Επιλογή Σελίδας

Bonjour!

και να λοιπόν που μία Γαλλίδα έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League και αυτή είναι η Marseille του Rudi Garcia. Απέναντί της βέβαια είναι μία αντίπαλος που σε κάνει να …χάνεις τον ύπνο σου κι αυτή είναι η Atletico του Cholo Simeone. Πάμε να δούμε τι έχουμε απόψε:

Olympique de Marseille – Club Atlético de Madrid     @ Groupama Stadium, Lyon

Πώς έφτασαν εδώ

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι των Μασσαλών δεν προμήνυε σε τίποτα την κατάληξή του φτάνοντας στον αποψινό τελικό της Lyon. Ξεκίνησαν την πορεία τους από τα προκριματικά αποκλείοντας κατά σειρά τις KV Oostende, NK Domzale πριν συμμετάσχουν στους ομίλους της φετινής διοργάνωσης. Εκεί προκρίθηκαν ως δεύτεροι στον όμιλο που συμμετείχαν και οι Konyaspor, Salzburg (που προκρίθηκε ως επικεφαλής και την οποία συνάντησαν στα ημιτελικά πριν λίγες ημέρες), Guimaraes και εν συνεχεία ξεπέρασαν το εμπόδιο των Braga, Athletic Bilbao, RB Leipzig και πάλι την Salzburg για να βρίσκονται εδώ απόψε και να διεκδικούν τον τίτλο.
Αντιθέτως η πορεία των Μαδριλένων ήταν αρκετά διαφορετική όχι μόνο ως αφετηρία αλλά και ως συνολική διαδικασία. Ξεκίνησαν συμμετέχοντας στο Champions League κόντρα στις Chelsea, Roma (όλοι είδαμε την αξιόλογη πορεία που διέγραψε με τη σειρά της) και Qarabag. Εκεί όμως δεν τα κατάφεραν και ως τρίτοι, ήταν υποχρεωμένοι να πέσουν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτό δεν σήμαινε σε καμία περίπτωση ότι …τα παράτησαν λόγω απογοήτευσης (πώς μπορείς άλλωστε να κάνεις κάτι τέτοιο υπό την καθοδήγηση του Simeone…) και απέκλεισαν κατά σειρά τις FC Kobenhavn, Locomotiv Moskva, Sporting και Arsenal και πλέον είναι και αυτοί εδώ ως το θεωρητικό φαβορί.

Τι έχουν κάνει φέτος

Αξιόλογα και διόλου ευκαταφρόνητα αυτά που έχουν καταφέρει αμφότερες εντός συνόρων.
Η μεν ομάδα του Garcia βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 4η θέση του Championnat, πορεία που ίσως δεν θα περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της (συνδυάζοντας με άριστο τρόπο εγχώριες και μη υποχρεώσεις της) κάτι που σημαίνει ότι η κατάκτηση του αποψινού τίτλου -που συνεπάγεται και τη συμμετοχή στο Champions League της ερχόμενης σαιζόν- έχει ξεχωριστή σημασία.
Τι να πει κανείς και για την Atletico, μια ομάδα που τα καταφέρνει περίφημα τα τελευταία χρόνια στη La Liga Santander έχοντας και φέτος εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση, πίσω από την τεράστια σε όλα τα επίπεδα Barcelona. Σε ένα πρωτάθλημα που καμία ομάδα δεν μπορεί να εφησυχάσει, ούτε να θεωρήσει οτιδήποτε δεδομένο ή κεκτημένο.

Τι θα επιλέξουμε
Ένας τελικός είναι πάντα ένας τελικός και στα δικά μας μάτια και οι δύο ομάδες θα κάνουν τα πάντα για να κατακτήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο. Δεν υπάρχει τόσος φαβοριτισμός όσο αντικατοπτρίζουν οι αποδόσεις και η εμπειρία θα μονομαχήσει με τη δίψα για τίτλο.
Ποδοσφαιρική ποιότητα διαθέτουν αμφότερες και έχουμε μια αμφίρροπη αναμέτρηση μπροστά μας, που ίσως δεν κριθεί και στα 90 λεπτα. Επιλογή μας να μην ηττηθούν οι Μασσαλοί, με επιστροφή πονταρίσματος σε περίπτωση που ηττηθούν με ένα γκολ διαφορά.
.

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε!

Συνοπτικά:
UEFA – Europa League (Finale)
21:45 Olympique de Marseille (+1) – Atletico Madrid 1 (1.54) 0-3 FT

Pin It on Pinterest

Shares
Share This