Επιλογή Σελίδας

Ο Αντρές Ινιέστα ετοιμάζεται να γίνει κάτοικος Ιαπωνίας και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών, που αγωνίστηκαν στο ιαπωνικό πρωτάθλημα.

 

Ζίκο
Τη δική του ιστορία στα γήπεδα της Ιαπωνίας έχει γράψει ο «λευκός Πελέ». Τελευταία ομάδα στην καριέρα του βραζιλιάνου άσου ήταν η Κασίμα Άντλερς, την τριετία 1991-1994. Στην ίδια ομάδα ξεκίνησε και την προπονητική ο Ζίκο, ο οποίος το 2002 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της χώρας, παραμένοντας στο τιμόνι της μέχρι το 2006.

Σαλβατόρε Σκιλάτσι
Ο πρώτος σκόρερ και MVP του Μουντιάλ του 1990 δεν είχε ανάλογη συνέχεια στην καριέρα του, μετά από εκείνο το «μπαμ». Έτσι, το 1994 έγινε ο πρώτος Ιταλός ποδοσφαιριστής, που μετακόμισε στην Ιαπωνία. Πήρε μεταγραφή στην Τζούμπιλο Ιβάτα, με την οποία αγωνίστηκε για τρία χρόνια και αποτέλεσε το τελευταίο σταθμό στην καριέρα του.

Ντανιέλε Μασάρο
Μετά από εννιά χρόνια στην Μίλαν, με κατάκτηση δύο κυπέλλων πρωταθλητριών το 1990 και το 1994 (στον τελικό της Αθήνας σημείωσε δύο γκολ), ο Ιταλός επιθετικός αποφάσισε το 1995, στα 34 του, να κάνει το μακρινό ταξίδι για την Ιαπωνία. Ο Μασάρο φόρεσε για ένα χρόνο τη φανέλα της Σιμιτσού και στη συνέχεια αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Μίκαελ Λάουντρουπ
Ίσως ο κορυφαίος Δανός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, που μεταξύ άλλων αγωνίστηκε σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά το τέλος της θητείας του στη «βασίλισσα», το 1996, ο Μίκαελ Λάουντρουπ πήρε μεταγραφή για την ιαπωνική Βίσελ Κόμπε (ομάδα που φαίνεται ότι θα πάει ο Ινιέστα). Φόρεσε τη φανέλα της για ένα χρόνο και αφού τη βοήθησε να ανέβει στην πρώτη κατηγορία, στη συνέχεια επέστρεψε στην Ευρώπη, για λογαριασμό του Άγιαξ.

Τσίκι Μπεγκιριστάιν
Ο νυν τεχνικός διευθυντής της Μάντσεστερ Σίτι έκανε σπουδαία καριέρα στην Μπαρτσελόνα για μία επταετία, κερδίζοντας – μεταξύ άλλων – κύπελλο πρωταθλητριών και κύπελλο κυπελλούχων. Από το 1995 έως το 1997 αγωνίστηκε στην Λα Κορούνια και στη συνέχεια μετακόμισε στην Ιαπωνία. Για δύο χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Ρεντ Ντάιαμοντς, η οποία αποτέλεσε την τελευταία ομάδα στην καριέρα του.

Άντονι Γκοϊκοετσέα
Όχι ο «χασάπης του Μπιλμπάο», αλλά ο μεταγενέστερος Γκοϊκοετσέα ήταν αυτός που αγωνίστηκε στην Ιαπωνία. Μετά από αρκετά χρόνια στην Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, το 1998 ο Ισπανός άσος πήγε για πρώτη φορά σε ομάδα εκτός της χώρας του και συγκεκριμένα στην Γιοκοχάμα Μαρίνος. Ωστόσο, δεν έμεινε για πολύ, αφού την ίδια χρονιά επέστρεψε στην πατρίδα του και την Οσασούνα.

Μπεμπέτο
Ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της εθνικής Βραζιλίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994, που εκείνη την εποχή ήταν ποδοσφαιριστής της Λα Κορούνια. Φεύγοντας από την Γαλικία το 1996, ο Μπεμπέτο πήγε σε πολλές ομάδες και μία εξ’ αυτών ήταν η ιαπωνική Κασίμα Άντλερς το 2000. Ωστόσο, δεν έμεινε για πολύ, αγωνιζόμενος σε μόλις οκτώ παιχνίδια.

Φρέντι Λιούνμπεργκ
Ο κορυφαίος Σουηδός στην… προ-Ζλάταν εποχή, με τεράστια καριέρα στην Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ. Μετά τους «κανονιέρηδες», ο Λιούνμπεργκ περιπλανήθηκε αρκετά και το 2011 κατέληξε στην Ιαπωνία, για λογαριασμό της Σιμιτσού. Πάντως, δεν έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς αγωνίστηκε μόλις σε οκτώ παιχνίδια.

Χουλκ
Εδώ και δύο χρόνια αγωνίζεται στην Κίνα και είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές, όμως στο ξεκίνημα της καριέρας του ήταν στην Ιαπωνία και μάλιστα όχι μόνο σε μία ομάδα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Καβασάκι Φροντάλε, της Κονσαντόλε Σαπόρο και της Τόκιο Βέρντι. Μετά από τρία χρόνια στο ιαπωνικό πρωτάθλημα, ήρθε στην Ευρώπη, αρχικά στην Πόρτο και μετά στην Ζενίτ.

Ντιέγκο Φορλάν
Στα 39 του δεν έχει σταματήσει να παίζει ποδόσφαιρο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ομάδα του Χονγκ Κονγκ. Στα ευρωπαϊκά γήπεδα έκανε σπουδαία καριέρα, αγωνιζόμενος σε ομάδες, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Βιγιαρεάλ, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Ίντερ. Το 2014 αποφάσισε να πάει στην Ιαπωνία για να αγωνιστεί στην Τσερέζο Οσάκα και μάλιστα δεν είχε πρόβλημα να παραμείνει στην ομάδα, ακόμα και όταν αυτή υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Συνολικά, ο Φορλάν έμεινε εκεί 1,5 χρόνο.

Λούκας Ποντόλσκι
Ο 3ος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γερμανίας είναι ο τελευταίος μεγάλος Ευρωπαίος, που πήρε την απόφαση να αγωνιστεί στο ιαπωνικό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, πέρσι ο Ποντόλσκι έφυγε από την Γαλατάσαράι (νωρίτερα σε Κολωνία, Μπάγερν, Άρσεναλ, Ίντερ) για να φορέσει τη φανέλα της Βίσελ Κόμπε και θα είναι συμπαίκτης με τον Ινιέστα, σε περίπτωση που ο τελευταίος μετακομίσει οριστικά στην Ιαπωνία.

Πηγή: Gazzetta  – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This