Επιλογή Σελίδας

Σε μία αναμέτρηση που εάν νικούσε θα εξασφάλιζε και μαθηματικά την 1η θέση του πρωταθλήματος και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ενόψει των μπαράζ ανόδου, η ομάδα των Νεφελών έκανε το καθήκον της και χωρίς να … γκαζώσει ιδιαίτερα επικράτησε εύκολα με 2-0 απέναντι στις Αμαζόνες Θεσπρωτίας στο γήπεδο του Μυλαυλάκου πανηγυρίζοντας την κατάκτηση της κορυφής!

Πλέον το όνειρο της ανόδου μοιάζει να απέχει ελάχιστα από την πραγματικότητα , αφού το σύνολο του Βαγγέλη Μύθημη με 2 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις (εντός έδρας)  στα πλεί-οφ πετυχαίνει τον ιστορικό άθλο του προβιβασμού στην Α’Εθνική κατηγορία!
Μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης η ομάδα της Θεσπρωτίας ”φλέρταρε” με το να προηγηθεί από τα … αποδυτήρια , όταν η Γαστεράτου έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά με τη μπάλα να παίρνει μία παράξενη τροχιά προς την εστία και να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 5′ οι Νεφέλες απάντησαν με το ίδιο ”νόμισμα” , όταν η Κόλτση έβγαλε έξοχη ασίστ στην Καπέτα και η δεύτερη με δυνατό δεξί σουτ εντός της περιοχής ”τράνταξε” την οριζόντια δοκό της αντίπαλης εστίας.
 
Δύο μόλις λεπτά αργότερα, η Καπέτα εξιλεώθηκε για την προηγούμενη χαμένη ευκαιρία και αυτή τη φορά κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα αποβάλλοντας την πίεση και το βάρος από τα πόδια των συμπαικτών της.
Συγκεκριμένα, η Τριγωντζή ύστερα από εξαιρετική ατομική ενέργεια από την αριστερή πλευρά έβγαλε τη σέντρα στην καρδία της άμυνας των Αμαζόνων, η μπάλα πέρασε από όλες και έφτασε στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου η Καπέτα χωρίς πίεση πλάσαρε με το αριστερό νικώντας την Στέφου η οποία είχε ασθενή απόκρουση στο σουτ.
Στο 25′ η όμορφη εκτέλεση φάουλ της Μπέλλου από πλάγια θέση πέρασε λίγο άουτ.
Στο 37′ οι παίκτριες των Νεφελών συνεργάστηκαν αρμονικά , με την Καπέτα να είναι η τελική αποδέκτης της επιθετικής προσπάθειας , όμως αυτή τη φορά το σουτ της δε βρήκε στόχο.
 
Στο δεύτερο μισό , οι Νεφέλες ανέβασαν στροφές προκειμένου να φτάσουν και στην επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος το οποίο θα εκμηδένιζε το άγχος από ολόκληρη την ομάδα.
Αυτό τελικά ήρθε στο 55′ όταν η Τριγωντζή με υποδειγματική μπαλιά βρήκε την Καραγιαννίδου στην περιοχή και εκείνη με άψογο κοντρόλ αρχικά και δεξί πλασέ στην συνέχεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας της Στέφου για το 2-0.
Η ίδια παίκτρια ήταν η πρωταγωνίστρια σε άλλες δύο σημαντικές στιγμές των Νεφελών στο τελευταίο 15λεπτο, όμως τις σπατάλησε χωρίς αυτό φυσικά να έχει αρνητική επίπτωση στην έκβαση του αγώνα.
Αρχικά, στο 77′ αστόχησε με κεφαλιά από το μισό σχεδόν μέτρο , με τη μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας και στο 85′ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά σούταρε από το ύψος του πέναλτι πάνω από την εστία λόγω κακής τοποθέτησης του σώματός της την ώρα της εκτέλεσης.
Διαιτητική τριπλέτα : Λυμπούδης, Τσακιρόπουλος, Ξενιτόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΠΣ Νεφέλες:  Αργυροπούλου, Ελ.Μιχαηλίδου, Ασσιχίδου, Π.Μιχαηλίδου, Ναβροζίδου (90’Καρασσαβίδου), Ν.Μιχαηλίδου, Κουκουστρίκα, Τριγωντζή, Καπέτα (87′ Τσινιάρου), Καραγιαννίδου (85′ Κοκκινίδου), Κόλτση (57′ Χατζηδάκη).
Αμαζόνες Θεσπρωτίας 2008: Στέφου, Μούση, Μάση, Μπέλλου, Σερίφη, Γιαννακούλη, Γαστεράτου, Δημητρίου (80′ Κοκόρη), Μπάσρα, Κούρα, Στέφου.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This