Επιλογή Σελίδας

Του Γρηγόρη Τσαπράνη

Το εισιτήριο της ανόδου στη Β΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Πιερίας πανηγύρισε ο Μύτικας Λεπτοκαρυάς καθώς στον καταληκτικό αγώνα νίκησε τον Δία Αγίου Δημητρίου με σκορ 2-1 στο ουδέτερο γήπεδο του Βατανιακού.

Οι Νότοι μετά το σπάσιμο της έδρας, έπαιξαν και πάλι μόνο για το νικηφόρο αποτέλεσμα, σαφώς πιο έμπειροι και ανώτεροι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, πήραν δίκαια αυτό που ήθελαν και στο τέλος βγήκαν κερδισμένοι με την πολυπόθητη άνοδο στις αποσκευές τους.

Προηγήθηκαν πολύ γρήγορα  2-0 στο πρώτο τέταρτο με δύο τέρματα του Τάσου Μακρίδη, ενώ απώλεσαν πέναλτι στο 21ο λεπτό που εκτέλεσε ο Τζόβας και απέκρουσε ο Παπανικολάου, όπως και τέσσερις καλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ οι οποίες όμως δε μετατράπηκαν σε γκολ.

Ο Δίας παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, του αρκούσε ακόμη και η ισοπαλία, πίεσε μετά τη μείωση του σκορ, ωστόσο η αδυναμία δημιουργίας φάσεων στην εστία του Δ. Κατέλα, στοίχισε την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία, ενώ ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Μπουρονίκος στο 84ο λεπτό.

Φάσεις και γκολ

Μόλις στο 3΄ ο Ελέζι πλάσαρε από καλή θέση, ο Παπανικολάου όμως απέκρουσε και στη συνέχεια οι επιθετικοί του Μύτικα σούταραν άστοχα.
Στο 8΄ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Τάσος Μακρίδης με πλασέ μέσα στην περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παπανικολάου.
Στο 14΄ ΓΚΟΛ! 2-0: Σε σέντρα του Κρεμάντι από αριστερά, ο έμπειρος Τάσος Μακρίδης με κεφαλιά εντός περιοχής ζευγάρωσε τα τέρματα για την ομάδα του αλλά και για τον ίδιο.
Στο 18΄ σέντρα σουτ από τον Κρεμάντι, απέκρουσε ο πορτιέρο του Δία.
Στο 21΄ ο Κρεμάντι κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Δ. Κατσιγιάννη στην περιοχή. Ο Τζόβας όμως που εκτέλεσε την ποινή νικήθηκε από τον Παπανικολάου που απέκρουσε εντυπωσιακά.
Στο 28΄ ο Ελέζι σε θέση τετ-α-τετ έκανε το πλασέ, για άλλη μια φορά όμως ο Παπανικολάου εξουδετέρωσε, κρατώντας το χαμηλό σκορ.
Στο 38΄ πλασέ του Ελέζι, ο Παπανικολάου παραχώρησε δύσκολα τη μπάλα κόρνερ.

Στο 55΄ ΓΚΟΛ! 2-1: H ομάδα από τον Άγιο Δημήτριο μείωσε το σκορ, όταν ο Αθ. Μανίκας έγινε κάτοχος της μπάλας στο χώρο του κέντρου, μπήκε μετωπικά στην αντίπαλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα στον Κατσαβάκη που με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Δ.Κατέλα.
Στο 60΄ σουτ φάουλ του Κρεμάντι, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
Στο 85΄ γέμισμα φάουλ του Μπακάλη, καλό πλασέ του Χέδα, ο Παπανικολάου παραχώρησε τη μπάλα κόρνερ.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Δαμιανός Ευθυμιάδης με βοηθούς τον κ. Ατματζίδη και την κα. Φωτιάδου.

Τέταρτος διαιτητής ήταν ο κ. Παραδεισόπουλος.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μύτικας Λεπτοκαρυάς: Δ. Κατέλας, Γεροθανάσης, Γρεβενίτης, Σιαμήτρας, Μπακάλης, Μπατζέλας, Κουράτι, Μακρίδης (90+1΄ Ζηνέλης), Ελέζι (73΄ Χέδας), Κρεμάντι, Τζόβας (90+4΄ Παπαδόπουλος).

Δίας Αγίου Δημητρίου: Παπανικολάου, Δ. Κατσιγιάννης (39΄Α. Ζέρβας – 69΄ λ.τ. Δ. Ζέρβας), Μπάλαρης, Κ. Κατσιγιάννης, Μπουρονίκος, Αθ. Μανίκας, Παλιαρούτας, Αν. Μανίκας, Κατσαβάκης, Τσιρίμπασης, Τσαούσης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This