Επιλογή Σελίδας

Είκοσι χρόνια πίσω, Φλεβάρης του 1998 , σαν σήμερα …φάιναλ φορ Κυπέλλου με ΑΕΚ του Γιάννη Ιωαννίδη, Ολυμπιακό του Ντούσαν Ίβκοβιτς, και Παναθηναϊκό στα καλύτερα του και ο Άρης των απλήρωτων παικτών, φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο Γιώργος Χρυσανθόπουλος μέλος εκείνης της ομάδας του Άρη, που έφτασε στο επίτευγμα ενός τίτλου που δεν πίστευε κανείς μίλησε στον ARENA FM 89.4, για την κατάκτηση εκείνου του τροπαίου αλλά και για την τωρινή δύσκολη περίοδο για τους κίτρινους.

“Έχουν περάσει 20 χρόνια και ακόμη το έχω χαραγμένο σαν χθες γιατί δεν ήταν απλός τίτλος που ήρθε με τις καλύτερες συνθήκες για μας και τις χειρότερες για τους άλλους. Οι άλλες ομάδες ήταν στα καλύτερα τους και εμείς στα χειρότερα εξωαγωνιστικά, στο διοικητικό και στο οικονομικό κομμάτι μιλάω γιατί στο αγωνιστικό μέτρησε η ψυχή, το πάθος, η θέληση. Μέτρησαν όλα αυτά και καταφέραμε και φέραμε στην ομάδα έναν τίτλο που κανένας μα κανένας δεν το πίστευε ότι θα το καταφέρναμε”.

-Η προσέγγιση σας μέχρι να βγείτε να παίξετε ποια ήταν…τι είπατε στα αποδυτήρια:

Ήμασταν μια παρέα πήγαμε για την παρτη μας , για τον κόσμο του Άρη που μας στήριξε για τον προπονητή που έμεινε παρά τα προβλήματα και δεν έφυγε, για όλους αυτούς που δεν άφησαν την ομάδα στα δύσκολα . Αν θυμάστε, μετά δεν αφήσαμε κανέναν να μπει στα αποδυτήρια -που όλοι ήθελαν να πάρουν μέρος ξαφνικά- δεν αφήσαμε κανέναν να πάρει μέρος, κάποιοι που πριν δεν είχαν συμμετάσχει την προσπάθεια που κάναμε και στο επίτευγμα που κάναμε. Νομίζω μας αξίζουν συγχαρητήρια γιατί το να μείνεις προσηλωμένος και συγκεντρωμένος σε ένα στόχο , χωρίς να δημιουργείς προβλήματα και όσοι δεν δημιούργησαν έμειναν μέχρι το τέλος. Δεν εγκατέλειψαν το καράβι. Μπορούσε να πάρει πολύ στραβό μονοπάτι η ομάδα αν ακολουθούσαμε άλλο δρόμο, με προσφυγές, εν αντιθέσει μείναμε να κρατήσουμε ψηλά το σύλλογο όσο μπορούσαμε. Βάλαμε στόχο να μείνουμε μέχρι το τέλος με αξιοπρέπεια . Μετά δικαιωθήκαμε καθώς ήρθε ο κ.Κοντομηνάς και ξαφνικά όλα τα προβλήματα λύθηκαν”.

-Για το τι δεν ξεχνάει και τι κρατάει:
“Κρατάω τα παιδιά, πόσο ενωμένοι ήμασταν και παραμείναμε και συνεχίζουμε και σήμερα να κάνουμε παρέα, κρατάω τους ανθρώπους που μας στάθηκαν τον Χρήστο Μαγκώτσιο, τον Μάκη Ιωαννίδη, τον Νίκο Τσαχτάνη, Δημήτρη Ελευθεριάδη, Μάκη Νάτση, τα λέω και συγκινούμαι … Χαίρομαι που μπορέσαμε και μείναμε ομάδα”.

-Για την τωρινή κατάσταση του Άρη:

«Να τονίσω στον διοικητικό παράγοντα της ομάδας, τον κ.Λάσκαρη που πετάει την τύχη της ομάδας. Θα τον παρακαλούσα να βρει λύση την καλύτερη για την ομάδα ακόμα και αν είναι να φύγει. Όπως τον στηρίξαμε όταν ήρθε που έκανε κάποια καλά πράγματα για τον Άρη, τώρα όμως που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει πρέπει σιγά σιγά να δώσει αλλού το χρίσμα, τις μετοχές, τη δικαιοδοσία για να προχωρήσει ο σύλλογος. Μόνο κακό κάνει αυτή τη στιγμή… και μπαίνουμε σε άλλα προβλήματα. Τα παιδιά δεν μπορούν να λειτουργήσουν, το αγωνιστικό είναι ένα κομμάτι μεν αλλά το εξωαγωνιστικό απασχολεί τους παίκτες μαζί πάνε αυτά , είναι συγκοινωνούντα δοχεία, τι να κάνει και προπονητής. Πρέπει να λειτουργεί και το ένα και το άλλο κομμάτι. Υπομονή στα παιδιά, γιατί είναι σε ένα μεγάλο σύλλογο”.

-Στο στούντιο ήταν και ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης για τον οποίο ο Γιώργος Χρυσανθόπουλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια. “Σε εκτιμάω , είμαστε φίλοι, σε θεωρώ δικό μου άνθρωπο, μεγάλο χαρακτήρα και πρωταθλητή. Οι δυσκολίες ενώνουν τους αθλητές».

Πηγή: Arena FM

Pin It on Pinterest

Shares
Share This