Επιλογή Σελίδας

Τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις είναι άκρως συναρπαστικές σε ό,τι αφορά τα play-off της Ligue 1, που θα κρίνουν το ποια ομάδα θα είναι αυτή που θα κερδίσει ή θα διατηρήσει τη θέση της στο Championnat.

Όλα ξεκίνησαν λίγες ώρες πριν το δεύτερο αγώνα των μπαράζ, ανάμεσα στην AC Ajaccio και την Havre AC την περασμένη Παρασκευή. Η ομάδα της Βόρειας Γαλλίας ως 4η ομάδα της φετινής Ligue 2, είχε επικρατήσει εντός έδρας της 5ης Brest με 2-0 και ήταν όλα έτοιμα για την αναμέτρηση στο Stade Francois-Coty της Κορσικής, έδρα της Ajaccio.

Αποτέλεσμα εικόνας για ACAHAC

Αποτέλεσμα εικόνας για ACAHAC

Οπαδοί των γηπεδούχων λοιπόν εμπόδισαν αναίτια την προσέγγιση της αποστολής της ομάδας της Havre στο γήπεδο προκαλώντας έντονα επεισόδια, και τραυματισμούς αστυνομικών -ευτυχώς ελαφρά και χωρίς σοβαρότερες συνέπειες. Αυτό το γεγονός βέβαια υποχρέωσε την Γαλλική Ομοσπονδία να αναβάλει την αναμέτρηση για την περασμένη Κυριακή και, αφού θα ήταν γνωστό το όνομα της ομάδας που θα καταλάμβανε τη 18η θέση της Ligue 1 μία ημέρα μετά (το Σάββατο).

Αποτέλεσμα εικόνας για ACAHAC

Στο αθλητικό κομμάτι της η αναμέτρηση διεξήχθη με εντυπωσιακό τρόπο και αποτέλεσμα, μιας και οι δύο ομάδες χρειάστηκαν πάνω από 120 λεπτά και τη διαδικασία των πέναλτυ. Οι γηπεδούχοι της Ajaccio προηγήθηκαν νωρίς στο παιχνίδι, η Havre όμως εν συνεχεία πήρε τα ηνία του αγώνα, ισοφάρισε πριν το τέλος του ημιχρόνου και παρ’ ότι ήταν καλύτερη δεν κατάφερε να αξιοποιήσει αυτή της την υπεροχή και να πάρει την πρόκριση στα 90 λεπτά. Μοιραία, το ματς οδηγήθηκε στο συναρπαστικό ημίωρο της παράτασης. 

Εκεί λοιπόν και λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωσή του, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα (1-2) έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Η Μοίρα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη… Εν μέσω νευρικότητας και αποβολών (4 κόκκινες κάρτες συνολικά), η Ajaccio κατάφερε να ισοφαρίσει κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων (120+5′) και με το ψυχολογικό αβαντάζ επικράτησαν με 5-3 στη διαδικασία των πέναλτυ!

 Αποτέλεσμα εικόνας για ACAHAC

Το θρίλερ των play-off δεν τελειώνει εδώ.
Περίπου 24 ώρες και ενόψει της πρώτης αναμέτρησης ανάμεσα στην Ajaccio και την Toulouse, η Γαλλική Ομοσπονδία αφού πρώτα απέρριψε την ένσταση της φιλοξενούμενης Havre που ζήτησε την κατακύρωση της αναμέτρησης υπέρ της -λόγω των εκτρόπων γεγονότων της Παρασκευής, αποφάσισε τη διεξαγωγή της αναμέτρησης σε ουδέτερη έδρα και συγκεκριμένα το Stade de la Mosson της Montpellier. 

Σχετική εικόνα

Με δεδομένη την καθυστέρηση στην απόφασή της και με αρκετά τα ερωτηματικά γύρω απ’ αυτήν, έγιναν γνωστές και οι τιμωρίες που απορρέουν από΄το κυριακάτικο παιχνίδι, που θέλουν τον τεχνικό της Ajaccio Olivier Pantaloni και τρία βασικά όπλα της Mathieu Coutadeur, Joris Sainati και Faïz Selemani να μην μπορούν να δώσουν το “παρών” στην ίσως πιο σημαντική αναμέτρηση της σαιζόν για τους Κορσικανούς. 

Συνεπώς, η AC Ajaccio θα υποχρεωθεί να υποδεχθεί τυπικά στο Montpellier την σαφώς ανώτερη ποιοτικά Toulouse με πολύ λιγότερα όπλα στη φαρέτρα της. Ας σημειώσουμε φυσικά ότι εκκρεμεί και η έφεση της Havre που θα οδηγήσει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. 

Συναρπαστικά τα φετινά play-off ανόδου της Ligue 1 με όχι αμιγώς αθλητικές προεκτάσεις…

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This