Επιλογή Σελίδας

Της Ελένης Τσαλκατίδου

Ο Ματθαίος Εγγονίδης είναι παλαιστής, οικονομικός μετανάστης και περσινός πρωταθλητής στο άθλημα της πάλης με τον σύλλογο του ΠΑΟΚ!

Η ιδιαιτερότητά του έχει να κάνει με το γεγονός ότι, αν και ζει και εργάζεται στη Γερμανία, εντούτοις, δεν ξεχνάει τις άλλες μεγάλες του αγάπες, την πάλη και τον… «δικέφαλο», με αποτέλεσμα να συμμετέχει κανονικά κάθε χρόνο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με τα «ασπρόμαυρα».

Η ενασχόληση με την πάλη

Ξεκίνησε ν’ ασχολείται με την πάλη σε ηλικία 16 ετών και επέλεξε την πάλη, γιατί του ταίριαζε περισσότερο λόγω σωματικών προσόντων. Μάλιστα, ο βασικός λόγος που άρχισε την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό ήταν γιατί ήθελε να χάσει τα περιττά κιλά, που είχε ως έφηβος. Αυτό ήταν, όμως! Κόλλησε! Εντυπωσιάστηκε από την επιμονή και την υπομονή, που απαιτεί και από το ότι είναι ένα ευγενές άθλημα, παρά το ότι βασίζεται στη δύναμη!

Η μετανάστευση στο εξωτερικό

Πριν από πέντε χρόνια, ο Ματθαίος Εγγονίδης αναγκάστηκε ν’ αφήσει πίσω του στην Ελλάδα και να εγκατασταθεί μόνιμα στη Γερμανία. Οι λόγοι; Κυρίως οικονομικοί και δευτερευόντως αγωνιστικοί! Όσον αφορά στον πρώτο, η δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία βίωνε και βιώνει η χώρα μας τον ανάγκασε ν’ αναζητήσει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στη Γερμανία, ώστε να μπορεί επιπλέον να καλύπτει τα έξοδα, που έχει ένας αθλητής όταν κάνει πρωταθλητισμό. Σχετικά με τον δεύτερο, ο Ματθαίος αισθάνθηκε πολλές φορές ν’ αδικείται στους εν Ελλάδι αγώνες και δεν άντεχε άλλο να βλέπει τους κόπους μιας χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι.

Η δύσκολη καθημερινότητα και οι προπονήσεις

Η καθημερινότητα του Έλληνα πρωταθητή δεν είναι εύκολη στη Γερμανία, καθώς τα ωράρια της δουλειάς του είναι ιδιαίτερα απαιτητικά. Συγκεκριμένα, ο παλαιστής του ΠΑΟΚ εργάζεται ως οδηγός σε κούριερ πακέτα, γεγονός που σημαίνει ότι η ημέρα του ξεκινάει στις 04:30 το πρωί και πολλές φορές εργάζεται μέχρι τις 6 το απόγευμα. Ένα τυπικό, καθημερινό του πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπου 250 πακέτα που πρέπει να παραδοθούν σε περισσότερα από 100 σημεία!

Τα ωράρια, λοιπόν, είναι εξαντλητικά, ο ίδιος, όμως, δεν το βάζει κάτω…. Τις περισσότερες ημέρες μετά τη δουλειά του πηγαίνει για προπόνηση, αγνοώντας τη σωματική κούραση. Οι συνθήκες προπόνησης για έναν αθλητή της κλάσης του στο εξωτερικό δεν συγκρίνονται με αυτές που επικρατούν στην Ελλάδα: οι χώρες στο εξωτερικό αναγνωρίζουν και στηρίζουν την προσπάθεια των αθλητών, παρέχοντάς τους ό,τι έχουν ανάγκη, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε υλικοτεχνικό.

Οι δυσκολίες που τον κράτησαν μακριά

Φέτος, μετά από πολλά χρόνια, ο παλαιστής του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να δώσει το παρών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η αιτία της απουσίας του είχε να κάνει με τις ανειλημμένες επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε και ο ίδιος «αν και ακούστηκαν πολλά για την απουσία μου, εγώ είμαι πάντα έτοιμος, αν όχι τόσο προπονητικά, όσο τουλάχιστον ψυχικά και αυτό είναι το κλειδί κατά 80% για μια επιτυχία…». Το ότι δεν συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν άλλαξε κάτι στο προπονητικό του πρόγραμμα, το οποό, όμως, βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το πρόγραμμα της δουλειάς του.

Πλέον, επόμενος στόχος του είναι το τουρνουά «landesmeistershaft», το οποίο διεξάγεται στις 5 Μαϊου με τη συμμετοχή πολλών συλλόγων και πολλών αθλητών. Στόχος του; Όχι κάτι πέρα από την πρωτιά!

πηγή: arenafm.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This