Επιλογή Σελίδας

Ο Βατανιακός επικράτησε με 69-61 της Αλεξάνδρειας, στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης, σε αγώνα την 22η αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, οι δύο ομάδες κατέθεσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο παρκέ, με αποτέλεσμα να δούμε έναν ενδιαφέροντα αγώνα, με αρκετές ανατροπές και τον Βατανιακό να κατακτά το ροζ φύλλο αγώνα, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μία επιτυχημένη σεζόν.

Η Αλεξάνδρεια κατάφερε να αιφνιδιάσει τον γηπεδούχο, καθώς προηγήθηκε με 0-6 στα πρώτα 17” της αναμέτρησης, ωστόσο ο Βατανιακός αντέδρασε άμεσα, προσπέρασε με 9-6, 6’ 40” πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου και προηγήθηκε με 14-8 στα μισά της περιόδου. Το υπόλοιπο του πρώτου δεκαλέπτου ήταν αμφίρροπο, με τους παίκτες του Πλάτωνα Χοτοκουρίδη να προηγούνται με 23-14 στη λήξη του χάρη σε πέντε αναπάντητους πόντους που σημείωσαν στα τελευταία 2’ 05”.

Με ένα σερί εννέα πόντων η Αλεξάνδρεια  πέρασε μπροστά στο σκορ με 26-27, 6’ 42” πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η φιλοξενούμενη ομάδα κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ στο τέλος της περιόδου, καθώς μετά από ένα ισορροπημένο τρίλεπτο πέτυχαν άλλο ένα σερί εννέα πόντων στα τελευταία 3’ 27” και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 32-40.

Άλλο ένα σερί από την ομάδα της Αλέξάνδρειας, οκτώ πόντων αυτή τη φορά, διεύρυνε την υπέρ της διαφορά στους δώδεκα πόντους (36-48) πριν συμπληρωθούν τρία αγωνιστικά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα της Κατερίνης να ανακτά τον έλεγχο του αγώνα και να ισοφαρίζει σε 54-54 χάρη σε ένα σερί έξι πόντων, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Βατανιακός μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα στην τέταρτη περίοδο, με αποτέλεσμα να συνεχίσει το σερί με το οποίο ολοκλήρωσε την τρίτη, να το φτάσει στους δεκατρείς πόντους και να προηγηθεί με 61-54 με την ολοκλήρωση 61” στο τέταρτο δεκάλεπτο. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, η Αλεξάνδρεια ισορρόπησε το παιχνίδι, με τον Βατανιακό να διαχειρίζεται το προβάδισμά του και να φτάνει στην τελική επικράτηση με 69-61.

Διαιτητές: Σαρακενίδης – Χατζημπαλίδης.

Δεκάλεπτα: 23-14, 32-40, 54-54, 69-61.

ΑΕΚ Βατανιακός Σάρισα (Χοτοκουρίδης): Κοτσίμπελης 3, Σιαπάκας 6 (2), Τερζόπουλος 10, Βουτσακόπουλος Α. 11 (1), Πόσιος 7 (1), Βαρβούτης 5, Μαρινόπουλος 2, Αμανατίδης, Ακερμανίδης 4, Μπίσμπας 18 (3), Αργυρόπουλος, Βουτσακόπουλος Χ. 3.

ΓΑΣ Αλεξάνδρειας: Πουρλιοτόπουλος 7 (1), Κατσανεβάκης 2, Τερζίδης, Γιοβανόπουλος 18 (2), Παντοφλίδης, Σιτσάνης 10, Παπαγερίδης 5, Καρκάρας 11, Πρόιος, Καραγιάννης 8 (1).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This