Επιλογή Σελίδας

Όλο και πιο κοντά στην πρόκριση στην πρώτη 12άδα της Second Division του Παγκοσμίου πρωταθλήματος βρίσκεται η εθνική ομάδα των γυναικών. Έκανε το καλύτερο στα δύο σημερινά παιχνίδια στο Χάλμσταντ, ανέβηκε στην 1η θέση του 6ου γκρουπ (με συγκάτοικο τη Σλοβενία) και με την ευχή όλων, στην αυριανή τελευταία αγωνιστική θα εξασφαλίσει θέση στην προνομιούχο πρώτη τριάδα. Η Ελλάδα κατέβαλλε απόψε και την Αργεντινή με 3-1. Απέναντι στη μοναδική εκτός Ευρώπης χώρα του γκρουπ είχε τον άτυπο ρόλο του φαβορί και το επιβεβαίωσε με μία ακόμα αξιόλογη εμφάνιση. Ολοκληρώνει τα παιχνίδια αύριο στις 2 το μεσημέρι κόντρα στην Ιταλία (στο τραπέζι 7 και ζωντανά στο ίντερνετ από το itTV.com) και με νίκη σιγουρεύει τουλάχιστον τη 2η θέση. Σε περίπτωση ήττας θα περιμένει …υπολογισμούς, καθώς θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία και θα μετρήσουν τα αποτελέσματα μεταξύ των ομάδων, που θα έχουν την ίδια συγκομιδή βαθμών. Με την εικόνα πάντως, που εμφανίζει έως τώρα, φαίνεται ότι κρατά την τύχη στα χέρια της!

Στα άλλα παιχνίδια για την 4η αγωνιστική του 6ου γκρουπ η Σλοβενία έκαμψε την Τουρκία με 3-2 και η Ιταλία το Βέλγιο με 3-0. Στη βαθμολογία η Ελλάδα και η Σλοβενία έχουν από 7 βαθμούς, η Τουρκία, το Βέλγιο και η Ιταλία ακολουθούν με 6 και η Αργεντινή είναι τελευταία με 4.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (φωτό) έκανε απόψε νέα αλλαγή στην τριάδα, επανέφερε την Παρίδη και άφησε εκτός τη Χριστοφοράκη. Στο πρώτο ματς η Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 154 στην παγκόσμια κατάταξη) αντιμετώπισε την Καμίλα Αργκουέλες (Νο 241). Έγινε ισορροπημένος αγώνας με την πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών να βγάζει πολύ καλό παιχνίδι και απόλυτη συγκέντρωση στο «κόντρα» σετ για να επικρατήσει με 3-2.

Στα πέντε σετ πήγε αμέσως μετά και ο αγώνας της Κωνσταντίνας Παρίδη (Νο 545) με την αριστερόχειρα Άνα Κοντίνα (Νο 123). Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών στάθηκε πολύ καλά απέναντι στην πρώτη παίκτρια της Αργεντινής κι έχασε στις λεπτομέρειες. Ισοφάρισε δύο φορές, στο 5ο σετ έχανε 4-7 και ισοφάρισε ξανά σε 8-8, όμως εκεί κρίθηκε το παιχνίδι με τρεις σερί πόντους της Κοντίνα.  

Όπως και το πρωί με την Τουρκία η Γεωργία Ζαβιτσάνου (Νο 538) αγωνίστηκε πάλι στη θέση 3 και ήταν άκρως αποτελεσματική. Είχε ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο με αντίπαλο την Αγκουστίνα Ιγουάσα (Νο 197) και το επιβεβαίωσε με σκορ 3-1. Προηγήθηκε 2-0, δέχτηκε τη μείωση του σκορ και ανεβάζοντας ταχύτητα τελείωσε τη …δουλειά στα τέσσερα σετ.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε η Τόλιου. Η Κοντίνα δεν είχε άνεση απέναντι στον τρόπο παιχνιδιού της και η αθλήτρια του Δ.Α.Ο. Ταύρου επιβλήθηκε με την ποιοτική άμυνά της και πήρε σχετικά εύκολα τη νίκη με 3-0 σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Αργεντινή 3-1:

  • Κατερίνα Τόλιου-Καμίλα Αργκουέλες 3-2 (11-7, 8-11, 8-11, 11-8, 11-4)
  • Κωνσταντίνα Παρίδη-Άνα Κοντίνα 2-3 (5-11, 11-6, 7-11, 11-8, 8-11)
  • Γεωργία Ζαβιτσάνου-Αγκουστίνα Ιγουάσα 3-1 (11-8, 11-5, 5-11, 11-5)
  • Τόλιου-Κοντίνα 3-0 (11-7, 11-6, 11-6)

Pin It on Pinterest

Shares
Share This