Επιλογή Σελίδας

Του Θοδωρή Τσούτσου

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η σεζόν αποτελεί ορόσημο για την ΑΕΚ στις αναμετρήσεις της με τον Ολυμπιακό. Διότι τον έχει, βαριά η λέξη θα πει κανείς αλλά πραγματική, ξεκάνει. Στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο, με ανατροπές, με αποκλεισμό, στο ΟΑΚΑ, στο Καραϊσκάκη, με κάθε λογής τρόπο. Έτσι όπως έχει γίνει η φετινή κόντρα τους, μοιάζει να μην έχει προηγούμενο… 

Ωστόσο, ακριβώς αυτή τη χρονιά που η ΑΕΚ έχει πετύχει τόσα πολλά εναντίον του Ολυμπιακού, θα πρέπει να είναι και η χρονιά που θα μείνει σε αυτά λιγότερο από κάθε άλλη. Διότι αυτή η σεζόν, δεν είναι για την ΑΕΚ μια από εκείνες που κάποτε κρίνονταν αν ήταν πετυχημένες από το τι έκανε κόντρα στους ερυθρόλευκους. Τουλάχιστον, δεν θα πρέπει να είναι τέτοια. 

Ένα γκολ του Ντέμη στο ΟΑΚΑ ή του Κετσπάγια στο Καραϊσκάκη ή του Κατσουράνη στην Ριζούπολη κάποτε έσωζαν χρονιές, που στην ουσία τους ήταν αποτυχημένες ή τελοσπάντων όχι τόσο πετυχημένες σε σχέση με τις δυνατότητες της ομάδας. Πλέον, η ΑΕΚ έχει ξεφύγει από εκείνη την κατάσταση. 

Τα ματς με τον Ολυμπιακό, ακόμη και ήταν τόσο εντυπωσιακά ίσως και όσο ποτέ άλλοτε, την αφορούν πολύ λιγότερο σε σχέση με όλα όσα μπορεί να καταφέρει στην σεζόν της. Το γεγονός ότι πέτυχε τόσες νίκες εναντίον του, δεν σημαίνει ότι έχει πετύχει και γενικώς. Για να το κάνει, έχει δρόμο ακόμη. Τον οποίο η ίδια με την αξία της έχει δημιουργήσει.

Η ΑΕΚ ακόμη δεν έχει κερδίσει τίποτα. Σε σχέση, δηλαδή, με όσα μπορεί να κερδίσει. Σε μια παλιά ΑΕΚ οι νίκες επί του Ολυμπιακού και μάλιστα οι τόσες νίκες θα έλεγαν πάρα πολλά. Μπορεί ακόμη και να σταματούσαν τη διαδρομή της. Σε αυτήν την ΑΕΚ, που πια έχει ανέβει επίπεδο σε σχέση με τον ίδιο τον εαυτό της, δεν λένε τίποτε περισσότερο από αυτό που πραγματικά είναι. 

Δηλαδή, έξι βαθμοί, πρόκριση στο Κύπελλο και προβάδισμα απέναντι σε έναν από τους βασικούς αντιπάλους για την επίτευξη των στόχων. Κάποτε, με λίγα λόγια, ο “στόχος” ήταν ο Ολυμπιακός. Άντε και κάποια ακόμη ντέρμπι. Τώρα πια ο στόχος είναι αυτός που πρέπει να είναι. Οι τίτλοι. 

Η διαφορά είναι τεράστια και κυρίως, μπορεί να είναι καθοριστική. Η ΑΕΚ μοιάζει να το έχει αντιληφθεί και πλέον, να υποστηρίζει αυτή τη νέα εποχή της. Δεν λέέι κανείς ότι οι νίκες και οι επιτυχίες στα μεγάλα παιχνίδια και κυρίως με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, δεν εχουν μεγαλύτερη σημασία από τις υπόλοιπες. Αρκεί να τους δίνεται η αξία που τους πρέπει και όχι μεγαλύτερη, διότι τότε δημιουργείται κίνδυνος. 

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πού θα καταλήξει η φετινή σεζόν για την ΑΕΚ στις τρεις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει. Αλλά στα σίγουρα είναι μία προσπάθεια που σε ποδοσφαιρικό επίπεδο αξίζει πολλά. Και αξίζει να δικαιωθεί. Το αν θα γίνει, εξαρτάται πια κυρίως από την ίδια την ΑΕΚ. 

Όσο για τον Ολυμπιακό, ο ίδιος με τον τρόπο που διαχειρίζεται τις αποτυχίες του, τις κάνει να φαίνονται ακόμη μεγαλύτερες…

Πηγή: Σπορ FM

Pin It on Pinterest

Shares
Share This