Επιλογή Σελίδας

Η Δώρα Γκουντούρα ήταν η Ελληνίδα ξιφομάχος που ξεχώρισε στο παγκόσμιο κύπελλο (Ακρόπολις) της σπάθης γυναικών φτάνοντας μέχρι τις «16».

Η 21χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια στον πρώτο αγώνα της ημέρας επικράτησε της Γιαπωνέζας Ταμούρα με 15-14, σε έναν αγώνα για γερά νεύρα, με την Ελληνίδα να κάνει μάλιστα την ανατροπή καθώς ήταν πίσω στο σκορ. Στη συνέχεια, στη φάση των «32», έπεσε επάνω στην άλλη Ελληνίδα που είχε περάσει στο κυρίως ταμπλό, την Δέσποινα Γεωργιάδου την οποία νίκησε με 15-9 και πήρε το εισιτήριο για τις «16». Η πορεία της Γκουντούρα σταμάτησε στην Ουκρανή Oλγα Χαρλάν η οποία νίκησε με 15-8 την Ελληνίδα αθλήτρια.

Για τη μεγάλη της επιτυχία, η Δώρα Γκουντούρα δήλωσε: «Νιώθω πραγματικά τέλεια, καθώς αυτός ήταν ο στόχος μου εξ’ αρχής, να προκριθώ στις 16 καλύτερες του κόσμου. Είχα και δύσκολη κλήρωση σήμερα με την αθλήτρια από την Ιαπωνία, στον πρώτο αγώνα της ημέρας στον οποίο βρέθηκα να χάνω, αλλά είπα μέσα μου ότι πρέπει να το γυρίσω και το έκανα. Στη συνέχεια δυστυχώς, έπεσα με την άλλη Ελληνίδα που ήταν στο κυρίως ταμπλό, την Γεωργιάδου αλλά πλέον σε τέτοιο επίπεδο, πρέπει να παίζεις για τη νίκη. Τα κατάφερα και πλέον βλέπω διαφορετικά την συνέχεια. Η επιτυχία μου αυτή με γεμίζει με αισιοδοξία αλλά με κάνει να πατάω και πιο σταθερά στα πόδια μου για νέους στόχους».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This