Επιλογή Σελίδας

Ρονάλντο vs Ράμος και Σαλάχ vs Σουάρες, ο Huw Davies γράφει για 5 αγώνες από τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας που ανυπομονούμε να δούμε.

Αίγυπτος – Ουρουγουάη

Με όλο τον σεβασμό στην Ρωσία και την Σαουδική Αραβία, αυτό είναι το ματς με το οποίο έπρεπε να ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μετά την πρεμιέρα, η δεύτερη μέρα έχει στο πρόγραμμα έναν αγώνα που περιλαμβάνει παικταράδες όπως οι Σαλάχ, Σουάρες, Καβάνι. Ο Οσκαρ Ταμπάρες είναι ένας από τους πιο σημαντικούς προπονητές στην ιστορία της Ουρουγουάης αν και ποτέ δεν έπαιξε στην Εθνική ομάδα. Βρίσκεται στον πάγκο της Celeste εδώ και 12 χρόνια, έχει περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλον, την έχει οδηγήσει μέχρι τα ημιτελικά του Mundial και έχει κατακτήσει μαζί της το Copa America. Πολεμώντας το σύνδρομο Guillain-Barre για δύο χρόνια, ο 71χρονος είναι έτοιμος να βάλει τέλος στη θητεία του. Από την άλλη, η Αίγυπτος, μία από τις πιο δυνατές ομάδες της Αφρικής, έχει να παίξει σε Mundial από το 1990. Η χώρα βρίσκεται σε τρελό ενθουσιασμό με τα όσα κάνει ο Μοχάμεντ Σαλάχ και το πρώτο παιχνίδι θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα να χαρίσει μοναδικά συναισθήματα.

Πορτογαλία – Ισπανία

Οπως και το Αίγυπτος – Ουρουγουάη, έτσι και το Πορτογαλία – Ισπανία έχει να προσφέρει παίκτες παγκόσμιας κλάσης και μάλιστα πολύ περισσότερους. Η κάτοχος του Euro 2016, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος κοντράρεται με την πρωταθλήτρια του 2010 με τους stars της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο και Σέρχιο Ράμος να τίθενται αντιμέτωποι. Με τις άλλες ομάδες του Group B να είναι Μαρόκο και Ιράν, ο αγώνας ανάμεσα σε Πορτογαλία και Ισπανία, μοιάζει ήδη ένας από τους κορυφαίους σε ολόκληρο το Παγκόσμιο Κύπελλο, σαν και αυτούς που θα θέλαμε να δούμε στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων.

Αργεντινή – Ισλανδία

Μετά το Γαλλία – Αυστραλία θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το
Αργεντινή – Ισλανδία σε μια μέρα η οποία θα έχει στο πρόγραμμα τέσσερις αγώνες μετά τα Περού – Δανία και Κροατία – Νιγηρία. Η εκπληκτική πορεία της Ισλανδίας στο Euro της Γαλλίας και στα προκριματικά δεν αφήνει στην παρέα του Λιονέλ Μέσι το περιθώριο να πιστέψει ότι θα κάνει περίπατο. Σαν ένα από τα φαβορί που δεν πείθει, η Αργεντινή μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα κόντρα σε καλά οργανωμένες ομάδες όπως είναι η Ισλανδία, αν και έχοντας στο ρόστερ πέρα από τον Μέσι, τους Αγουέρο, Ιγουαΐν, Ικάρντι και Ντιμπάλα, σκέφτεσαι ότι μάλλον θα βρει τον τρόπο να πάρει τη νίκη και να ξεκινήσει καλά τη διοργάνωση.

Αγγλία – Βέλγιο

Με Τυνησία και Παναμά μαζί, το Group G περιμένει από τώρα τον αγώνα της Αγγλίας κόντρα στο Βέλγιο, με τις δύο ομάδες να είναι τα τεράστια φαβορί για να περάσουν στην επόμενη φάση και το μοναδικό που μοιάζει να έχει ενδιαφέρον είναι το ποια θα πάρει την πρωτιά. Ο Χάρι Κέιν θα δώσει μάχες κόντρα στους συμπαίκτες του στην Τότεναμ, Γιαν Βερτόνγκεν και Τόμπι Αλντερβάιρελντ, όπως και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με τους Κάιλ Γουόκερ και Τζον Στόουνς, σε κάποιες μονομαχίες που έχουν… Premier League ενδιαφέρον. Επιπλέον ενδιαφέρον στη μάχη των δύο ομάδων δίνει ότι τα Τρία Λιοντάρια το 2014 δεν κατάφεραν να πάρουν νίκη σε κανένα από τα δύο πρώτα παιχνίδια τους. Παναμάς vs Τυνησία είναι πάντα η άλλη λύση.

Δανία – Γαλλία

Δεν είναι καθόλου απίθανο αυτές οι δύο ομάδες να παλέψουν για το ποια θα πάρει την πρώτη θέση στο Group C, δεδομένου ότι θα κάνουν νίκες σε βάρος των Περού και Αυστραλίας. Αυτό θα βάλει περισσότερο άγχος στους Τρικολόρ, με την Αργεντινή να περιμένει ως πιθανή αντίπαλος στην επόμενη φάση. Η αναγέννηση της Δανίας την έχει κάνει να θεωρείται μία από τις σιωπηρές δυνάμεις του Mundial και θα μπει σε αυτό τον αγώνα το λιγότερο με αυτοπεποίθηση. Την ίδια στιγμή, η Γαλλία πρέπει να βρει την κατάλληλη νοοτροπία και χημεία μετά την απώλεια του Euro εντός έδρας, αφού έχει μια 23άδα από την οποία απορρίφθηκαν παίκτες που ανήκουν στο top-level του αθλήματος.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This