Επιλογή Σελίδας

Ο Βαφύρας ηττήθηκε με 59-45 από την ΚουΠα Κιλκίς, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κιλκίς, σε αγώνα για τη 19η αγωνιστική της Β’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Σε ένα τραγικό παιχνίδι από πλευράς αποτελεσματικότητας για τους παίκτες του Βαφύρα, το αποτέλεσμα ήταν λίγο πολύ φυσιολογικό.

Το παιχνίδι χαρακτήρισε ο δυναμισμός αλλά και ο χαμηλός ρυθμός. Ο Βαφύρας δεν έδειξε να μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό αυτό που δεν τον βόλευε, οι μονομαχίες ήταν μερικές φορές πέραν του δέοντος δυναμικές και εκεί η γηπεδούχος ομάδα απέκτησε από νωρίς το πλεονέκτημα. Οι απουσίες των Ελευθεριάδη και Καραμπατάκη ήταν εμφανείς σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι, καθώς αποτελούν βαρόμετρο στην απόδοση της ομάδας του Μιχάλη Σαραπτσή απέναντι σε σύνολα που στηρίζουν το παιχνίδι τους στις δυναμικές μονομαχίες. Σίγουρα όμως ο Βαφύρας δεν έδειξε την συγκέντρωση που χρειαζόταν για να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο παιχνίδι.

Στο παιχνίδι η ΚουΠα Κιλκίς ξεκίνησαν δυναμικά  από νωρίς και κατάφερε να προηγηθεί στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 25-19. Ο Βαφύρας κατάφερνε να παίρνει κυρίως σκορ από τα σουτ του Γερομιχαλού, αφού κατάφερε να πετύχει τους 14 από τους 19 πόντους του δεκαλέπτου αυτού.

Ήταν σίγουρο πως στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα των γηπεδούχων θα προσαρμοζόταν ανάλογα. Το ίδιο όμως προσπάθησαν να κάνουν και οι παίκτες του Μιχάλη Σαραπτσή. Το παιχνίδι έγινε σκληρότερο και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με επιμέρους σκορ δεκαλέπτου 10-9 και σκορ ημιχρόνου 35-28.

Όπως στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο ο Βαφύρας δεν κατάφερε να βρει σκορ από πολλούς παίκτες. Συγκεκριμένα στο παιχνίδι σκόραραν μόλις τέσσερις παίκτες. Και το έκαναν και με πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας. Ήταν μία πολύ κακή ημέρα για τους παίκτες του Βαφύρα και αυτό δεν άργησε να επιβεβαιωθεί. Το τρίτο δεκάλεπτο περιείχε ίσως το καλύτερο διάστημα τους, όπου έπαιξαν για λίγο πολύ καλή άμυνα και κατάφεραν να πάρουν εύκολες προσπάθειες. Δεν κατάφεραν όμως να ευστοχήσουν στις προσπάθειες αυτές, με το 40-31 να είναι γραμμένο για τρία λεπτά στον πίνακα του κλειστού, σε ένα διάστημα που θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τα δεδομένα. Το δεκάλεπτο έληξε με επιμέρους 15-15 και σκορ παιχνιδιού 50-43.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ήρθε η επιθετική κατάρρευση. Και οι δύο ομάδες φάνηκαν κουρασμένες, με τους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδα όμως να αστοχούν σε όλα τα σουτ. Κατάφεραν να σκοράρουν μόλις δύο πόντους και αυτούς με δύο εύστοχες βολές. Το αποτέλεσμα 59-45 ήταν φυσιολογικό μετά από τέτοια εμφάνιση.

Θα υποθέσουμε πως ήταν απλά μία κακή ημέρα. Δεν μπορεί όμως μία τέτοια ημέρα να αφήσει απροβλημάτιστο τον Μιχάλη Σαραπτσή. Μπορεί το τρένο  και το κίνητρο των play off να έχει χαθεί, δεν πρέπει όμως να χαθεί από τους παίκτες μας η διάθεση για όμορφο μπάσκετ όπως μας έχουν συνηθίσει ως τώρα. Μένουν τρεις αγωνιστικές ακόμα και όλοι στην ομάδα να τους βλέπουν να συνεχίζουν την όμορφη προσπάθεια που έχουν καταβάλει ως τώρα. Για τον λόγο αυτό θα θεωρήσουμε την χθεσινή εμφάνιση μία κακή παρένθεση.

 

Διαιτητές: Καλέσης – Καψίδης.

Δεκάλεπτα: 25-19, 35-28, 50-43, 59-45.

ΑΠΣ ΚουΠα Κιλκίς (Τσάτσης): Καπνίδης, Σκάλε 2, Τσουλφαΐδης, Κοσμάς, Χοτουμανίδης 9, Ψωμιάδης 3, Μουστάκας 8, Υφαντής 14, Ποζίδης 15 (2), Τζανακάκης 2, Αραμπατζής 6.

ΓΑΣ Βαφύρας (Σαραπτσής): Σαραπτσής, Παπακώστας, Ευαγγελόπουλος 11, Αραμπατζής, Μπατζάκης 5 (1), Κυπαρίσσης 11, Σιώκας, Τζιόλης, Δημαλής, Στεφανίδης, Γερομιχαλός 18 (5), Σκέντος.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This