Επιλογή Σελίδας

Τα τελευταία χρόνια η Μονακό έχει δημιουργήσει παράδοση όχι μόνο στο να πουλάει ακριβά, αλλά και στο να έχει βρει τους αντικαταστάτες των παικτών που παραχωρεί αρκετούς μήνες νωρίτερα. Οι Μονεγάσκοι είναι διατεθειμένοι να δείξουν υπομονή με τις επενδύσεις τους και αυτό ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του Ρόνι Λόπες.

Ο τελευταίος είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2015 από την Μάντσεστερ Σίτι για 12 εκατ. ευρώ και κατάφερε στο 2018 όχι μόνο να πολλαπλασιάσει την αξία του, αλλά να βρίσκεται στο σημείο να είναι το next best thing της Μονακό! Είναι, άλλωστε, ουσιαστικά εκείνος που τους έστειλε ξανά στους ομίλους του Champions League και… τυπικά στο φινάλε, σκοράροντας τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του στη νίκη επί της Τρουά.

«Ίδιο ύψος, ίδια εθνικότητα, ίδια θέση, ίδια ηλικία, ίδια ευφυΐα». Έτσι είχε αποφασίσει η Equipe να περιγράψει τον αντικαταστάτη του Μπερνάρντο Σίλβα το περασμένο καλοκαίρι. Δεν ήταν νέα μεταγραφή, αλλά ο Λόπες, που είχε κάνει πολύ καλή σεζόν με την Λιλ, στην οποία είχε παραχωρηθεί δανεικός, καθώς τα πράγματα στο Μόντε Κάρλο είχαν αποδειχθεί πολύ δύσκολα για εκείνον. Η δεύτερη περίοδος στους λιλουά (εκεί τον είχε δει για πρώτη φορά η Μονακό τη σεζόν 2014-15) ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαν να είχαν κάνει και οι δύο πλευρές.

«Η Λιλ πέρυσι μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Έπρεπε να είμαι σε μία ομάδα που να νιώθω σημαντικός. Σίγουρα έχω ακόμα πολλά να μάθω και μεγάλα περιθώρια για να βελτιωθώ», είχε αποκαλύψει πρόσφατα στον RMC ο Πορτογάλος μέσος, που έπεισε τον Ζαρντίμ να τον κρατήσει μετά την προετοιμασία, καθώς είδε ότι είχε ωριμάσει και ήταν έτοιμος να πρωταγωνιστήσει. Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο πέτυχε το πρώτο του γκολ, αλλά η αμφισβήτηση δεν είχε φύγει στο πρώτο μισό της σεζόν. «Ήξερα από την προετοιμασία ότι έπρεπε να βελτιώσω τις επιδόσεις μου. Ήξερα ότι θα κάνω καλά ματς, αλλά σήμερα αν δεν σκοράρεις πολύ και δεν μοιράζεις ασίστ, κανένας δεν πρόκειται να σε προσέξει», είχε τονίσει.

Τελικά, στο 2018 τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του, όντας ο κορυφαίος παίκτης των Μονεγάσκων! Υπό τις οδηγίες του Ζαρντίμ βλέπει την καριέρα του να απογειώνεται. «Όταν στον πρώτο γύρο έπαιζα καλά, αλλά δεν σκόραρα, αποφάσισα να δουλέψω έξτρα με τον προπονητή και να προσλάβω έναν ψυχολόγο να με βοηθήσει», αποκάλυψε ο Λόπες. «Ο τελευταίος από την πρώτη μέρα μου είπε ότι σκέφτομαι πολύ τι πιστεύουν οι άλλοι για μένα και αυτό με επηρέαζε ακόμη και σε φάσεις που ήταν πολύ εύκολο να σκοράρω. Έμαθα πολλά για μένα σε αυτό το διάστημα και δεν είμαι εγωιστής».

Ξαφνικά, τα γκολ πέφτουν βροχή. Από τα συνολικά 15 του γκολ στη σεζόν στην Ligue 1 τα 13 ήρθαν στο 2018! Είναι περισσότερα από τις τρεις τελευταίες σεζόν μαζί. Πέρυσι, σκόραρε 1 γκολ ανά 16,8 σουτ, ενώ φέτος η επίδοσή του έχει εκτοξευθεί και σκοράρει ανά 4,6! Σε κάθε στατιστική κατηγορία η βελτίωση είναι τέτοια, που δεν μπορείς να το πιστέψεις με βάση τη λογική. Η στιγμή που φαίνεται ότι άλλαξε τα πάντα είχε έρθει στο ματς με την Λυών τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Λόπες έκανε το 3-2 για την ομάδα του στο 88’ και της χάρισε τη νίκη. Ήταν η φάση που του έδωσε τρομερή αυτοπεποίθηση.

Στο τέλος, έφτασε τα 30 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στην καριέρα του ως επαγγελματίας. Τα 17 από αυτά ήρθαν φέτος με την Μονακό, ενώ τα 15 στο πρωτάθλημα… Οι Μονεγάσκοι μάλλον βρήκαν τον επόμενο παίκτη των 40+ εκατ. ευρώ. Κι ας μην έπεισε τον Φερνάντο Σάντος να του δώσει μία θέση για το Μουντιάλ. Το μέλλον του ανήκει.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This