Επιλογή Σελίδας

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίζει πρόκριση στον τελικό του γιουράπα καπ που διεξάγεται στη Βαρκελόνη. Πριν από λίγο επικράτησε επί της Ολλανδίας 8-6 και περιμένει στον τελικό τη νικήτρια ομάδα του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ισπανία και τη Ρωσία.

Από την αρχή του αγώνα, οι Ολλανδέζες χρησιμοποίησαν το μεγάλο τους όπλο που είναι το περιφερειακό σουτ. Με δύο γκολ της Καταρίνα Χεντρίκα Βαν Ντερ Σλοοτ και ένα της Σιμόνε Βαν Ντε Κράατς, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο πρώτο οκτάλεπτο με 3-2, σκοράροντας στα δύο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο όμως η ομάδα του Γιώργου Μορφέση ήταν καταιγιστική. Έκλεισε τους διαδρόμους στην άμυνα, μπλόκαρε καλά τα σουτ των Ολλανδέζων και με τις Αβραμίδου, Ξενάκη και Μαργαρίτα Πλευρίτου να σκοράρουν από ένα γκολ, η ΕΘνική βρέθηκε μπροστά με 3-5.

Η εξαιρετική εμφάνιση της ελληνικής ομάδας συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο με την άμυνα να είναι αδιαπέραστη και τις Ελευθερία Πλευρίτου και Νικολέτα Ελευθεριάδου να κάνουν το 3-7.

Στην τελευταία περίοδο, η Αλεξάνδρα Ασημάκη έφτασε τη διαφορά στο +5 (3-8) για να καταφέρει τελικά η Ολλανδία να πετύχει γκολ μετά από 17:21! H Ολλανδία σκόραρε στο 6:41 πριν από τη λήξη με την Γκένεε και έβαλε και δεύτερο γκολ με την Κλάασεν για να κάνει το 5-8. Η Βόορβελτ έκανε το 6-8 ένα δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη.

Οκτάλεπτα: 3-2, 0-3, 0-2, 3-1.

Ολλανδία (Άρνο Χάβενγκα): Κόντερς, Φούρβελτ 1, Χένε Ντ. 1, Φαν Ντερ Σλουτ 1, Φαν Τούρν, Γουλβς, Νιχάους, Σέβενιχ, Φαν Ντερ Κράατς 1, Κλάασεν 1, Σλέικινγκ, Βίλεμς

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Β. 1, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ 1., Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Πάτρα, Χυδηριώτη, Καλαργυρού, Πλευρίτου Ε. 2, Ξενάκη 1, Διαμαντοπούλου Χ.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This