Επιλογή Σελίδας

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για πέντε σπουδαίους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, που δύσκολα θα βρίσκονται στην αποστολή της «σελεσάο» στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Νταβίντ Λουίζ
Σύμφωνα με τα ποδοσφαιρικά του προσόντα, θα έπρεπε να ήταν βασικός στην εθνική Βραζιλίας μέχρι ο ίδιος αποφασίσει να αποσυρθεί. Ο Νταβίντ Λουίζ δεν μπήκε ποτέ σε «καλούπι», κάτι που του κόστισε και σε εθνικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Φέτος, διανύει μία περίοδο ντεφορμαρίσματος, που έχει συνδυαστεί και με προβλήματα τραυματισμών. Οι συμμετοχές του με την Τσέλσι είναι πολύ λίγες, ενώ τελευταία φορά που αγωνίστηκε με τη «σελεσάο» ήταν τον περασμένο Ιούνιο. Ο Τίτε έχει δείξει σαφέστατη προτίμηση στους Μαρκίνιος, Μιράντα και Τιάγκο Σίλβα για το κέντρο της άμυνας, ενώ ως εξτρά λύσεις έχει τους Ροντρίγκο Κάιο και Πέδρο Γκερομέλ. Μέχρι τώρα, ο Νταβίντ Λουίζ μένει σίγουρα εκτός αποστολής από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ντανίλο
Στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπόρεσε να καθιερωθεί κι έτσι το περασμένο καλοκαίρι μετακινήθηκε στην Μάντσεστερ Σίτι, προκειμένου να έχει θέση στην ενδεκάδα. Ούτε στην «υπερηχητική» ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, όμως, έχει σταθερή θέση στο αρχικό σχήμα, με τον Βραζιλιάνο ακραίο μπακ να μη βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής Βραζιλίας για τα φιλικά με Ρωσία και Γερμανία. Με δεδομένο πως ο Τίτε υπολογίζει για βασικό δεξιό μπακ της «σελεσάο» τον Ντάνι Άλβες, ο Ντανίλο έχει να παλέψει για τη θέση του αναπληρωματικού με τον Φάγκνερ της Κορίνθιανς. Και αυτή τη στιγμή ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας δείχνει ξεκάθαρα την προτίμησή του στον τελευταίο.

Φαμπίνιο
Στη Μονακό πήγε ως δεξί μπακ, όμως με την πάροδο των χρόνων έχει εξελιχθεί σε αμυντικό μέσο. Ο Βραζιλιάνος είναι αναπόσπαστο γρανάζι των Μονεγάσκων στη μεσαία γραμμή και ένας από τους πρωταγωνιστές στην περσινή ξέφρενη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ και την κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος. Ωστόσο, δε βρίσκεται μέσα στις επιλογές του Τίτε και οι μοναδικές συμμετοχές του με την εθνική Βραζιλίας ήταν στη εποχή Ντούνγκα. Ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός έχει εκφράσει ανοιχτά τις προτεραιότητες του για τον άξονα της «σελεσάο» (Κασεμίρο, Ρενάτο Αουγκούστο, Παουλίνιο, Φερναντίνιο) και ο Φαμπίνιο θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι δε θα ταξιδέψει στην Ρωσία.

Λούκας Μόουρα
Αυτή τη στιγμή ο Νεϊμάρ μπορεί να έχει τα πρωτεία, όμως πριν από μία πενταετία ο Λούκας Μόουρα ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς οι Γάλλοι είχαν δαπανήσει 45 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Σάο Πάουλο. Εκείνη την εποχή, ο Βραζιλιάνος θεωρούταν ως ο μελλοντικός αστέρας της «σελεσάο» (πριν τα 22 του είχε ήδη 31 συμμετοχές), όμως το γεγονός πως στο Παρίσι δεν εξελίχθηκε ποτέ σε ηγέτη, έκανε τον Λούκας να χάσει σιγά σιγά και τη θέση του στην εθνική ομάδα της χώρας του. Πριν από δύο μήνες έφυγε για την Τότεναμ, προκειμένου να κάνει restart στην καριέρα του, όμως ούτε στο Λονδίνο φαίνεται να τα καταφέρνει μέχρι τώρα. Όσο για το Μουντιάλ της Ρωσίας; Πρόκειται για όνειρο απατηλό, αφού είναι μόνιμα εκτός πλάνων του Τίτε. Κάτι που φαντάζει και λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως στην ίδια θέση με τον Λούκας αγωνίζονται οι Κουτίνιο, Γουίλιαν και Ντάγκλας Κόστα.

Άλεξ Σάντρο
Με τα δεδομένα πριν από μία εβδομάδα δεν είχε σίγουρα θέση στην τελική 23αδα της εθνικής Βραζιλίας. Ο Τίτε είχε ως πρώτη επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας τον Μαρσέλο της Ρεάλ Μαδρίτης και ως δεύτερη τον Φιλίπε Λουίς της Ατλέτικο. Ωστόσο, ο άσος των «ροχιμπλάνκος» υπέστη κάταγμα περόνης και οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για σίγουρη απουσία του από το Μουντιάλ. Ο χρόνος αποθεραπείας του υπολογίζεται στις οκτώ εβδομάδες και οι πιθανότητες πλέον είναι 50-50 για παρουσία του στα γήπεδα της Ρωσίας. Έτσι, η πιθανή παρουσία του Άλεξ Σάντρο εξαρτάται από την πορεία του τραυματισμού του Φιλίπε Λουίς (αν και τραυματίστηκε και ο ίδιος τώρα). Ίσως η περίπτωση που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για συμμετοχή στο Μουντιάλ.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This