Επιλογή Σελίδας

Στην Πάτρα βρέθηκε το Σάββατο 21 Απριλίου ο προπονητής του Πιερικού Αρχέλαου, Στέλιος Χατζηιωάννου, όπου παραβρέθηκε ως προσκεκλημένος στο 1ο Patras International Basketball Gatherings, το οποίο διοργάνωσε ο Προμηθέας Πάτρας στη Συνεδριακή Αίθουσα Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

ibg18201

Η ημερίδα με τίτλο «Η σύγχρονη προσέγγιση στον νέο Αθλητή του Μπάσκετ» αποτελούταν από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αφορούσε την προετοιμασία του νέου αθλητή και το δεύτερο τα αναπτυξιακά προγράμματα ευρωπαϊκών ομάδων.

ibg18202

Η ημερίδα είχε ως στόχο να θέσει τις βάσεις για το αύριο του πατραϊκού αλλά και του ελληνικού μπάσκετ, παρουσιάζοντας επιτυχημένα μοντέλα αναπτυξιακών τμημάτων από εκπροσώπους μερικών εκ των μεγάλων «σχολών» του ευρωπαϊκού μπάσκετ (Ιταλία-Ελλάδα-Σερβία). Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που άπτονται στα γνωστικά πεδία της φυσιολογίας, της αθλητιατρικής και της αθλητικής ψυχολογίας.

ibg18207

Η παρουσία των εκπροσώπων του Ερυθρού Αστέρα (Aleksandar Zmijanjac), της Virtus Bologna (Federico Vecchi) και της Stellazzurra (Giacomo Rossi) έδωσε διεθνή λάμψη στην Ημερίδα, ενώ την παράσταση έκλεψαν και ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Μίσσας, ο πολύπειρος Σούλης Μαρκόπουλος και ο πατρινός προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην Κίνα (είναι κόουτς στους Beijing Ducks).

ibg18206

Παρόντες, επίσης, και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ και πρόεδρος της ΕΣΚΑ-Η, Τάκης Τσαγκρώνης, ο σύμβουλος Δημάρχου επί Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος (απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη), ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Κώστας Μπακαλάρος, ο «Νουρέγιεφ»« του ελληνικού μπάσκετ, Κώστας Πετρόπουλος, οι προπονητές με θητεία στην Α1, Γιώργος Καλαφατάκης, Χάρης Μαρκόπουλος και Βασίλης Νιπεργιάλης και δεκάδες προπονητές και παράγοντες του μπάσκετ από Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, αλλά και Κύπρο, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρα μας.

ibg18205

Στο α΄ μέρος της Ημερίδας, το οποίο είχε ως θέμα «Προετοιμασία ενός νεαρού αθλητή», μίλησαν ο υπεύθυνος του ιατρικού επιτελείου του Προμηθέα, Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο καθηγητής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Ηλίας Τσέπης, ο γυμναστής του Προμηθέα, Παναγιώτης Σταυρόπουλος και ο Σούλης Μαρκόπουλος, ενώ στο β΄ μέρος, το οποίο είχε ως θέμα τα «Αναπτυξιακά προγράμματα ανά την Ευρώπη» μίλησαν οι Aleksandar Zmijanjac, Federico Vecchi, Giacomo Rossi και Κώστας Μίσσας.

ibg18204

Το «1st International Basketball Gathering» ξεκίνησε με ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, με όλους τους παρευρισκόμενους να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι.

Οι επίσημοι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν το πρωί του Σαββάτου στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της Achaia Clauss (όπου ένθουσιάστηκαν από την φυσική ομορφιά και την έντονη ιστορική αξία του χώρου) ενώ, προηγούμενα επισκέφτηκαν και την κεντρική σάλα του Δημ.Τόφαλος, όπως και στον ξενώνα του Ιδρύματος «Δημητρίου και Λιλής Σταυροπούλου», όπου διαμένουν οι αθλητές του πρότυπου Προγράμματος Υποτροφιών του Συλλόγου «ΝΟΥΣ».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This