Επιλογή Σελίδας

Επιμέλεια, Νίκος Συριώδης

Κεντρική διαχείριση τέλος! Η ΝΟVA, βλέποντας ότι οι ομάδες της Super League είναι ανυποχώρητες ως προς τις οικονομικές απαιτήσεις τους και δεν είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας στο πρωτάθλημα (μείωση ομάδων – play offs για την ανάδειξη του πρωταθλητή) αποφάσισε να αποσυρθεί από τις συζητήσεις για την κεντρική διαχείριση.

Πλέον, άλλωστε, η αγορά θα είναι ανοιχτή για όλες τις ομάδες και καθεμιά θα μπορεί να διαπραγματευτεί μόνη της  με οποιοδήποτε κανάλι επιθυμεί τα τηλεοπτικά δικαιώματά της. Πόσες θα βρουν τα χρήματα που επιθυμούν; Άγνωστο…

Η ΝΟVA αποφάσισε πως θα πορευτεί με το “μοντέλο ΠΑΟΚ” τη νέα σεζόν, κάνοντας διμερείς συμφωνίες με τις ομάδες, επομένως λαμβάνει οριστικά τέλος η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Η απόφαση αυτή θα γνωστοποιηθεί και στο Χρηματιστήριο, όπερ σημαίνει ότι η απόφαση έχει δρομολογηθεί και πλέον η κάθε ομάδα θα αναζητήσει από την αρχή την τηλεοπτική της στέγη για την σεζόν 2018-19. Είναι δεδομένο πως κάποιες εξ αυτών θα μείνουν στο συνδρομητικό κανάλι, αλλά κάποιες άλλες θα πρέπει να συνάψουν συμφωνία με άλλο κανάλι.

Η NOVA άσκησε το μονομερές δικαίωμά της για τον πρόωρο τερματισμό της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης μεταξύ της εταιρείας και των 15 ΠΑΕ για την αγωνιστική σεζόν 2018-19. Η τρέχουσα αγωνιστική σεζόν 2017-2018 θα ολοκληρωθεί κανονικά χωρίς καμία αλλαγή.

Η εταιρεία θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της υπογραφής διμερών συμβάσεων στα πρότυπα του ΠΑΟΚ, το οποίο θα ισχύει και για την αγωνιστική σεζόν 2018-2019. To ύψος των διμερών συμβάσεων που θα συνάψει με τις ΠΑΕ, θα είναι προσαρμοσμένο στα σημερινά οικονομικά δεδομένα της ελληνικής τηλεοπτικής αγοράς και σε καμία περίπτωση δεν θα περιλαμβάνει και τις 16 ομάδες.

Να θυμίσουμε ότι πριν από δύο χρόνια είχε προτείνει τη μείωση των ομάδων από 16 σε 12 καθώς και την ανάδειξη του πρωταθλητή από play offs. Σε ανάλογα συμπεράσματα κατέληξε και έρευνα διεθνών συμβουλευτικών οίκων που είχε παραγγείλει η ίδια η Super League. Όμως το καλοκαίρι του 2017 οι παράγοντες της Super League αναίρεσαν μέσα σε λίγους μήνες τη δική τους απόφαση σχετικά με τη μείωση των ομάδων.

Στελέχη της Κάντζας, ανέφεραν ότι “πέρα από την προάσπιση των εμπορικών και οικονομικών συμφερόντων της εταιρείας, ελπίζουμε η κίνηση αυτή να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να αποτελέσει ευκαιρία για restart που τόσο πολύ χρειάζεται ο Συνεταιρισμός της Super League”.

Η ανακοίνωση της Forthnet A.Ε. για το θέμα: 12.02.2018 Η εταιρεία Forthnet A.Ε. (στο εξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, ασκώντας σχετικό συμβατικό δικαίωμά της, προχώρησε σε λύση της συνεργασίας της (που περιλαμβάνει δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης) με την διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, Super League, για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019. Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) και την παράγραφο 4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει”.

Πηγή: Sport 24

Pin It on Pinterest

Shares
Share This