Επιλογή Σελίδας

Οταν μιλάς για τον κορυφαίο σκόρερ της κορυφαίας διοργάνωσης με 120 γκολ σε 150 αγώνες, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για το γεγονός ότι ο κάθε αντίπαλος πρέπει να τρέμει, όμως η Μπάγερν μπορεί να νιώθει έναν παραπάνω λόγο. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει παίξει σε 22 ματς κόντρα σε Γερμανικά club και έχει τον εξωγήινο απολογισμό των 26 τερμάτων (!) με μέσο όρο 1.18 ανα αγώνα. Πέρυσι, στον δρόμο για έναν ακόμα τίτλο, έβαλε πέντε στα προημιτελικά στους Βαυαρούς, οι οποίοι όχι απλά καλούνται να σταματήσουν τον top-hitman του θεσμού και ίσως τον κορυφαίο του αθλήματος, αλλά και έναν τύπο που τους έχει αγαπημένα θύματα.

Ο Κριστιάνο έχει βρει δίχτυα εννιά φορές σε έξι αγώνες με αντίπαλο την Μπάγερν και έχει αποτελέσει εμπόδιο στην επιτυχία των Βαυαρών στο CL στις πρόσφατες σεζόν. Πέρυσι, στα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης, ο Πορτογάλος πέτυχε πέντε γκολ στους δύο αγώνες, δύο από αυτά στο Allianz και χατ-τρικ στο Santiago Bernabeu αποκλείοντας ουσιαστικά μόνος του την ομάδα του πρώην προπονητή του, Κάρλο Αντσελότι, με το συνολικό 6-3 στα δύο σκέλη.

Οι δύο άνδρες βρίσκονταν στο ίδιο στρατόπεδο δύο σεζόν νωρίτερα, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκινούσε ακόμα μία προσπάθεια για να κατακτήσει την περιβόητη decima κούπα στον θεσμό. Σε αυτή την ιστορική διαδρομή, οι Merengues συνάντησαν τρεις ομάδες από την Γερμανία. Πρώτα ήταν η Σάλκε που έχασε με συνολικό σκορ 9-3 από την ομάδα του Carletto, με τον CR7 να είναι πρωταγωνιστής βάζοντας 4 γκολ.

Στα προημιτελικά, αντίπαλος έμελλε να είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ και ο Πορτογάλος μπορεί να μην πέτυχε όσα με τους Μπλε, όμως σημείωσε κόντρα στην BvB στο Bernabeu ένα γκολ το οποίο ήταν καθοριστικό για την πρόκριση της Ρεάλ με συνολικό σκορ 3-2. Στα ημιτελικά ο Ρονάλντο σκόραρε δύο φορές με τους Blancos να αποκλείουν την Μπάγερν του Πεπ Γκουαρδιόλα με 5-0 στους δύο αγώνες.

Τα 10 τέρματα του 33χρονου κόντρα στην Γιουβέντους είναι τα μόνα που είναι περισσότερα από εκείνα σε βάρος των Βαυαρών. Πέρα από την καλή σχέση που έχει με την Μπάγερν και τα Γερμανικά club, ο Κριστιάνο είναι κίνδυνος-θάνατος βάσει και των αριθμών καθώς είναι ο πιο καθοριστικός παίκτης της ιστορίας στους «4» του Champions League, έχοντας πετύχει τον τρομακτικό αριθμό των 19 γκολ.

Οι λόγοι που η Μπάγερν φοβάται τον Κριστιάνο δεν τελείωνουν, καθώς ο Πορτογάλος έχει φέτος σκοράρει και στους 10 αγώνες που έχει παίξει σε ομίλους [6] και νοκ-άουτ φάση [4] ενώ τρέχει σερί 11 παιχνιδιών με γκολ από τον περσινό τελικό και τα δύο στην Γιούβε στο Κάρντιφ. «Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι στη μέρα του» είπε ο τεχνικός της Μπάγερν και άνθρωπος που της χάρισε το τρεμπλ το 2013, Γιούπ Χάινκες.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This