Επιλογή Σελίδας

Το βράδυ της Δευτέρας το SkySports τόνισε πως ο… εκλεκτός του Ιβάν Γκαζίδη είναι ο Μικέλ Αρτέτα και αυτή θα είναι η «τολμηρή» κίνηση των Λονδρέζων για τον διάδοχο του Βενγκέρ. 

Ο Ισπανός δεν ήταν στη λίστα και για πολλούς μπήκε σε αυτή  έπειτα από παρότρυνση του Αρσέν Βενγκέρ. Υπάρχει αρκετός κόσμος που θεωρεί πως ο άλλοτε άσος της Άρσεναλ θα γίνει ένας ξεχωριστός και καλός προπονητής. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον ήξερε από τις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και μετά τον πήρε στο πλευρό του στο τεχνικό επιτελείο του στην Σίτι. Ο Πεπ είχε εντοπίσει ότι ο Αρτέτα είναι ο άνθρωπος που ήθελε για να τον βοηθήσει να καταλάβει πιο καλά το αγγλικό ποδόσφαιρο. Αλλωστε, είναι κοινό μυστικό πως ο Καταλανός είναι πάντα πολύ προσεκτικός στο ποιόν αφήνει να μπει μέσα. Εξάλλου, ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο σε πρόσφατο βιβλίο για την Τότεναμ γράφει για τον Αρτέτα πως «τον εκτιμώ πάρα πολύ και θα γίνει ένας εξαιρετικός προπονητής».

Αποτέλεσμα εικόνας για arteta pep

Όταν λοιπόν ένας τεχνικός τοπ επιπέδου όπως ο Αργεντίνος έχει τέτοια άποψη για το ταλέντο και το χάρισμα του Αρτέτα, ενώ υπάρχει και η στήριξη του Γκουαρδιόλα αυτά δεν είναι αρκετά; Υπάρχει ακόμα μια σοβαρή παράμετρος. Ο Αρτέτα έχει παίξει στην Άρσεναλ και την ξέρει όσο ελάχιστοι από αυτούς που βρίσκονται στη λίστα για τη διαδοχή του Βενγκέρ. Ξέρει τον κόσμο και τις καταστάσεις, αλλά και την εικόνα που πρέπει να παρουσιάσει.

Είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος που δέχθηκε και ανέλαβε να βρεθεί στο πλευρό του Γκουαρδιόλα στην Σίτι. Εκεί που εκτός των άλλων αποκόμισε πολλές εμπειρίες βλέποντας τον Καταλανό σε δράση. Οι Λονδρέζοι δεν θέλουν να σπάσουν τα ταμεία τους, δεν θέλουν να δώσουν αυτό το «δώρο» στον νέο προπονητή, αναζητούν έναν τεχνικό με εμπνεύσεις, έναν τολμηρό άνθρωπο που δεν θα μείνει στο μπάτζετ. 

Σχετική εικόνα
Ο Γκουαρδιόλα είναι πολύ μπροστά από κάθε άλλον στο κοουτσάρισμα ανοίγοντας δρόμο για το πως θα πρέπει να δουλεύουν οι άλλοι προπονητές. Κάποιες φορές εάν προκύπτει ένας… κλώνος από κάποιον μπορεί να είναι ακόμα πιο καλός από τον original. Το έχουμε δει πολλές φορές και οι «Κανονιέρηδες» είναι έτοιμοι να ρισκάρουν. 

Μπορεί κανείς να πει ότι ο Αρτέτα δεν έχει περάσει την πραγματική διαδικασία του προπονητή και να έχει υπάρξει πρώτος σε μία ομάδα. Το ίδιο όμως δεν είχε συμβεί και με τον Γκουαρδιόλα όταν τον έκλεινε η Μπαρτσελόνα. Στα 35 του όμως είναι σε τέτοια ηλικία που αποτελεί κατάλληλο πρόσωπο για μία top επιλογή.  Μπορεί να έχει μεγάλη δόση ρίσκου. Το ίδιο ήταν και ο Βενγκέρ όταν πήγε στην Άρσεναλ το 1996! Τι λένε όμως οι παίκτες για τον υποψήφιο τεχνικό: «Είναι πολύ έξυπνος, ξέρει πώς να παίζει ποδόσφαιρο, έχει πολύ ξεκάθαρες ιδέες και μπορεί να γίνει ένας εξαιρετικός προπονητής. Προσπαθεί να σε διδάξει και το κάνει με κάθε τρόπο» είχε τονίσει ο Μπεγιερίν. 

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This