Επιλογή Σελίδας

Η ομάδα Φόρμουλα 1 της Mercedes βλέπει την κυριαρχία της στο πρωτάθλημα να μετατρέπεται σε σημαντικά οικονομικά οφέλη, όπως αποδεικνύουν τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2015.

Η Mercedes-Benz Grand Prix Ltd, όπως είναι το εταιρικό όνομα της ομάδας, ανακοίνωσε πως για το ημερολογιακό έτος 2015 έβαλε στα ταμεία της 213 εκατ. λίρες (242 εκατ. ευρώ), ποσό που είναι κατά 66,3 εκατ. λίρες (75 εκατ. ευρώ) μεγαλύτερο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2014. Η αλήθεια είναι πως η εταιρείακατέγραψε ξανά οικονομική ζημία, αλλά τα 22,3 εκατ. λίρες (26 εκατ. ευρώ) που έχασε μετά φόρων είναι συντριπτικά λιγότερα από τα 76 εκατ. λίρες της ζημίας του 2014.

Με τον τζίρο της Mercedes να έχει εκτιναχθεί κατά 86% από το 2011, οι ιθύνοντες ευελπιστούν πως σύντομα θα τα έσοδα θα πιάσουν τα έξοδα. Το ακόμα πιο σημαντικό για την αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes, είναι πως με σχετικά μικρό κόστος καταφέρνει να κερδίζει τεράστια διαφημιστική προβολή. Μόνο από τις εμφανίσεις των μονοθεσιών της, που συνήθως κερδίζουν, κατά τη διάρκεια των αγώνων της F1, η Mercedes κερδίζει προβολή αξίας 3 δισ., κάτι που έχει φέρει καιάνοδο 20% στις πωλήσεις των αυτοκινήτων της.

Ο λόγος πίσω από τη σημαντική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της Mercedes-Benz Grand Prix Ltd είναι φυσικά η χωρίς καμία αμφισβήτηση κυριαρχία της στο πρωτάθλημα της «ναυαρχίδας» του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος έφερε μεγαλύτερες απολαβές τόσο από τα χρηματικά έπαθλα όσο και από τους χορηγούς, που πληρώνουν όσο όσο για να συνεργαστούν με την ομάδα όλους τους τίτλους και σχεδόν όλα τα Γκραν Πρι.

«Η επιτυχία δεν έχει ποτέ να κάνει με ένα πρόσωπο, αλά είναι το προϊόν μιας απίστευτης συλλογική προσπάθειας», δήλωσε ο Τότο Γούλφ, επικεφαλής του τμήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Mercedes και κάτοχος του 30% των μετοχών της ομάδας. «Τώρα είμαστε σε θέση να πούμε πως η εταιρεία καρπώνεται τα επιχειρηματικά και οικονομικά οφέλη που δημιούργησε η παρουσία της στις πίστες».

Πηγή: Sport and Business

Pin It on Pinterest

Shares
Share This