Επιλογή Σελίδας

Του Δημοσθένη Γεωργακόπουλου

Στην εποχή του απόλυτου επαγγελματισμού, η Άρσεναλ είναι υποχρεωμένη να σκεφτεί το οικονομικό της όφελος. Από τη στιγμή που ο Αλέξις Σάντσες δεν ανανέωσε ποτέ το συμβόλαιό του, που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, οι Λονδρέζοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή με δεμένα χέρια. Κι αυτό γιατί ο ποδοσφαιριστής θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Μάντσεστερ Σίτι (το ρεπορτάζ από την Αγγλία τον θέλει να έχει συμφωνήσει ήδη μαζί της) και εφόσον οι «κανονιέρηδες» δε συναινέσουν στην παραχώρησή του μέσα στο μήνα, θεωρείται δεδομένο πως θα τον χάσουν το καλοκαίρι, χωρίς να εισπράξουν ούτε μία λίρα. 

Τουλάχιστον για αυτούς, υπάρχει στον ορίζοντα η φημολογούμενη πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία γλυκοκοιτάζει τον Χιλιανό και είναι διατεθειμένη να πληρώσει την Άρσεναλ και να τον κάνει δικό της τώρα. Σε αντίστοιχη θέση με τους Λονδρέζους βρίσκονται και άλλες ομάδες, με το FourFourTwo του gazzetta.gr να παρουσιάζει πέντε ποδοσφαιριστές με μεγάλη αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, που λήγει το συμβόλαιό τους το καλοκαίρι και οι σύλλογοί τους κινδυνεύουν να τους χάσουν, χωρίς να εισπράξουν ούτε ένα ευρώ.

Μεζούτ Οζίλ
Σχεδόν δύο χρόνια κρατά το σίριαλ της ανανέωσης του συμβολαίου του με την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» ήθελαν από το 2016 να επεκτείνουν τη συνεργασία τους με τον Γερμανό χαφ, κάνοντάς τον ταυτόχρονα τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ομάδας, όμως φτάσαμε στο 2018 και ακόμη δεν έχει επέλθει συμφωνία. Στο τέλος της σεζόν ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του και ήδη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίζεται αποφασισμένη να τον κάνει δικό της. Ο Ζοσέ Μουρίνιο θέλει να ξανασυνεργαστεί με τον Οζίλ (ήταν μαζί στην Ρεάλ) και απομένει να φανεί αν οι «κόκκινοι διάβολοι» κάνουν υπομονή μέχρι το καλοκαίρι ή θα καταθέσουν πρόταση για να τον πάρουν από τώρα.

Λέον Γκορέτσκα
Ένα από τα νέα «καυτά» ονόματα του γερμανικού ποδοσφαίρου, που από τα 18 του αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της χώρας του. Σήμερα, στα 22 του είναι ο ηγέτης της Σάλκε, η οποία προσπαθεί εδώ και πολύ καιρό να ανανεώσει το συμβόλαιο του νεαρού μέσου, όμως δεν τα έχει καταφέρει, παρά το γεγονός πως προτίθεται να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της. Οι φήμες στην Γερμανία «οργιάζουν» πως ο Γκορέτσκα έχει ήδη συμφωνήσει με την Μπάγερν, ώστε το καλοκαίρι να μετακομίσει στο Μόναχο ως ελεύθερος, αφού ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με την Σάλκε. Ωστόσο, η διοίκηση του συλλόγου δηλώνει πως θα περιμένει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου την απάντηση του ποδοσφαιριστή, σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα.

Στέφαν Ντε Φράι
Μόλις στα 20 του ήταν αρχηγός της Φέγενορντ και στα 22 του, το 2014, πήρε μεταγραφή για την Λάτσιο, αν και τότε πολλοί πίστευαν ότι θα τον έπαιρνε ο Φαν Χααλ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ολλανδός στόπερ είναι ο ηγέτης στην άμυνα των «λατσιάλι» και τους τελευταίους μήνες έχει μπει στο στόχαστρο της Γιουβέντους. Το συμβόλαιο του Ντε Φράι λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και η Λάτσιο προσπαθεί με κάθε τρόπο να του το ανανεώσει, προκειμένου να μην τον χάσει ως ελεύθερο στο τέλος της σεζόν. Από την άλλη, η «Μεγάλη Κυρία» δεν… καίγεται να τον κάνει δικό της από τώρα και ελπίζει πως ο 26χρονος αμυντικός θα φορέσει τη φανέλα της σε λίγους μήνες, χωρίς εκείνη να χρειαστεί να δώσει ούτε ένα ευρώ στην Λάτσιο. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχει μπει «σφήνα» και η Ίντερ, η οποία προσφέρει… πολλά, ώστε να κάνει κάτοικο Μιλάνου τον Ολλανδό.

Εμρέ Τσαν
Εδώ και καιρό έχει αποφασίσει να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Λίβερπουλ, που εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι και μέσα σε όλο αυτό το διάστημα πολλές ομάδες έχουν ενδιαφερθεί για την απόκτησή του. Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, η Μπάγερν και η Γιουβέντους τον έχουν βάλει… στο μάτι, με τους «μπιανκονέρι» να έχουν το προβάδισμα. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, η «Μεγάλη Κυρία» έχει έρθει σε συμφωνία με τον Γερμανό μέσο, για πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας, που θα ξεκινά από το καλοκαίρι του 2018. Ωστόσο, δεν αποκλείεται και η έκπληξη της τελευταίας στιγμής, δηλαδή ο παίκτης να αποχωρήσει από το Άνφιλντ μέσα στον Ιανουάριο, κάτι που θα σημάνει και οικονομικό όφελος για την Λίβερπουλ.

Κέπα Αριθαμπαλάγα
Γέννημα-θρέμμα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, αφού προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου. Από την περσινή σεζόν, ο 23χρονος τερματοφύλακας είναι βασικός κάτω από τα δοκάρια των Βάσκων, ενώ μετά την παρουσία του σχεδόν σε όλα τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων, κατάφερε να αγωνιστεί πριν από λίγους μήνες και με την εθνική ανδρών της Ισπανίας. Όλη του την πορεία παρακολουθεί στενά η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία στο πρόσωπο του Κέπα Αριθαμπαλάγα βλέπει τον μελλοντικό της γκολκίπερ. Σε λίγους μήνες εκπνέει το συμβόλαιό του με την Αθλέτικ, όμως η «βασίλισσα» είναι διατεθειμένη να τον κάνει δικό της από τώρα, καταβάλλοντας 20 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα ισπανικά δημοσιεύματα. Κι αυτό γιατί πολλοί «μνηστήρες» παραμονεύουν για την απόκτησή του (Γιουβέντους, Άρσεναλ) και η Ρεάλ δε θέλει να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι, οπότε και θα έχει την ευκαιρία να τον αποκτήσει – όπως και όλοι οι υπόλοιποι – χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This