Επιλογή Σελίδας

Επιμέλεια, Μάριος Σταμπουλής

Άλλη μία νίκη στο… κυνήγι της ανόδου πέτυχε ο Ηρακλής με σκορ 3-0 κόντρα στον Λαγκαδά που δεν απείλησε σε κανένα σχεδόν σημείο του παιχνιδιού. Δύο στροφές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, οι “κυανόλευκοι” πέρασαν με επιτυχία το πρώτο από τους τρεις… τελικούς για το φινάλε. Μια ακόμη αναμέτρηση που είχε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του Χρήστου Ρόβα.

Ο Ηρακλής μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας τα… σκήπτρα από το πρώτο κιόλας λεπτό. Στο 15ο λεπτό, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Κοντέοντα μέσα στην περιοχή, ωστόσο, ο διαιτητής δεν έδειξε την… βούλα. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες χωρίς αποτέλεσμα, έχοντας κλείσει στο μισό γήπεδο τον Λαγκαδά.

Στo 26o λεπτό, οι γηπεδούχοι έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Παπαδόπουλος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα αλλά ο Ρόβας δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κενή εστία, με τους αμυντικούς να διώχνουν σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ηρακλής μετουσίωσε την απόλυτη υπεροχή του με τον συνήθη… ύποπτο Ρόβα να ανοίγει το σκορ με σουτ, πετυχαίνοντας το 22ο του φετινό τέρμα. Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι την ανάπαυλα, οι “κυανόλευκοι” συνέχισαν να πιέζουν με τους Πτηνόπουλο και Ρόβα να έχουν ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι συνέχισαν από εκεί που είχαν μείνει, μη αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους. Στο 51’ ο Καραντασιάδης έκανε ένα σουτ μετά από κόρνερ, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Αμέσως μετά, ο Ρόβας έκανε το πλασέ, όμως η μπάλα κατέληξε πάνω στον πορτιέρε Φαρμάκη, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ηρακλής έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία και πάλι με τον Ρόβα, ο οποίος με διπλή προσπάθεια δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ο 23χρονος επιθετικός δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να… πυρπολεί την εστία των φιλοξενούμενων, έχοντας άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ. Στο 92’ ήρθε η λύτρωση, αφού δεν χαρίστηκε στον τερματοφύλακα Φαρμάκη, τον οποίο πλάσαρε για το 2-0. Το… κερασάκι στην τούρτα για το 3-0 έβαλε και πάλι ο ασταμάτητος Ρόβας, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, φτάνοντας τα 24 προσωπικά τέρματα την φετινή σεζόν.

Ηρακλής: Βοσνιάδης , Ρεβυθόπουλος ,Κυριακίδης (81′ Κουρέλλας), Καραντασιάδης,Καζναφέρης, Τάι, Ρόβας, Παναγιωτούδης (92′ Αθανασίου), Παπαδόπουλος (65′ Μεντί), Πτηνόπουλος (81′ Ντε Σμεντ), Κωστούλας.

ΑΠΕ Λαγκαδά: Φαρμάκης, Βουτσιάς (59′ Βουτσάς), Μούχαλης (46′ Χιντατσέλι), Μπάρμπας, Καραμανλής, Στεφανίδης, Παντεκίδης, Κοντεών, Στεφανίδης, Εππάς, Ζαννάκης (76′ Τσέτσος).

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This