Επιλογή Σελίδας

Παραφράζοντας τον τίτλο ενός τραγουδιού του αγαπήμενου και αείμνηστου τραγουδοποιού Τζιμάκου (Πανούσης) και έχοντας ήδη περάσει ένας μήνας από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, άκουγα το κομμάτι Γαμ..ε γιατί χανόμαστε του Πανούση (το οποίο ανήκει στον δίσκο Κάγκελα παντού με εξώφυλλο μια ποδοσφαιρική εντεκάδα) και μιλάει για την κατάσταση της Ελλάδος τότε, μου βγήκε να το παραφράσω και να το μεταφέρω στο σήμερα και να το συνδιάσω με τα του Πιερικού.

Λοιπόν αγνοείται η ομάδα, ποδοσφαιρικό τιμ και παίχτες. Αγνοείται η διοίκηση που με τόσο στόμφο μιλούσε στην περσινή Γενική Συνέλευση για τήρηση καταστατικού, μια νέα εποχή, εξασφαλισμένα μπάτζετ, ντόπιους παίκτες, χτίσιμο κορμού, εκκαθάριση κλπ. Παίχτες Πιεριείς για μία ακόμα φορά κάηκαν και δεν θέλουν να ακούν για Πιερικό και να βλέπουν το σήμα του ούτε σε μαγνητάκι στο ψυγείο τους. Η εμπιστοσύνη και η φερεγγυότητα για ακόμη μια φορά κλονίστηκε στα μάτια του κόσμου, επιχειρηματικού και μη και για ακόμα μια φορά ο Πιερικός είναι όχι στα αζήτητα που είπε σε μια συνέντευξη του ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αλλά ακόμα χειρότερα. Παίκτες προτιμούν να αγωνιστούν στο τοπικό πρωτάθλημα με υγιείς οικονομικά και διοικητικά ομάδες παρά με την φανέλα του ιστορικού συλλόγου. Παραδείγματα ο Γκεβρέκης, ο Δημητρίου, ο Κωτσιόπουλος, ο Τουλκερίδης, ο Δαλαμήτρας και άλλοι, τους οποίους εγώ προσωπικά θα τους ήθελα στον Πιερικό όπως και πολλούς άλλους που αγωνίζονται στο νομό Μαγνησίας και αλλού.

Βέβαια θα μου πει κάποιος, εσύ τους θες ρε αρχηγέ, αυτοί θέλουν να ρθούν; Και απαντώ μόνος, σε αυτόν τον Πιερικό όχι. Γιατί να ρθούν για να πάρουν μια προκαταβολή και τα άλλα ίδωμεν; Για να παίζουν μπάλα σε ένα άδειο γήπεδο; Για να τα ακούν στην πρώτη γκέλα από αυτούς εκ των οποίων κάποιοι δεν πληρώνουν ούτε την ετήσια συνδρομή στον ερασιτέχνη πόσο μάλλον εισητήριο; (και δε μιλώ για εισητήριο εισόδου επί του παρόντος, γιατί η είσοδος στο γήπεδο με αυτήν την εικόνα και κατάσταση και δωρεάν να ήταν ζήτημα αν θα μάζευε πάνω από 500 άτομα). Να ρθούν σε έναν συλλόγο που δεν έχει σταθερή, οικονομικά αξιόπιστη και αρεστή από τον κόσμο διοίκηση; Να κάνει τι; Να σώσει τον Πιερικό από το τοπικό πρωτάθλημα να ακούσει ένα ευχαριστώ και γεια σας;

Οπότε πριν αρχίσουμε τα Πιερικέ άρχοντα του βορρά η θέση σου είναι ψηλά, Α’ Εθνική θέλω να σε δω και να τρελαθώ, ποτέ ξανά ταξίδι στα χωριά κλπ. ας αναλογιστούμε τι πρέπει να κάνουμε για να αλλάξει η ρότα του ερασιτέχνη και του συλλόγου. Και επειδή η εκκαθάριση σήμερα με τον νόμο Βασιλειάδη προς το παρών δεν αποτελεί τροχοπέδι ας κοιτάξουμε να φτιάξουμε τα θεμέλια τις βάσεις και να κερδίσουμε την χαμένη αξιοπιστία. Ας αναγεννηθούμε χτίζοντας πάνω σε νέες βάσεις νέο καταστατικό νέα μέλη και νέες ιδέες. Ο χρόνος και οι εποχές προχωρούν και θέλουν μεταρυθμίσεις και όχι να καθόμαστε στον θρόνο τις ένδοξης ιστορίας απλά.

Ξυπνάτε γιατί χανόμαστε…αν δε χαθήκαμε ήδη!!!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This