Επιλογή Σελίδας

Bonjour!

Λίγο πριν την τελευταία παράσταση του φετινού Championnat, ανοίγει η αυλαία των μπαράζ των ομάδων που πήραν τις θέσεις 3-5 στη φετινή Ligue 2. Αρχή σήμερα από τη Βόρεια Γαλλία εκεί όπου η Le Havre υποδέχεται την Brest. Λίγο πριν να αναλύσουμε την αποψινή αναμέτρηση, πάμε να δούμε τη φετινή διαδικασία αυτών των αναμετρήσεων.

Το format των φετινών barrages

Η Γαλλική Ομοσπονδία αποφάσισε να δώσει έναν διαφορετικό -και ίσως πιο συναρπαστικό- χαρακτήρα στη διαδικασία ανόδου στη Ligue 1 της σαιζόν 2018/19. Αρχικά μπαίνουν στον χορό οι τρεις ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 3-5 στη Ligue 2. Αυτές είναι κατά σειρά οι AC Ajaccio, Havre AC, Stade Brestois 29. Πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των ομάδων 4,5 στην έδρα της πρώτης και η νικήτρια (που θα προκύψει από τη σημερινή αναμέτρηση είτε στα 90 λεπτά, είτε στον έξτρα χρόνο της παράτασης ή και των πέναλτυ) θα φιλοξενηθεί από την 3η στην κατάταξη AC Ajaccio την προσεχή Παρασκευή. 

Όπως γίνεται αντιληπτό, η ομάδα που θα επικρατήσει σε αυτό το μίνι τουρνουά ανόδου μέσω μονών αναμετρήσεων θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες ανόδου σε διπλή μονομαχία με την ομάδα που θα καταλάβει την 18η θέση της Ligue 1. Αυτό θα γίνει γνωστό το Σάββατο 19 Μαΐου με την ολοκλήρωση της φετινής κούρσας. Οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις θα γίνουν Τετάρτη και Κυριακή της επόμενης εβδομάδας.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχουμε απόψε: 

Havre AC – Stade Brestois 29     @ Stade Oceane, Le Havre

Τι έκαναν μεταξύ τους φέτος
[15.09.2017]  Stade Brestois 29 1-0 Havre AC (89′ Diallo)
[09.02.2018]  Havre AC 1-0 Stade Brestois 29 (14′ Mateta)

Προϊστορία
5 – 5 – 5  (τελευταία 10ετία:  2-4-2,  όλα Under,  5/8 NG)

Τι θα επιλέξουμε
Το να αναλύσουμε τη σημασία αυτής της πρώτης αναμέτρησης, είναι μάλλον άσκοπο. Αμφότερες θα προσπαθήσουν να βρουν γκολ, εάν το επιτύχουν θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο να το διασφαλίσουν και με αυτό να πάρουν και την πρόκριση. Οι οιωνοί δείχνουν ξεκάθαρα το under, τα πρόσφατα αποτελέσματα των δύο ομάδων δείχνουν 2-3 γκολ (τα 6 τελευταία εντός της Havre) και σκορ της Brest (στα 7 τελευταία εκτός).
Επιλογή μας απόψε στο πολύ σημαντικό αυτό ματς θα είναι να σκοράρουν οι φιλοξενούμενοι που το κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία στο κλείσιμο της φετινής τους σαιζόν και θα το πράξουν και σήμερα.

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε!

Συνοπτικά:
France – Ligue 1 (Barrages)
21:45 Havre AC – Stade Brestois Stade Brestois Over 0.5 Goals (1.51) 2-0 FT

Pin It on Pinterest

Shares
Share This