Επιλογή Σελίδας

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για το 2017 ο Πιερικός, ο οποίος ηττήθηκε στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης με 0-1 από τον ΑΟ Καρδίας, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου. Οι Κατερινιώτες εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων απέναντι σε έναν ΑΟ Καρδίας που ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο και χάρη σε αυτογκόλ του Τουλίκα στο 60′ έφυγε με ένα πολύτιμο “τρίποντο”. Ο Πιερικός ήταν σα να μην κατέβηκε στο παιχνίδι κόντρα στους Θεσσαλονικείς που ειδικά στο α’ μέρος δεν κινδύνεψαν καθόλου, έχοντας μάλιστα δοκάρι στο 9′ με τον Ξανθόπουλο (βρήκε τη μπάλα και ο Παπατολίκας) και άλλες δυο καλές στιγμές με τον Τσατσαρώνη στο 15′ (κεφαλιά) και τον Ξανθόπουλο στο 29′ (σουτ). Στον αντίποδα, μόλις ένα σουτ…προπόνησης για την ομάδα του Γιώργου Καμπερίδη με τον Σαμανίδη στο 32′, το οποίο μπλόκαρε με ευκολία ο Παναγιωτίδης.
Στο β’ μέρος η άθλια εικόνα του Πιερικού δεν άλλαξε, με τη διαφορά ότι οι Θεσσαλονικείς έδειχναν λιγότερο απειλητικοί προς τα καρέ του Παπατολίκα. Ό,τι δεν κατάφεραν όμως οι ίδιοι, το πέτυχε ο Τουλίκας, ο οποίος στο 60′, ενώ ο Παπατολίκας πήγαινε προς τη μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει το 0-1.
Μετά το γκολ του ΑΟ Καρδίας, ο Πιερικός προσπάθησε να αντιδράσει όμως και πάλι έλειπε το καθαρό μυαλό από τους ποδοσφαιριστές του. Χαρακτηριστική ήταν η φάση του 72′ όταν Κατσιαμήτας και Γκουντρουμπής πήγαν να σουτάρουν μαζί με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει ψηλά άουτ.
Δείγμα της απόδοσης του Πιερικού ήταν το γεγονός πως η σημαντικότερη στιγμή για τον Πιερικό ήλθε στο 90’+1′ με τον Γκουντρουμπή να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Παναγιωτίδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια (ο φορ του Πιερικού είχε ακόμη μια κεφαλιά στο 87′ σε σέντρα του Κωστίκου, που έφυγε αρκετά μακριά και ένα φάουλ στο 90′ που μπλόκαρε ο Παναγιωτίδης).
Έτσι, ο Πιερικός πέταξε στα “σκουπίδια” τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής επί του Κιλκισιακού και απογοήτευσε τους λιγοστούς οπαδούς του που βρέθηκαν στις κερκίδες του Α’ ΔΑΚ Κατερίνης.

Το “φιλμ” του αγώνα
9′ Ο Ξανθόπουλος σε αντεπίθεση, έκανε το σουτ, με τον Παπατολίκα να βρίσκει τη μπάλα και να τη στέλνει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και κόρνερ.
15′ Κεφαλιά του Τσατσαρώνη, μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, η μπάλα λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Παπατολίκα.
29′ Συρτή πάσα του Δημητρακόπουλου από αριστερά, σουτ του Ξανθόπουλου, η μπάλα ψηλά άουτ.
32′ Σουτ του Σαμανίδη από αριστερά, μπλόκαρε εύκολα ο Παναγιωτίδης.
60′ ΓΚΟΛ! 0-1: Ο Τουλίκας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει το Πιερικός – ΑΟ Καρδίας 0-1.
72′ Κατσιαμήτας και Γκουντρουμπής μπερδεύτηκαν στην προσπάθειά τους να σουτάρουν με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ, σε μια προσπάθεια υπό ευνοϊκές προυποθέσεις για τον Πιερικό.
87′ Σέντρα του Κωστίκου από αριστερά, κεφαλιά του Γκουντρουμπή, η μπάλα αρκετά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παναγιωτίδη.
90′ Εκτέλεση φάουλ του Γκουντρουμπή, μπλόκαρε ο Παναγιωτίδης.
90’+1′ Σουτ του Γκουντρουμπή μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Παναγιωτίδης.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Τσακαλίδης με βοηθούς τους Πασσαλή και Χρυσαΐδη (Χαλκιδικής).

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Γιώργος Καμπερίδης): Παπατολίκας, Κυριλλίδης (63′ Γκουντρουμπής), Τουλίκας (70′ Κοκονόζι), Κανταρτζής, Ουαταρά, Αθ. Καρτσαμπάς, Κατσιαμήτας, Κωστίκος, Κραγιόπουλος (83′ Αλ. Καρτσαμπάς), Παπαδόπουλος (58′ Καραγκούνης), Σαμανίδης.
Στον πάγκο: Κτιστόπουλος, Τοπουζλής, Παραφέστας.
ΑΟ Καρδίας (Παναγιώτης Γουγουτσάς): Παναγιωτίδης, Τοπαλίδης, Μελίδης, Μπιμπισίδης, Πολυζάς, Τσατσαρώνης, Ξανθόπουλος, Δημητρακόπουλος (75′ Χότζα), Βελισσάρης (67′ Γίδαρος), Μάνιος (89′ Γιαννιώτης), Βερνάρδος (82′ Καπρίλης).
Στον πάγκο: Καρυδόπουλος, Χαραλαμπίδης, Δαμουλάκης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This