Επιλογή Σελίδας

Το πέναλτι του Αζάρ χάρισε στην Τσέλσι τη νίκη με 1-0 σε βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Chris Flanagan γράφει πέντε πράγματα από τον τελικό του FA Cup.

Το man-to-man στον Αζάρ δεν δούλεψε

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Τσέλσι σήμαινε ουσιαστικά ένα πράγμα, την τελευταία δόση του Εντέν Αζάρ στον Αντερ Ερέρα. Πέρυσι, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν, ο Βάσκος είδε δύο κίτρινες και οι Μπλε νίκησαν 1-0. Οταν έπαιξαν στο Old Trafford στην Premier League, ο Ερέρα πήρε man-to-man τον Βέλγο και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Η ομάδα του Κόντε είχε φύγει μακριά στη μάχη του τίτλου, όμως το κόλπο έπιασε και η Γιουνάιτεντ νίκησε 2-0. Ο Ζοσέ Μουρίνιο ζήτησε στον πρώην άσο της Αθλέτικ να μαρκάρει τον Αζάρ ξανά, μια αμφιλεγόμενη απόφαση καθώς η Τσέλσι δεν ήταν αυτή την περίοδο στην περσινή φόρμα και η Γιουνάιτεντ παρουσιάστηκε πολύ αμυντική, όπως και με την Σεβίλλη στο Champions League. Μπορεί οι Μπλε να έχασαν από τη δημιουργικότητα του Βέλγου, όμως το man-to-man δεν λειτούργησε αυτή τη φορά. Ο Ερέρα τον ακολουθούσε παντού όμως στη φάση του γκολ τον έχασε και ο Βέλγος βρέθηκε στο ένας εναντίον ενός με τον Τζόουνς.

Ο Κόντε βγαίνει από πάνω

Πολλή κουβέντα γίνεται σχετικά με το μέλλον του Αντόνιο Κόντε και αυτό που επικρατεί είναι ότι θα αποχωρήσει ύστερα από μια χρονιά στην οποία η Τσέλσι τερμάτισε στην 5η θέση. «Αυτό θα είναι ο τελευταίο μου ματς… για φέτος» είπε ο allenatore στη συνέντευξη Τύπου. Κόντε vs Μουρίνιο ήταν ένα δυνατό ματς στο παρελθόν και παρότι έχει ‘πέσει’ τους τελευταίους μήνες, ο Ιταλός έχει φανεί πως κερδίζει τη μάχη. Οι Μπλε είχαν στον κέντρο Σεσκ Φάμπρεγας, Ν’ Γκολό Καντέ και Τιεμουέ Μπακαγιόκο και η Γιουνάιτεντ για μεγάλα διαστήματα δεν μπορούσε να βρει τρόπο να περάσει. Αν τελικά ήταν το τελευταίο ματς του Κόντε, τότε ο 48χρονος αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι.

Ο Λουκάκου έλειψε στην Γιουνάιτεντ

Ο Μουρίνιο πήρε μια απόφαση της τελευταίας στιγμής πριν τον τελικό, αφού ο επιθετικός του είχε πρόβλημα στον αστράγαλο και μπορούσε να βρεθεί μόνο στον πάγκο. Ο Λουκάκου μπήκε στο 72′ αλλά στην Γιουνάιτεντ έλειψε πολύ μέχρι εκείνο το σημείο. Μάρκους Ράσφορντ και Αλέξις Σάντσες ήταν μπροστά και πίσω τους ο Τζέσε Λίνγκαρντ. Οι φορές που έγιναν απειλητικοί ήταν ελάχιστες. Ο Λουκάκου προσφέρει μια παρουσία στην περιοχή, την οποία ο Ράσφορντ δεν μπορεί να προσφέρει και ο 20χρονος δυσκολεύτηκε πολύ στο πρώτο μέρος. Στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Ράσφορντ έφτασε κοντά δύο φορές όμως ο Κουρτουά του είπε «όχι». Κάποιος θα μπορούσε να αναρρωτηθεί τι θα συνέβαινε αν από την αρχή έπαιζε ο Λουκάκου.

Ο Κέιχιλ ήταν πιο εντυπωσιακός από τον Τζόουνς

Εχει περάσει πολύς καιρός από τότε που Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι είχαν κάποιον σίγουρο βασικό στην Εθνική Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ετσι είναι για ακόμα μια φορά. Η Γιουνάιτεντ είχε βασικούς τους Χεσέ Λίνγκαρντ, Μάρκους Ράσφορντ, Ασλεϊ Γιανγκ, Φιλ Τζόουνς και όλοι έχουν δουλειά να κάνουν για να κλειδώσουν μια θέση στα πλάνα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, όμως συμβαίνει με τον Γκάρι Κέιχιλ. Ο τελευταίος με τον Τζόουνς είναι σε… κόντρα πηγαίνοντας στο Mundial και είναι πιθανό κανένας από τους δύο να μην ξεκινήσει στο πρώτο ματς της Αγγλίας, κόντρα στην Τυνησία, στην άμυνα τριών που είναι πιθανό να παρατάξει ο Σάουθγκεϊτ. Ο Τζόουνς εκτέθηκε από τον Αζάρ στη φάση του γκολ με πέναλτι της Τσέλσι, ενώ αντίθετα, σε όλο το ματς ο Κέιχιλ είχε τον έλεγχο, ειδικά στο πρώτο μέρος.

Turning-point για τον Μπακαγιόκο;

Η πρώτη σεζόν του Τιεμουέ Μπακαγιόκο στην Τσέλσι δεν πήγε όπως ίσως θα περίμεναν οι άνθρωποι του club, καθώς ο 23χρονος δυσκολεύτηκε ύστερα από τη μεταγραφή των 45 εκατ. ευρώ από την Μονακό. Ομως ο Μπακαγιόκο έπαιξε πραγματικά καλά στον τελικό του Κυπέλλου. Κάλυπτε χώρους και βοηθούσε την Τσέλσι να είναι συμπαγής. Μπορεί αυτό να είναι το σημείο από το οποίο θα ξεκινήσει δυνατά στους Μπλε ο Γάλλος μέσος; Μπορεί να πάρει αυτοπεποίθηση και να μπει διαφορετικά στη σεζόν 2018-19; Δεν θα είναι ο πρώτος παίκτης που παίζει καλά στην Premier League ύστερα από μια δύσκολη πρώτη χρονιά.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This