Επιλογή Σελίδας

Του Θοδωρή Τσούτσου 

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΛ ήταν πραγματικά καλός. Έχει τον τρόπο τέτοια παιχνίδια, στα οποία ο αντίπαλος πάει για να τα “χαλάσει”, να τον σακατεύει. Και συνήθως, τουλάχιστον τον τελευταίο καιρό και τουλάχιστον στην έδρα του, από το ξεκίνημα. Ή έστω από το πρώτο ημίχρονο. 

Από τα δέκα ματς στην Τούμπα, τα οποία είναι όλα νικηφόρα, στα οχτώ ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει από το πρώτο 45λεπτο. Δεν το έκανε μόνο με Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα, τους οποίους κέρδισε με 1-0 με γκολ του Πρίγιοβιτς στο 75′ και στο 55′, αντίστοιχα. Προσέξτε, ήταν ακόμη η 4η και η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, για μια ομάδα με… μηδενική προετοιμασία λόγω Στανόγεβιτς και με σχετικά νέο προπονητή, τον Ραζβάν Λουτσέσκου. 

Στα υπόλοιπα οχτώ ματς στην Τούμπα, σε όλα σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο. Αναλυτικά:

  • Κέρκυρα 3-1: Πρίγιοβιτς στο 41′ 
  • Λαμία 4-0: Λέοβατς στο 10′, Πρίγιοβιτς στο 24′ 
  • Αστέρας 2-0: Μαουρίτσιο στο 34′ και στο 37′ 
  • Ατρόμητος 2-1: Βιεϊρίνια στο 45′ 
  • Παναθηναϊκός 4-0: Πέλκας στο 8′ 
  • Λεβαδειακός 5-0: Μάτος στο 18′ 
  • Απόλλων 3-0: Μακ στο 27′ 
  • ΑΕΛ 3-0: Σάκχοφ στο 12′ και Βαρέλα στο 40′ 

Δεν τα είχε καθαρίσει όλα, με τον Ατρόμητο για παράδειγμα όταν και τα χρειάστηκε, αλλά είχε βρει γκολ σε όλα. Η ΑΕΚ για παράδειγμα, που είναι πια η βασική αντίπαλος, δεν καθάρισε το ματς με τον Απόλλωνα νωρίς; Δεν το καθάρισε ποτέ. Δεν καθάρισε τον Ατρόμητο στις φάσεις της; Δεν το έκανε ποτέ και έχασε κιόλας. Και με τον Αστέρα, που επίσης δεν είχε βρει γκολ στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ημίχρονο, δυσκολεύτηκε πολύ, παρά τις απίθανες ευκαιρίες που δημιούργησε και το καλό ποδόσφαιρο. 

Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν αφήνει το καλό του διάστημα στο παιχνίδι να περάσει χωρίς να βρει ουσία. Αυτό, σε αυτή τη μάχη που εξελίσσεται, είναι πολύ μεγάλο μυστικό. Διότι στα περισσότερα από τα παιχνίδια που έρχονται, εντός ή εκτός έδρας και ξέχωρα από το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ που πλέον θα κρίνει πάρα πολλά, θα έχει πολλά τέτοια διαστήματα. Τα οποία θα είναι ικανά να τελειώνουν και τους αγώνες. 

Αυτό ο ΠΑΟΚ φαίνεται να το κάνει πιο σωστά από την ΑΕΚ, έστω και αν εκείνη από την πλευρά της έχει ως “όπλο” ότι είναι πιο δοκιμασμένη και κερδισμένη στα δύσκολα. Για αυτό και στην έδρα του δεν έχει τις απώλειες που έχει η Ένωση και μάλιστα σε ματς στα οποία ήταν όχι απλώς καλύτερη από τον αντίπαλο, αλλά και γενικά καλή. Όπως δηλαδή ήταν πραγματικά καλός ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ και καθάρισε χωρίς πολλά – πολλά. Αντίστοιχα καλή ήταν και η ΑΕΚ με τον Αστέρα, ίσως και με πιο καθαρές φάσεις μάλιστα, με μόλις μία τελική από τον αντίπαλο στο πρώτο ημίχρονο όπως και η ΑΕΛ στην Τούμπα, αλλά δυσκολεύτηκε πάρα πολύ. 

Για τον ΠΑΟΚ υπάρχει και κάτι ακόμη να πούμε. Όσο έρχονται τα ματς καριέρας, τα οποία πλέον μετρημένα είναι, ένας Ολυμπιακός και μία ΑΕΚ στην Τούμπα και ένας τελικός Κυπέλλου εφόσον φτάσει εκεί, θα υπάρχουν και “απαιτήσεις”. Δύσκολα ματς υπάρχουν κι άλλα, ελκυστικά, όμως, είναι αυτά. Ο Μακ εκτός; Ο Μπίσεσβαρ εκτός; Ο Βιεϊρίνια μπακ; 

Αυτό το τελευταίο με τον Πορτογάλο ας το δούμε λίγο περισσότερο. Διότι ο Βιεϊρίνια με τον τρόπο λειτουργίας του κόντρα στην ΑΕΛ, ήταν σαν να “φώναζε” στον Λουτσέσκου “ετοίμασε τον Αζεβέδο, διότι δεν αντέχω άλλο να είμαι πίσω”. Και η αλήθεια είναι ότι ως μπακ κόντρα στην ΑΕΛ έκανε 4-5 τελικές, έφτιαξε γκολ, έγειρε το ματς για τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα. Στο δύσκολο κομμάτι του… 

Πού να έπαιζε και μπροστά δηλαδή. Ο ΠΑΟΚ τον Βιεϊρίνια που κυρίως δημιουργεί τον έχει ανάγκη. Μεγαλύτερη ανάγκη θα τον έχει στους αγώνες που θα χρειαστεί κάποιοι να κάνουν το κάτι περισσότερο. Ο Βεϊρίνια είναι τέτοιος ποδοσφαιριστής. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα ο Αζεβέδο θα του δώσει τη δυνατότητα να το κάνει και πόσο γρήγορα ο Λουτσέσκου θα το πάρει απόφαση. 

Υ.Γ.: Ο σκηνή του Βαρέλα με τον γιο του να πανηγυρίζουν ή του Χριστοδουλόπουλου πριν κάποιους μήνες να παίζει με την κόρη του μέσα στον αγωνιστικό χώρο μπορεί να μην αξίζουν όσο ο τίτλος. Αξίζουν, όμως, όσο όλα τα βραβεία του κόσμου! Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από πολλές ακόμη τέτοιες εικόνες.

Πηγή: Σπορ FM

Pin It on Pinterest

Shares
Share This