Επιλογή Σελίδας

Του Βαγγέλη Μπραουδάκη

Ελάχιστες ώρες προτού κλείσει ο βραχύβιος και πολυτάραχος εξάμηνος κύκλος της «ανεξάρτητης» ΚΕΔ στο νέο τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου, εξελίχθηκε η τελευταία πράξη αυτού του έργου στη Λάρισα! Στις 21:43, λοιπόν, η ΕΠΟ ανακοίνωνε επισήμως ότι ο Κουκουλάκης μας τελείωσε -ως στήριγμα του Περέιρα στους ορισμούς διαιτητών- και πώς άμεσα αντικαθίσταται (κατ’ εντολήν FIFA και UEFA) από τον 60χρονο Ισπανό ψυχολόγο Χουάν Αντόνιο Φερνάντο Μαρίν, ενώ ακολουθεί κι άλλος ξένος αντί του Τριτσώνη! Ηδη, ωστόσο, στο AEL FC Arena ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης και ο βοηθός του Κυριάκος Μερκενίδης (από τον σύνδεσμο Μακεδονίας) είχαν επιβεβαιώσει εμφατικά -για ακόμα μια φορά φέτος- ότι το ξήλωμα της ΚΕΔ άργησε.

Με τον Ζαχαριάδη (δυστυχώς) έχω αναγκαστικά ασχοληθεί πολλάκις τελευταία. Με τις ίδιες αφορμές που στο παρελθόν έδιναν οι Τσαγκαράκης, Κασναφέρης, Σπάθας και τόσοι άλλοι ακόμα (ανώφελο να τους μνημονεύεις τόσοι που είναι, όλοι θυμούνται)! Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, είναι μια κατηγορία μόνος του: Και να θέλει να μην κάνει κάποιο σοβαρό λάθος, του είναι… αδύνατον! Χαρακτηριστικό των παντελώς ακατάλληλων στον (όποιο) τομέα που δραστηριοποιούνται.

Στον κάμπο, κοντολογίς, με την «βοήθεια» του «αόμματου» Μερκενίδη «κατάφερε» να χάσει δύο καραμπινάτες αποβολές (τη γροθιά του Μοράν στον Αγκάνοβιτς, προτού ο θύτης δώσει την ασίστ στον οφσάιντ Μασούντ για το 0-1, και το χούφτωμα του Ιρανού στα γεννητικά όργανα του τσαμπουκαλεμένου Ζίζιτς), ενώ στο -σωστό- πέναλτι του Λαμπρόπουλου στον Ναζλίδη τον σώνει ο άλλος βοηθός του, ο Λάζαρος Δημητριάδης.

Θλιβερή η διαιτησία, άθλιος -ως συνήθως- ο αγωνιστικός χώρος και στη «φτώχεια» των συνθηκών ήρθε κι έδεσε και η απόδοση της ΑΕΚ (απ’ αυτήν έτσι κι αλλιώς θα εξαρτιόταν η έκβαση του ημιτελικού, καθώς οι γηπεδούχοι θα κινούνταν -και κινήθηκαν- στα γνωστά στάνταρ τους με συμπαγείς γραμμές πίσω από τη μπάλα και δυνατές διεκδικήσεις)! Οκ, πολλές οι απουσίες και κατανοητή η ανάγκη για ροτέισον από τον Χιμένεθ, αλλά με βασικούς χαφ τους Μοράν και Αϊντάρεβιτς δεν πάει πουθενά καμία ομάδα της Super League! Ο Ισπανός, εξάλλου, δίνει για δεύτερο σερί ματς, έπειτα από την αγκωνιά στον Ουαρντά, ανεξήγητη αφορμή για κόκκινη.

Ασορτί με τον Μοράν -σε συμπεριφορά, αλλά και σε ελλειματική απόδοση- ο Μασούντ! Αθροίστε την παρατεταμένη αδυναμία του Κλωναρίδη, την (επόμενη) απώλεια του Χουλτ, τον βεντετισμό του Βράνιες (πόσο δίκιο είχε ο Λάζαρος που του έκανε νόημα να αφήσει τις διαμαρτυρίες και να γυρίσει στην άμυνά του) και βγαίνει σχετικά εύκολα το συμπέρασμα στο γιατί ηττήθηκαν οι «κιτρινόμαυροι» έπειτα από 26 ματς και 129 ημέρες…

Πηγή: Το 10

Pin It on Pinterest

Shares
Share This