Επιλογή Σελίδας

Του Βασίλη Σκουντή

Το τραγούδι που έγραψε ο Γιώργος Μητσάκης (ο οποίος παρεμπιπτόντως το 1958 συνέθεσε μαζί με τον Γιώργο Οικονομίδη και τον ύμνο του Παναθηναϊκού) λέει «όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα, τότε θα κλάψεις με μαύρο κλάμα», αλλά στην προκειμένη περίπτωση η επιστολή δεν έφερε δάκρυα…

Επρόκειτο όμως για μια ασυνήθιστη κίνηση που συνδέθηκε με ένα βράδυ σαν αυτό…

Ένα βράδυ που ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε την Ουνικάχα στη «Martin Carpena Arena» της Μάλαγα, όπου οι δυο ομάδες θα συναντηθούν και απόψε, για 24 φορά στην ιστορία τους με τους Πράσινους να έχουν τη μερίδα του λέοντος στις νίκες απέναντι στους εξ Ανδαλουσίας ομόχρωμους τους (16-7). 

Το ημερολόγιο, λοιπόν,  έδειχνε 12 Φεβρουαρίου του 2004, όταν στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της πρώτης φάσης της Euroleague η Ουνικάχα επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 83-78, αλλά η νίκη αυτή δεν της έφτασε για να προκριθεί στο Τop 16. Οι «πράσινοι» πήραν από την αρχή του αγώνα το προβάδισμα και προηγήθηκαν με διαφορά 15 πόντων, τόσο στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (43-28), όσο και στο 25ο λεπτό (54-39), αλλά η αποβολή του Σέρτζιο Σκαριόλο άλλαξε άρδην το σκηνικό. Οταν ο Ιταλός προπονητής είδε τα σκούρα άρχισε να διαμαρτύρεται και ουσιαστικά προκάλεσε την αποβολή του με στόχο να αφυπνίσει τους παίκτες και να ξεσηκώσει το κοινό!

Οι διαιτητές δεν του χαρίστηκαν και τον έστειλαν στα αποδυτήρια, ο κόσμος φώναζε και οι παίκτες της Ουνικάχα ξύπνησαν και αντέδρασαν με αποτέλεσμα να πιέσουν τον Παναθηναϊκό: με ένα σερί 12-0 μείωσαν σε 51-54, πέρασαν μπροστά (για πρώτη φορά μετά το 2-0) με 58-57, άνοιξαν τη διαφορά στο +7 (74-67) και εντέλει άρπαξαν τη νίκη.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων (διαιτητές Μπραζάουσκας – Ρέσερ Εσκομπάρ):
ΟΥΝΙΚΑΧΑ: Μπαλτάνας 3, Ροντρίγκεθ 13, Φίλιπ, Καμπέθας 8, Μπούλοκ 7 (5ρ.,6ας.), Γκάμπριελ, Λιούις 20 (10ρ., 4ασ.), Ρισασέ 15 (5ασ.), Κορνεγκέι 17 (5ρ.)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 12, Καλαϊτζής 5, Παπανικολάου 3, Λάκοβιτς 13, Μπατίστ 2, Χατζηβρέττας 10, Μίντλετον 8, Τσαρτσαρής 11, Μακ Ντόναλντ 8, Μουγεζίνοβιτς 6

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σχολίασε αρνητικά τη συμπεριφορά του Σκαριόλο λέγοντας ότι «αυτό που έκανε ο συνάδελφος μου δεν ήταν σωστό». Εκείνη τη στιγμή ο προπονητής της Ουνικάχα δεν απάντησε, αλλά επειδή (ήξερε ότι) είχε λερωμένη τη φωλιά του, αργά το βράδυ πέρασε από το ξενοδοχείο στο οποίο είχε καταλύσει η αποστολή του Παναθηναϊκού και άφησε έναν κλειστό φάκελο, με την παράκληση να δοθεί το πρωί της επόμενης μέρας στον Ομπράντοβιτς.

Πράγματι την επόμενη μέρα, όταν οι Πράσινοι αναχωρούσαν από το ξενοδοχείο για να επιστρέψουν στην Αθήνα, ο ρεσεψιονίστ παρέδωσε τον φάκελο στον Ζοτς που τον άνοιξε και αμέσως γούρλωσαν τα μάτια του: μέσα στον φάκελο υπήρχε ένα ιδιόχειρο σημείωμα του Σκαριόλο ο οποίος αφού του εξηγούσε ότι φέρθηκε επίτηδες με αυτόν τον τρόπο ώστε να αφυπνίσει την ομάδα του και την εξέδρα, στο τέλος του ζητούσε συγνώμη για την αντισυναδελφική συμπεριφορά του και τον παρακαλούσε να θεωρήσει το θέμα λήξαν!

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This