Επιλογή Σελίδας

Ξεκινώντας από την 30ή pole position της καριέρας του, ο Nico Rosberg οδήγησε άψογα για να πάρει την 23η συνολικά νίκη του και την 9η φετινή, ανοίγοντας έτσι τη διαφορά του από τον Lewis Hamilton στους 33 βαθμούς κι ενώ απομένουν ακόμη 100 διαθέσιμοι από τους 4 τελευταίους αγώνες της χρονιάς.

Ο Hamilton μπόρεσε τελικά να τερματίσει μόλις 3ος, πίσω από τον Max Verstappen με τη Red Bull, κι ενώ οι τρεις πρώτοι στον τερματισμό ήταν μέσα σε 5,7”.

Το αποτέλεσμα του αγώνα εξασφάλισε έναν τρίτο στη σειρά τίτλο κατασκευαστών για τη Mercedes, αφού η κατάκτησή του στη Μαλαισία είχε αναβληθεί μετά τον σπασμένο κινητήρα του Hamilton.

Οι ελπίδες του Hamilton για μια τρίτη σερί νίκη στη Suzuka εξανεμίστηκαν στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα. Μετά τη νυχτερινή βροχή, υπήρχαν ακόμη υγρά σημεία στην πίστα. Ένα από αυτά ήταν στη θέση εκκίνησης του Hamilton και ο Βρετανός είχε εκφράσει από πριν ανησυχία.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Hamilton κόλλησε και τον πέρασαν πολλοί, ρίχνοντάς τον στην 8η θέση. Ο Βρετανός ζήτησε λίγο αργότερα συγνώμη από την ομάδα, αποδεχόμενος το λάθος του.

Ενώ ο Rosberg ήταν άνετος μπροστά, ο Hamilton προσπαθούσε να περιορίσει τη ζημιά. Πέρασε τον NicoHulkenberg στον 7ο γύρο και κέρδισε άλλες δύο θέσεις στο πρώτο του pit-stop, βγαίνοντας μπροστά από τουςSergio Perez και Kimi Raikkonen.

Σύντομα ο Βρετανός πέρασε και τον Daniel Ricciardo, οπότε μόνο οι Verstappen και Vettel παρεμβάλλονταν πλέον ανάμεσα σε αυτόν και τον Rosberg μετά τα πρώτα pit-stops όπου όλοι φόρεσαν τα σκληρά Pirelli.

Στα δεύτερα pit-stops o Hamilton κέρδισε και πάλι θέση, περνώντας μπροστά από τον Vettel χάρη στο ότι είχε σταματήσει για λάστιχα πριν από τη Ferrari.

H Mercedes του φόρεσε ξανά τα σκληρά λάστιχα, ενώ η Ferrari έβαλε στον Vettel τα μαλακά σε μια παρακινδυνευμένη κίνηση. Τελικά, παρά την πίεση που άσκησε ο Γερμανός στον Hamilton για δύο γύρους, δεν μπόρεσε να πλησιάσει αρκετά για να επιχειρήσει προσπέρασμα και έμεινε σταδιακά πίσω.

Ο Vettel για μία ακόμη φορά ήταν έξαλλος με τους πιο αργούς οδηγούς, διαμαρτυρόμενος συνεχώς στον ασύρματο ότι τον καθυστερούσαν στα ντουμπλαρίσματα. Τελικά τερμάτισε 4ος, 14,4” πίσω από τον Rosberg.

Ο Hamilton πλησίασε τον Verstappen στο δευτερόλεπτο στον 44ο γύρο, και στον προτελευταίο επιχείρησε να τονπροσπεράσει στο σικέιν. Όμως ο Verstappen άλλαξε πορεία στο φρενάρισμα για να υπερασπιστεί την εσωτερική, αναγκάζοντας τον Βρετανό να πάρει την έξοδο διαφυγής και να χάσει έτσι την επαφή.

Ο Kimi Raikkonen, που είχε ξεκινήσει από την 8η θέση μετά από μια ποινή 5 θέσεων για αλλαγή κιβωτίου στη Ferrari του, τερμάτισε τελικά 5ος, πολύ μπροστά από τον Ricciardo.

Το δίδυμο της Force India, o Perez κι ο Hulkenberg, πήραν την 7η και 8η θέση, χαρίζοντας στην ομάδα τους μιαδιαφορά 10 βαθμών από τη Williams, της οποίας οι οδηγοί, Massa και Bottas, ακολούθησαν στρατηγική ενός μόνο pit-stop και τερμάτισαν στην 9η και τη 10η θέση αντίστοιχα.

Κατάταξη

screenshot_1

Βαθμολογία οδηγών

screenshot_2

Βαθμολογία κατασκευαστών

screenshot_3

Πηγή: Drive

Pin It on Pinterest

Shares
Share This