Επιλογή Σελίδας

Ο Βαφύρας επικράτησε με 68-74 της Γουμένισσας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Γουμένισσας, σε αγώνα για την 21η αγωνιστική της Β’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες του Μιχάλη Σαραπτσή να προηγούντα, ωστόσο το πρώτο δεκάλεπτο δεν κυλησε ιδανικά για αυτούς. Η Γουμένισσα, χωρίς να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και του ρυθμού, κατάφερνε να είναι μπροστά στο σκορ και να το τελειώσει προηγούμενος με 14-9.

Το δεύτερο  δεκάλεπτο ήταν εντελώς διαφορετικό. Ήταν ένα από τα καλύτερα και αποτελεσματικότερα δεκάλεπτα της σεζόν για τον Βαφύρα, ο οποίος σημείωσε ένα επί μέρους 17-27 που τον έφερε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να προηγείται με 31-36. Μπορεί ο ρυθμός του παιχνιδιού να μην ήταν υψηλός, ήταν όμως ιδανικός για να διατηρηθούν οι παίκτες του Βαφύρα σε υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας στα δύο μέρη του γηπέδου και σε υψηλά ποσοστά ευστοχίας.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να πιέσουν σε όλο το γήπεδο και να καταφέρνουν πολύ σύντομα να φτάνουν την διαφορά στον πόντο. Το γρήγορο τάιμ άουτ που πήρε ο Μιχάλης Σαραπτσής, ανέτρεψε το, εις βάρος της ομάδας του, άσχημο μομέντουμ. Οι παίκτες του Βαφύρα βρήκαν και πάλι τις λύσεις και κατάφεραν να ξαναπροηγηθούν με διαφορά έξι πόντων στην μέση του δεκαλέπτου. Από εκεί και ύστερα η διαφορά μειωνόταν και αυξανόταν συνεχώς μεταξύ των δύο ομάδων. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε τελικά με τον Βαφύρα να προηγείται 47-54.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Γουμένισσα έκανε την τελική της αντεπίθεση. Επιστράτευσε και άμυνα ζώνης για να σταματήσει την επιθετική δεινότητα των παικτών του Βαφύρα. μία άμυνα που δεν απέδωσε για πολύ. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού κατάφερε τελικά να μειώσει την διαφορά στους δύο πόντους (61-63), όμως οι παίκτες του Βαφύρα βρήκαν τη λύση και εκεί και κράτησαν τα κεκτημένα ακόμα και όταν ο αρχηγός του Βαφύρα, Μπατζάκης, 1′ 43″ πριν το τέλος του παιχνιδιού αποβλήθηκε με πέμπτο φάουλ. Το παιχνίδι τελικά τελείωσε με τον Βαφύρα να παίρνει το ροζ Φύλλο αγώνα με σκορ 68-74.

 

Διαιτητές: Ντόγκας – Τζήμος.

Δεκάλεπτα: 14-9, 31-36, 47-54, 68-74.

ΑΟΚ Γουμένισσας (Μουγιάντσης): Τζάκος 10, Ζεμπεκίδης 11, Μπέλτσης 25 (3), Τάσιος 1, Πούλος 6, Τζιτζίδης 2, Σαμαράς 3 (1), Κώστας 2, Καλαϊτζίδης 8 (1).

ΓΑΣ Βαφύρας (Σαραπτσής): Παπακώστας, Ευαγγελόπουλος 36 (9), Νάτσιος 2, Μπατζάκης 7, Κυπαρίσσης 22, Τζιόλης 1, Ναβροζίδης, Γερομιχαλός 6 (2).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This