Επιλογή Σελίδας

Την ήττα με 7-6 απο την Ισπανία γνώρισε την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της τελικής φάσης του πρωτοεμφανιζόμενου στην διεθνή σκηνή «Γιουρόπα Καπ» που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Οι αγώνες της τελικής φάσης γίνονται στην Ριέκα της Κροατίας. Στην πρεμιέρα των αγώνων το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε αναδειχθεί ισόπαλο με 9-9 απέναντι στην Ουγγαρία.

Η ήττα απο την Ισπανία σημαίνει ότι η Ελληνική ομάδα απώλεσε την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης. Η Εθνική θα μπορέσει να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο εάν καταφέρει το Σάββατο το μεσημέρι να κερδίσει την Ιταλία στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του ομίλου. Ακόμη και με ισοπαλία η Ελλάδα θα μείνει εκτός μεταλλίων.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας των αγώνων ήταν:

Ουγγαρία – Ιταλία 5-10
Κροατία – Μαυροβούνιο 10-5
Σερβία – Γαλλία 13-2

Μετά τα αποτελέσματα η βαθμολογία των δυο ομίλων διαμορφώθηκε ως εξής:

Α’ Όμιλος:

  1. Ισπανία 6
  2. Ιταλία 4
  3. Ελλάδα 1
  4. Ουγγαρία 1

Β’ Όμιλος:

  1. Κροατία 6
  2. Σερβία 6
  3. Μαυροβούνιο 0
  4. Γαλλία 0.

Στον αγώνα με την Ισπανία η Ελλάδα έμεινε απο την αρχή της συνάντησης πίσω στο σκορ. Το ημίχρονο έληξε με 5-2 υπέρ των Ισπανών οι οποίοι στην πρεμιέρα των αγώνων είχαν συντρίψει την Ιταλία. Η Ελληνική ομάδα κατάφερε να μειώσει το σκορ στα τελευταία δυο λεπτά της συνάντησης όταν πέτυχε δυο τέρματα (το τελευταίο με τον Φουντούλη 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με πέναλτι) και μετέτρεψε το 7-4 σε 7-6.

Οκτάλεπτα: 3-1, 2-1, 1-1, 1-3.

Τα γκολ της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου πέτυχαν οι Γούνας 2, Φουντούλης 1, Δερβίσης 1, Βλαχόπουλος 1 και Μουρίκης 1.

Για την Ισπανία σκόραραν οι: Εγκάνια 2, Κόμπτε 2, Ορτέγκα 1, Μιράντα 1, Μάγιαρακ 1.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This