Επιλογή Σελίδας

Το μέλος του προπονητικού τιμ της Εθνικής ομάδας, Θανάσης Μολυβδάς, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την προσπάθεια των διεθνών μας για πρόκριση στα τελικά του Μουντομπάσκετ 2019. Αναφέρθηκε επίσης στην ενδεχόμενη απουσία φιλάθλων στο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ στις 10 Μαρτίου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Θανάσης Μολυβδάς:

Για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας:

«Θέλουμε όλοι να γίνει η δουλειά. Να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε και τα τρία παράθυρα χωρίς καμία ήττα, για να περάσουμε στον δεύτερο γύρο με το καλύτερο δυνατό πλεονέκτημα βαθμών».

Για την απόδοση του Γιάννη Μπουρούση στα δύο ματς του Ηρακλείου:

«Ο Γιάννης ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ματς και καθοριστικός στο δεύτερο. Γενικά, όμως, οι «παλιοσειρές», κυρίως ηλικιακά, βγήκαν μπροστά περισσότερο από τις άλλες φορές. Η περιφερειακή γραμμή μας ήταν χτυπημένη από τραυματισμούς σε αυτά τα παιχνίδια και αυτό έδωσε ένα έξτρα κίνητρο στη γραμμή των ψηλών μας που απαρτίζεται από έμπειρους αθλητές κι έτσι πήραμε τις νίκες που θέλαμε».

Για τους παίκτες του Άρη που συμμετέχουν στην Εθνική ομάδα:

«Αυτή είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος. Και ο Αθηναίου και ο Μποχωρίδης είχαν ουσιαστική συμμετοχή. Θέλουμε να βλέπουμε από τους αθλητές που καλούνται στην Εθνική ομάδα, να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τον χρόνο που τους δίνεται. Και να δίνουν στην Εθνική ό,τι μπορούν. Και οι δύο, παίκτες του Άρη θεωρώ ότι αυτό το πέτυχαν».

Για τις δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Μαυροειδής για τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα:

«Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Βασιλόπουλου, του Μαργαρίτη και του Γιάννη του Μπουρούση. Αυτά τα παιδιά δείχνουν το στίγμα για το πως πρέπει αν είναι ένας αθλητής σε όλα τα αθλήματα στις Εθνικής ομάδες. Όπως είπε ο Μαυροειδής μπορείς να το κάνεις και με ένα πόδι, είτε παίξεις ένα δευτερόλεπτο, είτε 40 λεπτά. Τα παιδιά αυτά δείχνουν να το καταλαβαίνουν αυτό και αυτό είναι ίσως που μας κάνει να ξεχωρίζουμε και να έχουμε πολύ καλό κλίμα».

Για το αν μπορούν οι Έλληνες παίκτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής:

«Αν κάποιος αισθάνεται ότι δεν θέλει να παίξει στην Εθνική ομάδα, τότε 1000 φορές να μην το κάνει. Αν τα παιδιά της Αργεντινής αισθάνονται ότι και στα 50 τους μπορεί να προσφέρουν, τότε καλώς το κάνουν. Αν η περίφημη γενιά των Αργεντίνων, Τζινόμπιλι, Νοτσιόνι κ.α, είναι η βιτρίνα του αργεντίνικου μπάσκετ, τότε είναι λίγο στενάχωρο για το αργεντίνικο μπάσκετ. Προφανώς και δεν βγαίνουν συχνά Σκόλα και Τζινόμπιλι. Έχει από τη μία μία γλύκα να τους βλέπεις στο γήπεδο, αλλά κι από την άλλη δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στα χαμηλότερα κλιμάκια. Εμείς ως Έλληνες είμαστε πολύ τυχεροί. Αυτή που ο κόσμος χαρακτηρίσει ως δεύτερη Εθνική ομάδα, δεν είναι δεύτερη Εθνική ομάδα. Υπάρχουν παιδιά που διεκδικούν θέση στην 12αδα της Εθνικής ομάδας, παρά την κόντρα που υπάρχει με την Euroleague».

Για το αν η Ελλάδα θα καταφέρει να προκριθεί στο Μουντομπάσκετ:

«Πιστεύω ότι θα προκριθούμε. Έχουμε δύο παιχνίδια 29 Ιουνίου με το Ισραήλ και 2 Ιουλίου στην Εσθονία. Αν καταφέρουμε να πάμε με 6-0 στην επόμενη φάση θα έχουμε ένα πολύ σοβαρό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων μας. Μεταφέρεις όλα τα αποτελέσματα στην επόμενη φάση. Εμείς θα παίξουμε με τον Όμιλο της Σερβίας και της Γερμανίας και από εκεί, αφού παίξουμε έξι παιχνίδια με τους καινούριους αντιπάλους, σκοπεύουμε να είμαστε στις πρώτες τρεις θέσεις που δίνουν την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ».

Για το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ στις 10 Μαρτίου:

«Ένας ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη ή Άρη-ΠΑΟΚ χωρίς κόσμο, είναι ένα φαγητό χωρίς αλάτι. Είναι μεγάλο κρίμα τα ντέρμπι μιας μεγάλης πόλης, να γίνονται χωρίς κόσμο. Είτε στην έδρα του ενός, είτε στην έδρα του άλλου».

Για τα σημαντικά παιχνίδια που έχει μπροστά του ο Άρης:

«Θεωρώ ότι ο Άρης αν καταφέρει να κερδίσει τα δύο ή και τα τρία παιχνίδια από τις ομάδες που βρίσκονται από κάτω του, τότε δεν θα έχει πρόβλημα. Πιστεύω ότι το πιο δύσκολο παιχνίδι θα είναι αυτό το εκτός έδρας με την Λάρισα. Η νίκη με το Λαύριο του έδωσε ώθηση και τον βοήθησε πολύ στο κομμάτι της παραμονής».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This