Επιλογή Σελίδας

Bonjour!

Τελευταία παράσταση της φετινής στη Ligue 1 με το σύνολο των αποψινών αναμετρήσεων να διεξάγονται ταυτόχρονα. Πολλά τα ενδιαφέροντα μέτωπα, καθώς δεν έχει κριθεί τίποτα οριστικά τόσο στην υπόθεση Champions League, Europa League όσο και στην υπόθεση παραμονή. Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχουμε απόψε:

Champions League
3. AS Monaco – 77

4. Olympique Lyonnais – 75
5. Olympique de Marseille – 74

Η ομάδα του Πριγκιπάτου αγωνίζεται στην έδρα της προτελευταίας Troyes που χρειάζεται μόνο νίκη για να διεκδικήσει στα μπαράζ την παραμονή της. Κάτι τέτοιο όμως μοιάζει αγωνιστικά αδύνατο με τους Μονεγάσκους να είναι το φαβορί έστω και αν χρειάζονται μόλις ένα βαθμό. Το πιο πιθανό όμως είναι ότι θα δούμε πολλά γκολ εκεί.
Η Lyon υποδέχεται τη Nice σε μια τεράστια αναμέτρηση από πλευράς ενδιαφέροντος μιας και αμφότερες χρειάζονται τους τρεις βαθμούς, για να πετύχουν τους στόχους τους – θέση στο Champions League και το Europa League αντίστοιχα. Προφανώς, αμφότερες θα ψάξουν έντονα το γκολ κατά συνέπεια το goal/goal δείχνει και εδώ μια πολύ πιθανή επιλογή.
Η Marseille υποδέχεται την αδιάφορη Amiens και μετά τον χαμένο τελικό από την Atletico Madrid θα επιδιώξει να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες για παρουσία στο Champions League. Αυτό βέβαια δεν κρίνεται μόνο από το δικό της αποτέλεσμα αλλά -όπως αναλύσαμε και παραπάνω- και των υπολοίπων. Αυτό που προβλέπω είναι, το δυνατό 1ο ημίχρονο των γηπεδούχων που θα επικρατήσουν έως ότου ακούσουν τι συμβαίνει στα άλλα δύο γήπεδα…
.

Europa League
6. OGC Nice – 54
7. FC Girondins de Bordeaux – 52
8. AS Saint-Etienne – 52

Για τη Nice τα αναλύσαμε ακριβώς πιο πάνω. Χρειάζεται τη νίκη στη δυσκολότερη ίσως έδρα του φετινού Championnat και η αποστολή της δεν είναι καθόλου εύκολη.
Αυτό θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί η Bordeaux που φιλοξενείται από την ουραγό Metz που ο συνδυασμός αποτελεσμάτων της κόστισε τον απευθείας υποβιβασμό, παρά την πολύ καλή της πορείας τις τελευταίες αγωνιστικές. Η Metz θα αγωνιστεί για την ιστορία της αλλά αυτό μάλλον δεν θα είναι αρκετό κόντρα στο ισχυρό κίνητρο των Γιρονδίνων που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρουν την νίκη και πιθανώς το εισιτήριο για το Europa League.
H AS Saint-Etienne υποδέχεται την επίσης αδιάφορη Lille, που με τα θετικά τελευταία αποτελέσματα διατήρησε τη θέση της στα σαλόνια της Ligue 1 και την επόμενη σαιζόν. Με το χειρότερο (από τις τρεις ομάδες) συντελεστή τερμάτων, ευελπιστεί σε στραβοπατήματα και των δύο παραπάνω ομάδων έτσι ώστε η ενδεχόμενη νίκη της, να της δώσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο μεταξύ, θα προλάβει να σημειώσει δύο τουλάχιστον τέρματα…
.

Υπόθεση – παραμονή
17. Stade Malherbe Caen – 37
18. Toulouse FC – 34
19. ESTAC Troyes – 33

Η μοίρα έπαιξε και φέτος το πιο περίεργο παιχνίδι της και έφερε την Caen αντιμέτωπη με την Paris St.Germain, με τη διαφορά ότι οι Παριζιάνοι είχαν χάσει προ καιρού το πρωτάθλημα. Πριν ακριβώς ένα χρόνο (20.05.2017) οι Νορμανδοί ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις και πήραν τον πολυπόθητο βαθμό της παραμονής στέλνοντας τη Lorient στα μπαράζ (και τον υποβιβασμό). Θα μπορέσουν εντός έδρας φέτος να αποσπάσουν το βαθμό που τους είναι αρκετός (στην περίπτωση που την ίδια ώρα κερδίζει η Toulouse την Guingamp) κόντρα στην ελλιπή Paris St.Germain; Κατά τη γνώμη μου, όχι…
Τη χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή από τις ομάδες που παλεύουν, έχει το τελευταίο διάστημα η Toulouse που υποδέχεται την αξιοπρεπή αλλά χωρίς βαθμολογικό κίνητρο Guingamp. Οι γηπεδούχοι Violets θέλουν μόνο νίκη και ταυτόχρονη ήττα της Caen για να αποφύγουν τα μπαράζ και να παραμείνουν στην κατηγορία. Εχθρός τους βέβαια και ο κακός εαυτός τους. Εδώ βλέπω το αμφίσκορο αποτέλεσμα να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες (βάσει και προϊστορίας μεταξύ τους) και δεν είμαι σίγουρος ότι η ομάδα με το κίνητρο θα επικρατήσει.
Για την Troyes τα είπαμε πιο πάνω -στην παράγραφο που αναλύσαμε τη Monaco- καθώς δεν είναι ομάδα της οποίας η μοίρα κρίνεται από το δικό της αποτέλεσμα. Υστερεί σε ισοβαθμία με την Toulouse (που θα συμβεί με δική της ισοπαλία και ήττα της Toulouse), οπότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Θέλει μόνο νίκη κόντρα στους Μονεγάσκους, δεν αποκλείουμε προς το τέλος να συμβεί αυτό, εάν βολεύει και τις δύο ομάδες…εάν συμβεί, θα γίνει με πολλά γκολ!
.

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε!

Συνοπτικά:
F
rance – Ligue 1  (38e
journee)
22:00 ESTAC Troyes – AS Monaco Over 2.5 Goals (1.61) 0-3 FT
22:00 Olympique Lyonnais – OGC Nice Goal/Goal (1.53) 3-2 FT
22:00 Olympique de Marseille – Amiens SC 1 HT (1.61) 2-1 HT
22:00 FC Metz – FC Girondins de Bordeaux 2 (1.50) 0-4 FT
22:00 AS Saint-Etienne – Lille OSC AS Saint-Etienne Over 1.5 Goals (1.61) 5-0 FT
22:00 SM Caen – Paris St.Germain 2 (1.76) 0-0 FT
22:00 Toulouse FC – EA Guingamp Goal/Goal (1.71) 2-1 FT


Οι βαθμολογίες παρέχονται από το SofaScore LiveScore

Pin It on Pinterest

Shares
Share This