Επιλογή Σελίδας

Η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» αποκάλυψε πως οι αποδείξεις περί χειραγώγησης του αγώνα ΟΦΗ-Αιγινιακού βρίσκονται στη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα τα αποδεικτικά στοιχεία για όσα έγιναν στον αγώνα ΟΦΗ – Αιγινιακού (6-0), ο οποίος διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου 2017 έχουν μεταφερθεί στην Εισαγγελία και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Η αρχή έγινε με την ένορκη κατάθεση του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο οποίος ισχυρίσθηκε στην αθλητική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Λιάσου ότι «ο μεγαλομέτοχος του Αιγινιακού Γιάννης Νιώπας παραδέχθηκε ότι η ομάδα του είχε μειωμένη απόδοση στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ για στοιχηματικούς λόγους».

Η εισαγγελική έρευνα αποκάλυψε ότι το τιμολόγιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε η αποστολή του Αιγινιακού στο Ηράκλειο της Κρήτης πληρώθηκε από αλλοδαπή εταιρεία, της οποίας νόμιμος εκπρόσωπος ήταν ο Φώτης Τσάλος, τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΦΗ. Επίσης τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των μελών της αποστολής του Αιγινιακού (Πειραιάς – Ηράκλειο) πληρώθηκαν από τον Γιώργο Πηρουνάκη, μέλος του εμπορικού τμήματος της ΠΑΕ ΟΦΗ και κουμπάρος του Φώτη Τσάλου. Δύο περίπου μήνες μετά τον αγώνα, στις 11 Ιανουαρίου 2018 ο Φώτης Τσάλος παραιτείται από την προεδρία του ΟΦΗ. Στις 23 Ιανουαρίου 2018 η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ ΟΦΗ, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της ένορκης κατάθεσης Καλαϊτζίδη, «διαχωρίζει τη θέση της απέναντι στον κ. Τσάλο, στις ενέργειες και τις πρακτικές του». Η Εισαγγελία ερευνά το αδίκημα της δωροδοκίας – δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα με στοιχηματική απάτη.

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This