Επιλογή Σελίδας

Η ΑΓΕ Πιερίας επικράτησε με 76-65 της Αριδαίας, στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης, σε αγώνα για τη 15η αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Σε έναν αγώνα όπου και οι δύο ομάδες δικαιολόγησαν την θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα, και αιτιολόγησαν το γιατί θεωρούνται από τα φαβορί για την είσοδο στα play off, η ΑΓΕ Πιερίας εξαργύρωσε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο της, από τα μέσα της δεύτερης έως και τα μέσα της τρίτης περιόδου, κατακτώντας το ροζ φύλλο αγώνα και τους δύο βαθμούς, παρά την επιστροφή της Αριδαίας στη διεκδίκηση του παιχνιδιού στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου.

Αποφασιστικά μπήκε στο παρκέ η ΑΓΕ Πιερίας, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 7-0 πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα. Η Αριδαία αντέδρασε άμεσα και κατάφερε στο επόμενο δίλεπτο να μειώσει τη διαφορά στον ένα πόντο (8-7). Στην συνέχεια το δεκάλεπτο κύλησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και την ΑΓΕ Πιερίας να το ολοκληρώνει προηγούμενη με 17-15.

Αμφίρροπο ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και το προβάδισμα να αλλάζει χέρια επτά φορές και την να πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενη με 43-31 χάρη σε ένα σερί δεκατριών πόντων στα τελευταία 2’ 45”.

Με όπλο την πολύ καλή αμυντική της λειτουργία η ΑΓΕ Πιερίας κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά να προηγηθεί με δεκαεννέα πόντους (56-37), 3’ 18” πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου και την Αριδαία να μένει χωρίς εύστοχη προσπάθεια εντός πεδιάς για 5’ 46”. Στην συνέχεια η φιλοξενούμενη αντέδρασε και με ένα σερί δέκα πόντων μείωσε σε 56-47, 39” πριν το τέλος της περιόδου, σκορ που παρέμεινε μέχρι και το τέλος της.

Η φιλοξενούμενη μπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης με την συμπλήρωση 89” αγώνα στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν και μείωσε σε 56-52. Οι παίκτες του Γιώργου Χρυσανθόπουλου ανέβασαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο επίπεδο (68-57), 2’ 19” πριν το τέλος και να φτάνει στην επικράτηση με το τελικό 76-65.

Διαιτητές: Ντόγκας – Χρυσάφης Στ.

Δεκάλεπτα: 17-15, 43-31, 56-47, 76-65.

ΑΓΕ Πιερίας (Χρυσανθόπουλος): Στεφανίδης, Μωυσίδης 11 (2), Τσολακίδης 6, Καραγιάννης 9 (3), Βουλγαράκης, Βαφόπουλος 18 (1), Κουρκούτας 16 (3), Χαρισσόπουλος, Παπαδόπουλος Κ. 16 (1), Μέλιος, Παπαδόπουλος Λ. Γαβαλάς.

ΦΟ Αριδαίας (Βάτσης): Τριανταφύλλου 12, Κανονίδης, Σαμαρτζίδης, Τοπαλίδης 6, Λιούγκας, Μπεγλόπουλος 5, Παπαβραάμ, Αβραμίδης 11 (3), Αμανίδης, Μαρκόπουλος 2, Στρέπκος 14, Κάρναβας 15.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This