Επιλογή Σελίδας

Την άνοδό του στην Α΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ.  Πιερίας για πρώτη φορά στην ιστορία του εξασφάλισε ο Νέος Παμβρυακός, μέσα από την διαδικασία των play off, μετά το εντός έδρας ισόπαλο 1-1 με την Πρόοδο Παλαιού Κεραμιδίου, αποτέλεσμα που ήταν αρκετό για να χαρίσει το εισιτήριο της ανόδου στην ομάδα της Βρύας.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη άνοδος που πανηγύρισε ο Νέος Παμβρυακός του Γιάννη Συμεωνίδη, καθώς στον αγώνα του Σαββάτου εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα της έδρας που απέκτησε στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και στο τέλος δικαιώθηκε.

Το χρυσό γκολ της ισοφάρισης για τους γηπεδούχους πέτυχε στο 87ο λεπτό ο Γιάννης Δαλάκας, ενώ από το 60΄ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Ν. Νατσιού με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

Η Πρόοδος Παλαιού Κεραμιδίου δεν κατάφερε να σπάσει την έδρα του αγχωμένου αντιπάλου της αν και είχε τις ευκαιρίες, προηγήθηκε με τέρμα – πέναλτι του Ηλία Μπατζώνη στο 69ο λεπτό, ωστόσο η αποβολή του Δημητρίου από το 35ο λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα επειδή έβρισε αντίπαλο, αποδείχθηκε καθοριστική για την ομάδα του Τόλη Μπαρμπαγεωργόπουλου, στην αναμέτρηση όπου το τελικό αποτέλεσμα την αδικεί. 

Στο πρώτο ημίχρονο η Πρόοδος είχε την εδαφική υπεροχή, οι παίκτες της όμως ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια.
Στο 23΄ ο Λ. Μπατζώνης από πλεονεκτική θέση σούταρε δυνατά, η μπάλα όμως έφυγε πάνω από την εστία του Κατσάρα άουτ.
Ο ίδιος παίκτης στο 45΄ είχε άστοχη κεφαλιά σε θέση βολής, έπειτα από το κόρνερ του Η. Μπατζώνη.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού άλλαξε προς το καλύτερο και από τις δύο ομάδες.
Στο 51΄ ο Τζιμίκας έκανε τη σέντρα από δεξιά, κοντρόλ και σουτ του Η. Μπατζώνη στην κίνηση, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 55΄ σέντρα του Στραβογιάννη, κεφαλιά του Καραμέλιου από καλή θέση, απέκρουσε ο Τσαουσίδης και στη συνέχεια η μπάλα απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς.
Στο 68΄ ο Δαλάκας με σουτ πλασέ λίγο μέσα στην περιοχή δεν βρήκε στόχο.
Στο 69΄ ο Θ.Ι. Τσιάμης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Κ. Νατσιό. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Ηλίας Μπατζώνης γράφοντας το 0-1.
Στο 87΄ ο Χ. Αποστολόπουλος σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τσαουσίδη, αναπήδησε στο έδαφος και στη συνέχεια ο Γιάννης Δαλάκας από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 1-1 μέσα σε πανηγυρισμούς.
Στις καθυστερήσεις ο Λ. Μπατζώνης είχε οριζόντιο δοκάρι στην γυριστή κεφαλιά του από τη σέντρα του Θ.Χ. Τσιάμη.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Γιάννης Γκαραγκάνης με βοηθούς τους κ.κ. Διονύση Ατματζίδη και Δημοσθένη Πλόσκα.

Τέταρτος διαιτητής ήταν ο κ. Μάκης Διακουμάκος.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Νέος Παμβρυακός (Γιάννης Συμεωνίδης): Κατσάρας, Ν. Νατσιός, Βαρμάζης, Στ. Τάκος, Καραμέλιος, Χ. Αποστολόπουλος, Β. Τάκος (46΄ Κ. Νατσιός), Διον. Τσάτσος (77΄ Σ. Νικολαΐδης), Στραβογιάννης, Δαλάκας, Δημ. Τσάτσος.

Πρόοδος Παλαιού Κεραμιδίου (Τόλης Μπαρμπαγεωργόπουλος): Τσαουσίδης, Τζιμίκας (61΄ Αμπατζίδης), Θ.Ι. Τσιάμης (81΄ λ.τ. Θ. Ζαματζάς), Αγ. Ζαμαντζάς (66΄ Σκουριάς), Ασλανίδης, Κακάνης, Η. Μπατζώνης, Θ. Παπαζιός, Λ. Μπατζώνης, Δημητρίου Θ.Χ. Τσιάμης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This