Επιλογή Σελίδας

«Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι το να δουλέψω με τον Γκουαρδιόλα βοήθησε στην απόφαση που πήρα. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής – ένας από τους καλύτερους στον κόσμο – και δεν μπορώ να περιγράψω το πόσο περήφανος είμαι όταν λέει καλά πράγματα για μένα. Είμαι περήφανος που του αρέσει ο τρόπος που αγωνίζομαι, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για μένα» τονίζει ο Ζεσούς και φρόντισε στην πρώτη του χρονιά να κάνει τη διαφορά!

Με 8 γκολ και 4 ασίστ στην Premier League ο Βραζιλιάνος αποτελεί ένα από τα σημαντικά όπλα του Καταλανού σε αυτή την τρελή πορεία για το πρωτάθλημα. Μετρά περίπου ένα γκολ ανά 89 λεπτά, οι εμφανίσεις του έχουν αφήσει πολλές φορές τον Αγουέρο εκτός ενδεκάδας, «αναγκάζοντας» τον Πεπ Γκουαρδιόλα να εισηγηθεί την ανανέωση του συμβολαίου του που εκπνέει το 2021 με αυξημένες αποδοχές!

Αποτέλεσμα εικόνας για gabriel jesus

Ο Γκάμπριελ Ζέσους είναι στην 4η θέση της λίστας όλων των εποχών με τα πιο μεγάλα σερί χωρίς ήττα σε χρονιά – ντεμπούτο στην Premier League. Ο Βραζιλιάνος που πήγε στην Σίτι τον Γενάρη του 2017 έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία στο 2-2 με την Τότεναμ και δεν έχασε ποτέ σε 31 εμφανίσεις. Αύξησε το ρεκόρ του μετά το 2-0 επί της Στόουκ.

Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο πρώην κίπερ της Άρσεναλ Γιενς Λέμαν που εντάχθηκε στον σύλλογο από την Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2003. Ο Γερμανός είχε ένα σερί 47 αγώνων δίχως ήττα. Μέσα σε δυο σεζόν βοήθησε τους Gunners για το αήττητο, αλλά και για έναν απίθανο τίτλο. Οι πρώην συμπαίκτες στην Τσέλσι, Ρόμπεν και Ντρογκμπά βρίσκονται στην 2η θέση με 37 ματς σερί στον δρόμο για τον τίτλο στην πρώτη τους χρονιά.

Υπάρχουν και ονόματα που προκαλούν αίσθηση. Όπως του Ρόι Κάρολ (22) και ακόμα του Αλαντιέρ (17) που είναι στις θέσεις 8 και 10 αντίστοιχα με τα σερί τους σε τρεις top σεζόν.

Ο Γάλλος πήρε το… μετάλλιο των νικητών της Premier αν και είχε μόνο μία παρουσία με την Άρσεναλ στην πρώτη του χρονιά στο Χάϊμπουρι και άλλη μία πριν μία ακόμα κατάκτηση το 2004. Η Σίτι οδεύει προς τον τίτλο του πρωταθλήματος με έξι ματς να απομένουν και καλοκαιρινά της αποκτήματα όπως οι Έντερσον (22) και Μπραντάο Σίλβα (17) να είναι στις θέσεις 7 και 9. Οι παλιοί παίκτες των Gunners Κλισί και Ρέγιες με 29 και 22 σερί συμπληρώνουν την λίστα όπου είναι ο Ζέσους.

Αναλυτικά η 10αδα

  • Γιανς Λέμαν (Αρσεναλ) 47
  • Αριεν Ρόμπεν (Τσέλσι) 37
  • Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι) 37
  • Γκάμπριελ Ζεσούς (Μαν. Σίτι) 31
  • Γκαέλ Κλισί (Αρσεναλ) 29
  • Αντόνιο Ρέγιες (Αρσεναλ) 22
  • Εντερσον (Μαν. Σίτι) 22
  • Ρόι Κάρολ (Μαν. Γιουνάιτεντ) 22
  • Μπερνάρντο Σίλβα (Μαν. Σίτι) 20
  • Τζέρεμι Αλαντιέρ (Αρσεναλ) 17

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This