Επιλογή Σελίδας

Του Αλέξανδρου Σόμογλου

Ουδόλως με απασχολεί αν ο διαιτητής του τελικού κυπέλλου λέγεται Μπορμπαλάν, Κορμπαλάν, ή Τζένγκις Χαν, αν θα είναι Έλληνας, Ισπανός, Φιλιππινέζος, ή… κάτοικος του πλανήτη Δία. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι κάτοικος Μαδρίτης, Βρυξελλών, Στοκχόλμης ή αν προέρχεται από έναν… γαλαξία πολύ μακρινό και είναι ξάδελφος του Λουκ Σκαϊγουόκερ!

Ειλικρινά, το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι αν το κλινικά νεκρό ελληνικό ποδόσφαιρο γυρίζει… μισό αιώνα πίσω, γιατί πολύ απλά θεωρώ ότι βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στον… Μεσαίωνα! Το αν θα διαιτητεύουν τα παιχνίδια του Έλληνες οι ξένοι διαιτητές σε ένα συνολικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον που δεν συναντά κανείς ούτε στα τριτοκοσμικά κράτη της Αφρικής, πραγματικά είναι το τελευταίο που πρέπει να απασχολεί τους εμπλεκόμενους με τη διεξαγωγή του τελικού ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ.

Ένα χρόνο μετά την ξεφτίλα του Πανθεσσαλικού, μόνο μία σκέψη βρίσκεται στο μυαλό μου. Πως θα καταφέρουμε να παρακολουθήσουμε το Σάββατο ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι που θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί ως τέτοιο.

Γιατί, αυτή τη στιγμή οδεύουμε σε έναν πόλεμο! Οδεύουμε σε ένα… ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο οποίο ανακαλύπτουμε χίλια δυο τεχνάσματα για να μην φωτογραφηθούν μαζί οι προπονητές των δύο φιναλίστ (υπό τον κίνδυνο να… πλακωθούν μπροστά στις κάμερες), λαμβάνουμε έκτακτα μέτρα ασφαλείας στα δημοσιογραφικά θεωρεία (για να μην αρχίσουν «δημοσιογράφοι» και δημοσιογράφοι να σπάνε τα κεφάλια τους, πετώντας ο ένας λάπτοπ στο κεφάλι του άλλου) και φυσικά… τρέμουμε για το πόσοι από τους πρωταγωνιστές της πεζογέφυρας του Πανθεσσαλικού θα βρίσκονται ανενόχλητοι στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να μετατρέψουν σε πεδίο μάχης τη… γέφυρα ή την αψίδα του Καλατράβα!

Με μια διαφορά! Φέτος δεν θα υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία αν ζήσουμε έναν πόλεμο. Ούτε για την ΕΠΟ, ούτε για την ΑΕΚ, ούτε για τον ΠΑΟΚ, ούτε για την Αστυνομία, ούτε για την Πολιτεία. Για κανέναν!

Φέτος όλοι ξέρουν. Και όλοι τους όφειλαν να έχουν λάβει τα μέτρα τους. Να ελέγξουν ένα προς ένα τα εισιτήρια και να ξέρουν που έχουν δοθεί. Να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στις εξέδρες του ΟΑΚΑ οικογενειάρχες και φυσιολογικοί οπαδοί και όχι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε οι δύο ΠΑΕ να μην ρίξουν επιπλέον λάδι στη φωτιά… γιατί αν αρπάξει το τηγάνι, αυτή τη φορά θα μας κάψει όλους.

Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Αν συμβεί το παραμικρό, θα υπάρχουν μόνο ΕΝΟΧΟΙ! Κι αυτή τη φορά δεν θα υπάρχουν ούτε άλλοθι, ούτε φθηνές δικαιολογίες, παρά μόνο ΕΥΘΥΝΕΣ!

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This