Επιλογή Σελίδας

Το φετινό πρωτάθλημα στα σαλόνια της Αγγλίας δεν μπορείς να το ονομάσεις ως «συναρπαστικό». Τουλάχιστον όχι όσον αφορά την έκβασή της μάχης για την κορυφή. Αυτή είναι τελειωμένη εδώ και πάρα πολύ καιρό, ίσως νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Οι αναμετρήσεις βέβαια διεξάγονται στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά η κουβέντα πάντα ξεκινάει και καταλήγει στην εκπληκτική σεζόν της Σίτι. Αήττητο τίτλο η ομαδάρα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπορεί να σηκώσει, μιας και έχει εκείνη την ήττα από τη Λίβερπουλ στη ματσάρα του «Ανφιλντ». Ωστόσο, οι Πολίτες κυνηγούν και μπορούν να σπάσουν τα τέσσερα από τα πέντε ιστορικά ρεκόρ της Premier League που παίζεται να αλλάξουν κάτοχο μέχρι το φινάλε της περιόδου….

Κορυφαίος πρώτος σκόρερ
Πριν μπούμε όμως στα ρεκόρ που είναι σε θέση να καταρρίψει η Σίτι, ας ξεκινήσουμε με το μοναδικό που κινδυνεύει από ποδοσφαιριστή άλλης ομάδας και αφορά συγκεκριμένα τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος επιθετικός με το καρέ που σημείωσε το Σάββατο κόντρα στη Γουότφορντ, έφτασε τα 28 γκολ σε 30 αγωνιστικές που έχει παίξει. Αυτό που κυνηγάει βέβαια έχει διπλή ερμηνεία. Αρχικά πρόκειται για τα 31 γκολ που έχουν σε πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών οι Αλαν Σίρερ (Νιούκαστλ 1995-’96), Κριστιάνο Ρονάλντο (Μαν. Γιουνάιτεντ 2007-’08), Λουίς Σουάρες (Λίβερπουλ 2013-’14). Ωστόσο, οι Αντι Κόουλ (Νιούκαστλ 1993-’94), Αλαν Σίρερ (Μπλάκμπερν 1994-’95) έφτασαν τα 34 γκολ, αλλά αυτό σε πρωτάθλημα 42 αγωνιστικές.

Περισσότερες ασίστ
Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε αναδεικνύεται σε τρομερό μαέστρο για τη Σίτι. Ο Βέλγος οργανωτής κάνει απίθανη σεζόν και έχει… κεράσει ήδη 14 έτοιμα τέρματα για τους συμπαίκτες του μπροστά. Η αλήθεια είναι σε αυτή την περίπτωση το ρεκόρ θα είναι δύσκολο να προσπεραστεί. Το κρατάει ο Τιερί Ανρί με την Αρσεναλ από το 2002-’03. Τότε είχε μοιράσει τις 20 από τις συνολικά 74 ασίστ που μέτρησε στην Αγγλία. Ο Ντε Μπρόινε έχει οκτώ αγώνες ακόμα μπροστά του για να δώσει επτά ασίστ.

Περισσότερες νίκες
Πέρσι η Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε έκανε φοβερή χρονιά και όχι μόνο πήρε το πρωτάθλημα, αλλά το έκανε με τις πιο πολλές νίκες ever. Οι Μπλε μέτρησαν 30 τρίποντα, ενώ αυτή τη στιγμή σε 30 αγώνες η Σίτι έχει πανηγυρίσει 26 φορές (3 ισοπαλίες, 1 ήττα).

Περισσότεροι βαθμοί
Ακόμα μία κορυφαία επίδοση από την Τσέλσι που διεκδικεί η Σίτι. Οι Λονδρέζοι βέβαια αυτό το ρεκόρ το έχουν στην κατοχή τους από την πρώτη χρονιά του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο τους (2004-’05). Τότε έφτασαν τους 95 βαθμούς, με τους Πολίτες να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους 81 και να χρειάζονται ακόμα 15 για να το καταρρίψουν. Είναι πιθανό να συμβεί.

Περισσότερα γκολ από μία ομάδα
Και ξανά η Τσέλσι βρίσκεται στην κορυφή αυτής της κατηγορίας. Πρόκειται για τα 103 τέρματα που σημείωσε η ομάδα με τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο (2009-’10). Η Σίτι έχει βρει δίχτυα μέχρι στιγμής 85 φορές και εάν το κάνει άλλες 19 φορές, θα το προσπεράσει. Αυτό μοιάζει εξαιρετικά εφικτό με το ρυθμό σκοραρίσματος που έχει δώσει στη σεζόν, καθώς βάζει 2,83 γκολ ανά ματς και εάν το πολλαπλασιάσουμε με τις οκτώ αγωνιστικές που απομένουν, θα μπορέσει να βάλει ακόμα 22,6 γκολ.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This