Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Ζάλιαρη

Ήταν Απρίλης του 2017, στα προημιτελικά του Europa League όταν ο Σουηδός σούπερ σταρ υπέστη ρήξη χιαστών, στον επαναληπτικό του «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στην Άντερλεχτ. Το… λιοντάρι χτυπήθηκε βάναυσα, το κατάλαβε πολύ καλά, αλλά από την πρώτη στιγμή έβαλε μπροστά τον εγωισμό και την υπερηφάνεια του, απαγορεύοντας στην απογοήτευση και τις σκέψεις της πιθανής «προβληματικής» επιστροφής του να υπερτερήσουν στην ψυχοσύνθεση εκείνων των πολύ δύσκολων ημερών.

Το ηθικό του, έμεινε ακμαιότατο. Δούλεψε πολύ, γυμνάστηκε, άρχισε να κλωτσάει μπάλα σε χρόνο dt, τόσο που υπήρξαν «ποσταρίσματα» συμπαικτών του στα social media από το προπονητικό κέντρο του Κάρινγκτον, όπου κι εκείνοι εκδήλωναν την τεράστια έκπληξή τους τις στιγμές που έβλεπαν τον Ζλάταν στο χορτάρι να προσπαθεί ν’ ανεβάσει ταχύτατα ρυθμούς. Άπαντες απορούσαν με το σκαρί του και τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός του αντιδρούσε στις θεραπείες και τις ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Ακόμα και οι γιατροί που είχαν αναλάβει την επίβλεψή του σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ για πιο εξειδικευμένη παρακολούθηση, έκαναν λόγο για γόνατο που θα μπορούσε να έχει ένας… 20χρονος, από άποψη της εξαιρετικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν, έχοντας μάλιστα σκεφτεί να τον εκμεταλλευτούν για περαιτέρω έρευνες και μελέτες για τον ανθρώπινο οργανισμό, όταν ο Ιμπραΐμοβιτς θα αποφάσιζε ν’ αποσυρθεί από την ενεργό δράση!

«Τα λιοντάρια δεν αποθεραπεύονται όπως οι άνθρωποι…» έγραφε ο σούπερ σταρ της Γιουνάιτεντ στο Instagram αναρτώντας βίντεο στο οποίο έκανε ασκήσεις με μπάλα σε λιγότερο από δύο μήνες από την ημέρα που υπέστη τη ρήξη χιαστών και… τρέλαινε τους πάντες με την αποφασιστικότητα και την αφοσίωση που επιδείκνυε για να κάνει το πιο δυναμικό και άμεσο come-back που θα μπορούσε να έχει δει ο ποδοσφαιρικός πλανήτης.

 

The touch will never disappear. Lions dont recover like humans. @azsportswear #itsnotaboutthegear

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) στις

Τον Αύγουστο του 2017 κι ενώ είχε προηγηθεί τεράστια κουβέντα και φήμες επί φημών για την απόφαση που θα λάμβανε η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναφορικά με το μέλλον της συνεργασία της με τον Ζλάταν, υπεγράφη ανάμεσα στις δύο πλευρές νέο συμβόλαιο συνεργασίας με ημερομηνία λήξης το φετινό καλοκαίρι. Ο ίδιος, παρουσιάζεται εκ νέου στον κόσμο της ομάδας και φροντίζει να ξεκαθαρίσει ευθύς εξ αρχής τον λόγο για τον οποίο έδωσε τα χέρια με τους «κόκκινους διαβόλους». «Δεν μου αρέσει ν’ αφήνω μισοτελειωμένες δουλειές» είπε και προετοίμασε τους οπαδούς του κλαμπ για μεγάλα πράγματα.

Αν και αυτά τα πράγματα, ακόμα δεν τα έχει δει ο κόσμος της Γιουνάιτεντ και ίσως να μην έχουν λείψει κιόλας μέχρι αυτή τη στιγμή… Οι Μαρσιάλ, Ράσφορντ και Λουκάκου μάλλον έχουν φροντίσει ώστε η απουσία του Ιμπραΐμοβιτς αυτούς τους τρεις πρώτους μήνες του νέου έτους να μην έχει φανεί τόσο, όσο θα πίστευε ο Ζοσέ Μουρίνιο για τα αγωνιστικά του πλάνα, αλλά και ο έμπειρος στράικερ για τον… εγωισμό του.

Μπήκε ξανά στο γήπεδο στα μέσα του Νοέμβρη, πέτυχε ένα γκολ μέχρι και το φινάλε του 2017, σε ματς με τη Μπρίστολ Σίτι στο League Cup λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και εμφανίστηκε για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό της Γιουνάιτεντ στο ισόπαλο 2-2 με τη Μπέρνλι, στο πλαίσιο της Boxing Day.

Από εκείνο το παιχνίδι, αποχώρησε τραυματίας στο ημίχρονο και χρειάστηκε να μείνει εκτός μέχρι και πριν από λίγες μέρες, όταν και επανήλθε σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων, παραμονές της ρεβάνς με τη Σεβίλλη στο Champions League.

Το νέο, μεγάλο come-back του 36χρονου φορ στην αγωνιστική δράση αναμένεται στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων, τα οποία προς το παρόν παύουν λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Στο μυαλό του Ζλάταν, όπως έχει τονίσει πρόσφατα, είναι να εμφανιστεί το ίδιο καλός ή ακόμα καλύτερος, έχοντας εξασφαλίσει απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές το «ok» για την υγεία και τη δύναμη του ποδιού του.

Και κάπου εδώ, έρχεται το τεράστιο ρίσκο για τον «Ίμπρα». Πριν από λίγο καιρό, ο κόουτς της Γιουνάιτεντ άφησε να εννοηθεί πως όλα είναι στο χέρι του ποδοσφαιριστή για τη συνέχιση της καριέρας του σε τοπ επίπεδο ή για την πολύ δύσκολη απόφαση της απόσυρσης δίχως ν’ ακολουθήσει ο Σουηδός μια πορεία που θα είχε κατηφορική πορεία…

Και μέσα σ’ όλα, το Μουντιάλ της Ρωσίας! Απομένουν λιγότερο από τρεις μήνες, η κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα, τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών που θα παραστούν στη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή του 2018 προετοιμάζονται με τα φιλικά παιχνίδια τις προσεχείς ημέρες και εννοείται ότι η χώρα του Ζλάταν θα βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μετά την ιστορική πρόκριση εις βάρος της Ιταλίας στα μπαράζ, άνοιξε κουβέντα για ενδεχόμενη παρουσία του Ιμπραΐμοβιτς στα πλάνα του ομοσπονδιακού του προπονητή γι’ ακόμα μια φορά!

«Είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση, γιατί προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή είναι να αισθανθώ καλά στο γήπεδο και να νιώσω πρώτα εγώ ότι μπορώ όντως να προσφέρω στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν θέλω να πάω στο Μουντιάλ απλά και μόνο επειδή είμαι αυτός που είμαι. Δεν κλείνω πόρτες και ξέρω ότι δεν είναι κλειστές για εμένα, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν θέλω, θα είμαι εκεί. Δεν χρειάζεται να με καλέσει κάποιος…» είπε και ξάφνου, βρίσκεται μπροστά σε ένα τεράστιο στοίχημα καριέρας. Μπροστά σε μήνες που μπορούν ν’ αποδειχθούν υπέρλαμπροι για εκείνον ή να του επιφυλάσσουν μια… βασιλική αποκαθήλωση.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This