Επιλογή Σελίδας

Χάρη σε γκολ του Τοπαλίδη στο 22′ και το Σοφιάνη στο 90’+3′, ο Αιγινιακός επικράτησε με 2-0 της Σπάρτης και παρέμεινε στο -1 από τη σωτηρία, ύστερα από 27 αγωνιστικές στη Football League. Οι Αιγινιώτες επέστρεψαν στις νίκες, αν εξαιρεθούν τα δυο “τρίποντα” στα “χαρτιά” (μετρούσαν έξι ήττες και μια ισοπαλία στα τελευταία επτά παιχνίδια) και εξακολουθούν να βρίσκονται μια “ανάσα” πίσω από τον Εργοτέλη, ενώ παράλληλα “έμπλεξαν” ακόμα περισσότερο και τη Σπάρτη στη “μάχη” για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ήταν το πρώτο από τα τρία παιχνίδια (ακολουθούν αυτά με Πανσερραϊκό και Αναγέννηση Καρδίτσας) τα οποία αναμένεται να κρίνουν σε σημαντικό βαθμό τη φετινή μοίρα των Αιγινιωτών μιας και κοντράρονται με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους. 

Η ομάδα της Λακωνίας δημιούργησε και έχασε αρκετές ευκαιρίες και μπορεί να αισθάνεται αδικημένη από το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο ο Αιγινιακός ήταν πιο εύστοχος και έφτασε στην πολύτιμη νίκη και μάλιστα με 2-0, κάτι που έχει σημασία σε ενδεχόμενο ισοβαθμίας καθώς τότε οι Αιγινιώτες θα υπερέχουν σε σχέση με τους Λάκωνες.

Το “φιλμ” του αγώνα
2′ Σουτ του Οικονομόπουλου μέσα από την περιοχή, ο Τόλιος μπλόκαρε.
5′ Ο Τριανταφυλλάκος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικών και πέρασε κόρνερ.
7′ Σέντρα του Τσιόφου, ο Φουρτάδο έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Τόλιου.
22′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Γιαζιτζόγλου έκανε τη σέντρα από δεξιά, και ο Τοπαλίδης με “τακουνάκι” έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Σπάρτης.
47′ Τετ α τετ του Φουρτάδο με τον Τόλιο, έπειτα από πάσα στην πλάτη της άμυνας του Αιγινιακού, όμως ο Τόλιος μπλόκαρε το σουτ του παίκτη της Σπάρτης.
53′ Εκτέλεση φάουλ του Τριανταφυλλάκου, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από την εστία του Αιγινιακού.
90’+3′ ΓΚΟΛ! 2-0: Ο Σοφιάνης εκμεταλλεύτηκε λάθος απομάκρυνση της της μπάλας από τον Μακρυωνίτη, βρέθηκε στην πορεία της και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα, “σφραγίζοντας” τη νίκη του Αιγινιακού.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Κολυτάς (Λασιθίου) με βοηθούς τους Τσιότσιο (Μακεδονίας) και Θανασιά (Ηπείρου).

Κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν ο Τσολακίδης του Αιγινιακού και οι Ράνος, Σάββα και Γραικός της Σπάρτης.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Αιγινιακός (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Προσκυνητόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Βλάχος, Πετρούσης, Γκατσολάρι, Τοπαλίδης (77′ Ανδρικόπουλος), Σοφιάνης, Ζούρκος (67′ Πολύζος), Τσολακίδης (85′ Πέριτς).
Σπάρτη (Μάρκος Στεφανίδης): Μακρυωνίτης, Ζουλιώτης (53′ Γραικός), Σάββα, Οικονομόπουλος, Δοδοντσάκης (74′ Γουόρντεν), Παναγιώτου, Τριανταφυλλάκος, Τσιόφου, Δεινόπαπας (65′ Μουζακίτης), Φουρτάδο, Ράνος.

φωτό: flnews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This