Επιλογή Σελίδας

La Liga, Champions League, Euro με την Πορτογαλία, the best, 5η Χρυσή Μπάλα. Μπορείς να διαβάσεις… άπειρες λέξεις στη σειρά που να μην είναι τίποτε άλλο από τους τίτλους του μυθικού Πορτογάλου. «Ο Κριστιάνο τρέφεται από τα γκολ, μόνο όταν έχει σκοράρει χαμογελά» μπορεί να έχεις ακούσει να λένε και αγγίζει σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα. Η χρονιά στο Ισπανικό πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε καλά με την τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών και η γκίνια που ακολούθησε τον άφησαν στο πιο γήινο mode της καριέρας του με την Ρεάλ, όμως αυτό δεν μπορούσε από μόνο του να τον αφήσει εκτός από εκεί που έχει γεννηθεί για να βρίσκεται. Τις πιο ψηλές κορυφές.

Λίγες μέρες αφού έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που πετυχαίνει γκολ και στα 6 παιχνίδια του ομίλου, ο 32χρονος από την Μαδέιρα δεν θα έχανε την ευκαιρία να γράψει ξανά ιστορία. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο η Ρεάλ είχε 4 δοκάρια και βρέθηκε μερικά εκατοστά από το να κυνηγάει στο 2-0 την Αλ-Τζαζίρα, ο Ρονάλντο πέτυχε ένα ακόμα γκολ στον δρόμο για τα 700 (!!!) σε μια πραγματικά, ανεπανάληπτη καριέρα, που δύσκολα κάποιος θα μπορέσει έστω να πλησιάσει.

Φορώντας τα χρυσά παπούτσια που έγραφαν τα ονόματα από τις κόρες του, ο Κριστιάνο με διαγώνιο σουτ στο δεύτερο μέρος ισοφάρισε για τους Merengues κόντρα στην ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εκτός από το 1-1, έγραψε ιστορία. Με αυτό το γκολ ο Πορτογάλος έφτασε τα 6 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων και ξεπέρασε τους Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες της Μπαρτσελόνα, όπως και τον Σέζαρ Ντελγάδο [Κρους Ασούλ, Μοντερέι] που σταμάτησαν στα 5.

Μια ακόμα κορυφή μόλις είχε κατακτηθεί από τον κορυφαίο killer της σύγχρονης εποχής, ο οποίος έφτασε τα 41 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στο 2017 και απέκτησε ένα ακόμα ‘έπαθλο’ στη συλλογή που ο ίδιος θα ευχόταν να μην τελείωνε ποτέ. Υστερα από πρώτος σκόρερ στα Euro, πρώτος σκόρερ στο Champions League και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γενικά, ο Νο1 εκτελεστής στην τεράστια ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ρονάλντο πάτησε στην κορυφή και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος συλλόγων.

Ο Πορτογάλος ξέρει ότι δεν θα είναι ποτέ το καλό παιδί, θα είναι πάντα ένας αλαζόνας, για τον οποίο εύκολα μπορεί κάποιος να μπει στη διαδικασία να ψάξει κάτι για να μειώσει -τρόπος του λέγειν, βασικά- τις επιτυχίες του και να μεγαλώσει τις αποτυχίες του. Λογική, η οποία μπορεί και να παραπέμπει σε “κακομαθημένο”, αυτό που είναι για τους  haters ο Κριστιάνο δηλαδή. Αυτός που τελικά, μιας και το έχουμε μπροστά μας, μόνο στο Μουντιάλ δεν είναι πρώτος σκόρερ. Αλλά μπορεί να παρηγορηθεί με το Euro του ’16…

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This