε τη μπάλα ανενόχλητος στην περιοχή και με εύστοχο τελείωμα την έστειλε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 0-2.
Στο 45′ η τυπικά γηπεδούχος Δόξα θα μπορούσε να πάει με καλύτερο σκορ στα αποδυτήρια, αλλά ο Α. Κατσαντώνης σπατάλησε μοναδική ευκαιρία από κοντινή απόσταση κάνοντας κάκιστο τελείωμα με το δεξί.
Στο 60′ ο Μπίντας θα μπορούσε να κλειδώσει το τρίποντο για τον Εθνικό, καθώς έφυγε σε θέση τετ α τετ, σούταρε δυνατά με το αριστερό στην κλειστή γωνία του Μπούτα όμως ο δεύτερος έβγαλε σε κόρνερ κρατώντας την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.
Τρία λεπτά αργότερα η Δόξα κατάφερε να μειώσει σε 1-2, όταν ο Παπαγιαννόπουλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Σιαμάγκας με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Βαβατσιούλα.
Παρόλα αυτά, η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις για ένα λεπτό αφού στο 64′ ο Ν. Μυστρίδης με εκπληκτικό αριστερό σουτ εκτός περιοχής (και αφού η μπάλα έσκασε μπροστά από τον τερματοφύλακα της Δόξας) σημείωσε το 1-3 δίνοντας τεράστιο προβάδισμα νίκης στην ομάδα του.
Στο 68′ οι παίκτες του Γιάννη Κωνσταντινίδη συνεργάστηκαν αρμονικά, με τον Μπίντα να είναι ο τελικός αποδέκτης της αντεπίθεσης, να περνάει και τον τερματοφύλακα όμως το πλασέ του από πλάγια θέση δεν κατάφερε να καταλήξει προς την εστία.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με μυαλό, δεν έδωσαν χώρους στην ομάδα του Μοσχοχωριού ώστε να απειλήσει και πανηγύρισαν μία πολύ μεγάλης σημασίας εκτός έδρας νίκη. 
Διαιτητική τριπλέτα: Μέγας, Φωτιάδου, Δ.Τσικλητάρη 
Οι συνθέσεις των ομάδων :
Δόξα Μοσχοψωρίου (Βασίλης Βανάσας): Μπούζας,  Γκουτζιάνας, Σκράπαλης, Βανάσας, Μέλλιος (30′ Μπαλαούρας λ.τ), Σιαμάγκας, Βασιούρης, Παπαγιαννόπουλος, Κατσαντώνης Ε.  (78′ Πασχόπουλος), Πίτλιακας (78′ Λάιος), Κατσαντώνης Α. (46′ Χωλίδης).
Εθνικός Κατερίνης (Γιάννης Κωνσταντινίδης): Βαβατσιούλας, Θεοδοσιάδης, Δήμος, Νικολαίδης, Θωμαίδης, Δεληγιαννίδης (89′ Sheiin),  Ρ. Μυστρίδης, Γεμενετζίδης, Μπίντας (75′ Μπαλαούρας),  Ν. Μυστρίδης, Γκουνταμάνης (90′ Παρθενόπουλος).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This