Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Παπαγεωργίου

Έπειτα από μία συγκλονιστική προσπάθεια και κατάθεση ψυχής επί 90 λεπτών στο γήπεδο του Μυλαυλάκου, οι Νεφέλες πήραν το ντέρμπι της ανόδου απέναντι στην Προοδευτική Περάματος με 1-0 χάρις σε τέρμα της Τριγώντζη στο 80ο λεπτό! Με αυτή την νίκη η ομάδα του Βαγγέλη Μύθημη που βρίσκονταν πέντε βαθμούς πίσω από την αντίπαλό της, την πλησίασε στο -2, με έναν αγώνα λιγότερο, με τον στόχο της ανόδου στην Α’ Εθνική κατηγορία να φαίνεται ότι δεν είναι όνειρο!

Στο πρώτο μέρος , η ομάδα των Ιωαννίνων πατούσε καλύτερα στο τερέν βγάζοντας περισσότερη ενέργεια και έχοντας παράλληλα την πρωτοβουλία των κινήσεων , με την ομάδα της Πιερίας να έχει το μυαλό της κυρίως στα μετόπισθεν.
Στο 10′ η Ράπτη έκανε από όμορφη ατομική προσπάθεια και στη συνέχεια σούταρε με το δεξί στην αγκαλιά της Αργυροπούλου.
Στο 16΄ η Ντόκου επειχήρησε απευθείας φάουλ με τη μπάλα να περνά ελάχιστα εκτός εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Νεφέλες με την αλλαγή του συστήματος από τον Βαγγέλη Μύθημη , απελευθερώθηκαν αγωνιστικά αλλάζοντας τον προσανατολισμό τους από αμυντικό σε επιθετικό και αυτό όπως φάνηκε αποδείχθηκε το ”κλειδί” για την επιτυχία.
Στο 57′ μετά από εξαιρετικό ένα-δύο της Τριγώντζη με την Κόλτση , η πρώτη βγήκε σε θέση βολής αλλά άργησε να τελειώσει τη φάση ενώ βρίσκονταν σε πλεονεκτική θέση.
Στο 63′ η Σκαμπαρδώνη με έξοχη εκτέλεση φάουλ απείλησε την εστία της Συμεωνίδη , αλλά η μπάλα κατέληξε για λίγα εκατοστά εκτός εστίας.
Στο 80′ η ομάδα της Πιερίας θα βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα , με την Τριγώντζη να πραγματοποιεί καταπληκτική ατομική ενέργεια εντός περιοχής ”χορεύοντας” τις προσωπικές της αντιπάλους και με ιδανικό δεξί πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας της Συμεωνίδη μέσα σε … πανηγυρική έκρηξη στο γήπεδο του Μυλαυλάκου ! 
Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ,οι παίκτριες των Νεφελών βγήκαν υποδειγματικά στην αντεπίθεση , με την σκόρερ Τριγώντζη η οποία ήταν και η MVP του συνόλου να σουτάρει με δύναμη από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Διαιτητική τριπλέτα: Παυλίδης, Πίτος, Παζαρτζίκλης ( ΕΠΣ Ημαθίας ).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΝΕΦΕΛΕΣ ΑΠΣ (Βαγγέλης Μύθημης): Αργυροπούλου, Ε. Μιχαηλίδου, Ασσιχίδου, Π. Μιχαηλίδου, Σκαμπαρδώνη, Μ. Μιχαηλίδου, Καλογεροπούλου, Τριγώντζη, Καπέτα (85′ Χατζηδάκη), Ναβροζίδου (50′ Κόλτση), Καραγιαννίδου (50′ Κουκουστρίκα).
Στον πάγκο για τις Νεφέλες έμειναν οι: Χατζηπείδου, Α.Κοκκινίδου, Σ.Κοκκινίδου, Βογιατζή.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΑΟ (Νίκος Κύργιος): Συμεωνίδη, Σαμουηλίδου, Πελεκούδη, Υφαντή, Αρσένη, Μήτα, Σκούρου, Ντόκου, Λισγάρα, Ράπτη, Τσιούρα, (85′ Νικολάου).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This