Επιλογή Σελίδας

Του Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη

Με αρκετό… δράμα και έντονες συγκινήσεις ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του RallycrossRX για το 2018. Η αυλαία του θεσμού άνοιξε στην Βαρκελώνη, με έντονο συναγωνισμό και αρκετές συγκρούσεις! Μία από αυτές, στο μεγάλο τελικό, έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα. Με τους Petter Solberg και Mattias Ekstrom να εκκινούν από την πρώτη γραμμή, ο δύο φορές Πρωταθλητής του DTM έκλεισε τον Νορβηγό οδηγό της PSRX και το VW Polo GTI, με αποτέλεσμα να τον ρίξει στα λάστιχα και να τον θέσει εκτός. Ο Ekstrom συνέχισε κανονικά τον αγώνα του, και παρά την πίεση του ομόσταυλου του Solberg, Johan Kristoffersson κατάφερε να τερματίσει πρώτος τον αγώνα. Λίγη ώρα αργότερα, όμως, οι αγωνοδίκες αποφάνθηκαν ότι η κίνηση του Ekstrom δεν ήταν σωστή, με αποτέλεσμα να τον θέσουν εκτός αγώνα.

Έτσι, ο περσινός Πρωταθλητής ξεκίνησε με νίκη την προσπάθεια για διατήρηση του τίτλου, με τον Sebastien Loeb να τον ακολουθεί από τη δεύτερη θέση. Ο Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, είχε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, αφού μετά από επαφές που είχε στα heat πριν τον ημιτελικό, κατάφερε να πλασαριστεί την τελευταία στιγμή στους ημιτελικούς, όταν ο Kevin Hansen αποσύρθηκε. Με όσα συνέβησαν νωρίτερα, μόνο ικανοποιημένος μπορεί να είναι από τη δεύτερη θέση, αν και οι βαθμοί που μάζεψε στη διάρκεια του διημέρου δεν ήταν αρκετοί.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Andreas Bakkerund στην πρώτη του εμφάνιση με το Audi S1 της ομάδας του Ekstrom. Ενθαρρυντικά μηνύματα, όμως, είδαμε και από τη νεοσύστατη του Marcus Gronholm, την GRX Taneco με τα Hyundai i20. Ο γιος του δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Niclas, κατάφερε να τερματίσει τέταρτος και περνώντας στον τελικό μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του! Πέμπτος ακολούθησε ο Petter Solberg, ο οποίος μπορεί να αισθάνεται αδικημένος, αφού σε όλη τη διάρκεια του διημέρου ήταν από τους ταχύτερους συνδυασμούς στην πίστα της Βαρκελώνης και έμοιαζε δεδομένο ότι θα διεκδικούσε τη νίκη.

Ο επόμενος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος RallycrossRX είναι προγραμματισμένος για τις 28-29 Απριλίου στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην πίστα του Montalegre.

Βαθμολογία

Screenshot_1

Πηγή: 4 Τροχοί

Pin It on Pinterest

Shares
Share This