Επιλογή Σελίδας

Αυτό που ήθελε το πήρε! Ο Πιερικός έμεινε στο 0-0 με τον Κιλκισιακό, στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς και εξασφάλισε την παραμονή του στη Γ’ Εθνική, μπροστά σε περίπου 900 θεατές, στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης. Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη αν έχανε από τους Κιλκισιώτες θα υποβιβαζόταν στην ΕΠΣ Πιερίας για πρώτη φορά στην ιστορία της καθώς το παιχνίδι της Νάουσας με τον Αγροτικό Αστέρα έληξε ισόπαλο 1-1, με τους Ναουσαίους να αποχαιρετούν την κατηγορία, αφού στο άλλο παιχνίδι που έκρινε τη σωτηρία, η ΑΠΕ Λαγκαδά συνέτριψε με 9-0 τον Φίλιππο Αλεξάνδρειας. 

Ο Πιερικός παρατάχθηκε με κύριο μέλημα να μη δεχτεί γκολ με τον Κιλκισιακό που “καιγόταν” για το “διπλό” να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 45′ σε κεφαλιά του Παπαδημητρίου που αποσώβησε με το κεφάλι ο Κυριλλίδης.

Στο 66′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου με εκτέλεση φάουλ του Προβατίδη, όμως ο Παπατολίκας (ο οποίος μαζί με τον Καρτσαμπά ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων) “απογειώθηκε” στο παραθυράκι του και έδιωξε.

Είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας της πλευράς του Πιερικού ότι η πρώτη επέμβαση του Κολιοφούκα ήλθε στις καθυστερήσεις όταν απέκρουσε μακρινό σουτ του Σαμανίδη, αφού στις άλλες “επισκέψεις” των Κατερινιωτών στα αντίπαλα καρέ, η μπάλα κόπηκε από αμυντικούς.

Το τελικό σφύριγμα του Κοτσάνη βρήκε την ομάδα του Πιερικού να παραμένει στη Γ’ Εθνική κατηγορία και τον Κιλκισικό να υποβιβάζεται. 

Το “φιλμ” του αγώνα
15′ Γύρισμα του Καθάριου από δεξιά, ο Προβατίδης στο πρώτο δοκάρι προσπάθησε να απειλήσει τον Παπατολίκα, η μπάλα κόντραρε, με τον γκολκίπερ του Πιερικού να μπλοκάρει.
17′ Γυριστό πλασέ του Καθάριου, μπλόκαρε ο Παπατολίκας.
20′ Πρώτη “επίσκεψη” του Πιερικού στα αντίπαλα καρέ, με τον Κυπαρίσση να κάνει την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Δρόσου και έφυγε κόρνερ.
28′ Σουτ του Καρτσαμπά έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και ο Κολιοφούκας μπλόκαρε.
43′ Καλό σουτ του Πιπερτζή έξω από την περιοχή, με “σύμμαχο” και τον αέρα, ο Παπατολίκας όμως απέκρουσε.
45′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μοσχάκη από δεξιά, ο Παπαδημητρίου έκανε τη δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, ο Κυριλλίδης όμως με το κεφάλι αποσώβησε το γκολ, σε μια πολύ σπουδαία στιγμή για τους Κιλκισιώτες.
66′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Προβατίδη, ο Παπατολίκας “απογειώθηκε” στο αριστερό του παραθυράκι και έδιωξε σωτήρια το τεχνικό αλλά μάλλον χλιαρό σουτ.
72′ Σε αντεπίθεση για τον Κιλκισιακό, ο Δρόσος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μοσχάκης έκανε το σουτ στο δεύτερο δοκάρι, μπλόκαρε όμως ο Παπατολίκας.
74′ Μετά από εκτέλεση πλαγίου του Λαζαρίδη, ο Καρτσαμπάς έκανε κεφαλιά από το πρώτο προς το δεύτερο δοκάρι με τους αμυντικούς να διώχνουν προ του Κυπαρίσση.
87′ Κεφαλιά του Καράμπα, μετά από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενούμενων από αριστερά, μπλόκαρε ο Παπατολίκας.
90’+1′ Σουτ του Σαμανίδη, σε αντεπίθεση για τον Πιερικό, μπλόκαρε ο Κολιοφούκας.
90’+6′ Αποβολή του αναπληρωματικού τερματοφύλακα Τοπουζλή που βρισκόταν στον πάγκο, με κόκκινη κάρτα.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Κοτσάνης με βοηθούς τους Τσακίρη και Χασιώτη (Δράμας).

Κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν οι Βοσνιάδης και Σαμανίδης του Πιερικού ενώ αποβλήθηκε ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Τοπουζλής στις καθυστερήσεις βλέποντας την κόκκινη κάρτα ενώ βρισκόταν στον πάγκο του Πιερικού.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Λεωνίδας Μπίλης): Παπατολίκας, Κυριλλίδης, Βοσνιάδης (73′ Παλιάτσιος), Κανταρτζής, Κτιστόπουλος (86′ Τουλίκας), Ηλιάδης, Λαζαρίδης, Καρτσαμπάς, Γκουντρουμπής, Κυπαρίσσης (80′ Χατζηδίμπας), Κραγιόπουλος (57′ Σαμανίδης)
Στον πάγκο: Τοπουζλής, Λαμπίρης, Μτσεντλισβίλι.
Κιλκισιακός (Μάκης Κατσαβάκης): Κολιοφούκας, Δρόσος, Καράμπας, Παλάσκας, Ματετζίδης, Προβατίδης, Πιπερτζής, Ιορδανίδης (84′ Ραφαϊλίδης), Παπαδημητρίου, Μοσχάκης, Καθάριος.
Στον πάγκο: Ρετσίνας, Τοπαλίδης, Δουλκερίδης, Καρασίμος, Αναστασιάδης, Παπαχρυσάνθου.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This